Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brooks potpisao za klub u Kini

Zaštiæeni slobodni agent, Aaron Brooks, potpisao jejednogodišnji ugovor sa kineskim košarkaškim klubom Guandong. Nakon nekoliko mjeseci kontakata sa kineskim klubovima, napokon je potpisao ugovor, kojim æe prema nekim procjenama zaraditi preko 2 milijuna dolara. Potpis ugovora za neki kineski klub svakako ima veliku težinu, jer za razliku od europskih klubova koji nude klauzulu u ugovoru prema kojoj igraè u sluèaju poèetka NBA sezone se može vratiti u SAD, kineski košarkaški savez takvu klauzulu zabranjuje.

Brooks je veoma popularan u Kini, ponajviše zbog toga što je u Houston Rocketsima bio suigraè nedavno umirovljenom Yao Mingu. U Guandongu æe se tako prikljuèiti domaæem Yi Jianlinu, još jednom slobodnom igraèu, koji je prošlu sezonu proveo u Washington Wizardsima. Osim njega, u rosteru kluba se nalazi i Fred Jones, najpoznatiji po pobjedi u natjecanju u zakucavanjima na All Star-u 2004. godine.

26-godišnji Brooks je izabran kao 27. izbor prve runde drafta 2007. godine, nakon èega je 3 i pol sezone proveo u Houston Rocketsima, da bi u veljaèi ove godine u tradeu završio u Phoenix Sunsima. Nakon što je proglašen igraèem koji je najviše napredovao, prošla NBA sezona je za Brooksa bila razoèaravajuæa. Nakon što je izgubio startnu poziciju razigravaèa u Rocketsima, isti status ga je doèekao i u Sunsima, gdje poziciju startnog playa naravno èvrsto drži Steve Nash. Ulazeæi uglavnom sa klupe, bilježio je u zadnjoj sezoni prosjeèno 10,7 koševa i 3,9 asistencije.

Valja na kraju napomenuti kako je Brooks ovim potpisom ugovora za kineski klub se poveo za primjerom nekih NBA igraèa koji su to uèinili i ranije, poput J.R. Smitha, Kenyona Martina, Wilsona Chandlera i Luthera Heada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE