Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brown sucima: Ovo nisu djeèje utakmice

Zbog nemoguænosti dogovora izmeðu NBA lige i Udruženja sudaca iste (NBRA), u aktualnoj predsezoni, kao i tijekom regularnog dijela sezone, utakmice NBA lige æe suditi 62 zamjenska djelitelja pravde.

Ono što je prvo registrirano kod sudaca koji nemaju prava iskustva rada na tako visokoj razini, je ogroman broj dosuðenih osobnih pogrešaka, pa je tako NBA predsezona zapoèela utakmicom Utaha i Denvera na kojoj je svirano èak 69 osobnih pogrešaka, pa su tako obje momèadi kombinirao izvele 88 slobodnih bacanja.

Larry Brown, trener Charlotte Bobcatsa i jedna od najveæih trenerskih legendi lige, veliki je protivnik aktualnih djelitelja pravde.

“Vjerojatno svi znamo kako izgledaju djeèje utakmice. Uvijek postoji faul, djeca ga stalno zovu, ali NBA liga nisu djeèje utakmice i besmisleno je gledati i sudjelovati na utakmicama gdje ima šezdeset, sedamdeset ili osamdeset prekršaja” rekao je 70-godišnji Brown.

Dosadašnji prosjek prekršaja u ogledima predsezone je 57.5, što je osam prekršaja više od prosjeka prošlogodišnjih ogleda predsezone. Isto tako, prošle su se sezone u regularnom kalendaru NBA lige po utakmici dosuðene 42 osobne pogreške.

Latest Posts

NE PROPUSTITE