Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brown: Iverson se nije trebao povuæi

Larry Brown, trener NBA momèadi Charlotte Bobcatsa, koji je vodio Allena Iversona u najboljim danima njegove karijere u Philadelphiji, poruèio je svom bivšem igraèu da bi trebao nastaviti karijer

Allen Iverson, deseterostruki All-Star košarkaš i voða Philadelphijine momèadi koja je 2001. godine igrala veliki finale NBA lige, obznanio je da se povlaèi u mirovinu. Objavio je to 34-godišnji playmaker putem web-stranice Stephena A. Smitha, novinara koji je pratio njegovu karijeru za vrijeme igranja u momèadi 76ersa.

“Želim objaviti svoju odluku o umirovljenju u NBA ligi. Uvijek sam mislio da æu to uèiniti kada više neæu biti sposoban pomoæi momèadi, no, nažalost, to nije sluèaj. Još uvijek osjeæam veliku ljubav prema igri i mislim da je u mojem “tanku” ostalo još goriva. Zaista mislim da se još uvijek mogu natjecati na najvišoj razini.”

Meðutim, Iverson je ipak odluèio izreæi ”zbogom”, uz dodatak kako æe sada imati više vremena za druženje sa suprugom i djecom.

Iverson je najsvjetlije trenutke karijere zapoèete 1996. godine imao u dresu 76ersa iz Philadelphije, svom prvom klubu u NBA karijeri. Branio je još boje Denvera i Detroita, da bi u ovoj sezoni tri puta nastupio za Memphis, gdje je bio nezadovoljan ulogom rezervnog playmakera.

Meðutim, Larry Brown, koji je vodio Iversona u Philadelphiji, ne podržava njegovu odluku:

“Svatko tko poznaje Allena, zna i shvaæa koliko on silno voli igrati košarku” kaže Brown, te javno šalje poruku Iversonu:

“Razmisli još malo. Bio si MPV na All-Star utakmici, bio si MVP lige, zabio si preko 20.000 koševa u NBA ligi. Znaš i sam da još možeš igrati” kaže Brown uz tvrdnju da pokušava osobno stupiti u kontakt sa Iversonom, s kojim je ostao u bliskim odnosima, usprkos njihovoj poznatoj svaði dok su obojica bili u 76ersima.

Brown smatra da bi Iverson mogao dobiti priliku u kasnijem dijelu sezone, kada doðe vrijeme za razmjene igraèa.

“Neke momèadi bi mogle zakljuèiti da nisu toliko dobre koliko su mislile da jesu” poentirao je Brown.

Latest Posts

NE PROPUSTITE