Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant blizu “čarobne” granice, Spursi dočekuju Buckse

Ponovno “prava” večer u NBA ligi, u kojoj ćemo gledati čak 11 susreta najboljih svjetskih košarkaških ekipa. Nema velikih derbija, ali zanimljivo će biti za ispratiti dvoboj Hawksa i Nuggetsa, Spursa i Bucksa ili pak Clippersa i Mavericksa.

Charlotte Bobcats (7-9) – New York Knicks (12-4)  01.00

Charlotte Bobcatsi večeras imaju težak zadatak da prekinu niz od četiri uzastopna poraza. Zadnji poraz su upisali prije dva dana od Portlanda na svom terenu. Iako su u posljednjoj četvrtini u jednom trenutku imali i 18 poena prednosti, Portland je to uspio nadoknaditi, izboriti produžetak, te na kraju i slaviti pobjedu. New York je u zadnje tri utakmice upisao tri lagane pobjede. Zadnja je bila protiv Phoenix Sunsa sa 106:99. Standardno najbolji bio je Carmelo Anthony, koji je upisao 34 poena i 6 skokova, a odličnu podršku je imao u vidu Raymonda Feltona, koji igra odlično ove sezone. U pobijedi protiv Sunsa upisao je 23 poena i 7 asistencija. Knicksi sutra gostuju kod aktualnih prvaka, ekipe Miami Heata, te će najvjerojatnije večeras trener Woodson manje trošiti svoje glavne zvijezde.

Knicksi su favoriti i bez problema bi trebali pobijediti u večerašnjoj utakmici.

Indiana Pacers (9-9) – Portland Trail Blazers (8-10)  01.00

Pacersima je ovo back-to-back utakmica, sinoć su pobijedili Chicago Bullse na njihovom terenu, rezultatom 80:76. Najbolju utakmicu ove sezone odigrao je Paul George, koji je bio prvo ime Pacersa u sinoćnoj pobjedi, utakmicu je završio s 34 poena uz 9 skokova. Osim njega samo su još dvojica igrača imala dvocifren učinak, David West i Roy Hibbert su upisali po 10 poena, s tim da je Hibbert uhvatio i 11 skokova. Portland večeras napokon završava svoju gostujuću turneju, odigrali su šest utakmica uz omjer dvije pobjede i četiri poraza. Pobjede su upisali u zadnja dva nastupa, protiv Clevelanda i Charlotte, a obje su izborene nakon produžetaka. U zadnjoj utakmici protiv Bobcatsa početkom zadnje četvrtine nije izgledalo da će Blazersi doći do pobjede. Bobcatsi su imali 18 poena prednosti, ali Blazersi su predvođeni Lillardom i Aldridgeom uspjeli nadoknaditi taj minus, a produžetak im je donio Luke Babbit tricom 22 sekunde prije kraja. Aldridge i Lillard su ponovo bili najbolji u njihovim redovima, Aldridge je utakmicu završio s 23 poena i 13 skokova, Lillard s 24 poena i 9 asistencija, a odlično su ih pratili Batum sa 17 poena uz 13 skokova, te Wesley Matthews s 19 poena.

U utakmici u kojoj nema izrazitog favorita, jer nijedna ekipa ne briljira, malu prednost ćemo dati Pacersima zbog domaćeg parketa.

Boston Celtics (9-8) – Minnesota Timberwolves (8-8)  01.30

Boston Celticsi su imali četiri dana da se pripreme i oporave od poraza kod Milwaukee Bucksa. Večeras im se u sastav vraća njihov glavni igrač, Rajon Rondo koji je propustio zadnje dvije utakmice zbog suspenzije koju je zaradio zbog incidenta u utakmici protiv Brooklyn Netsa. Bez Ronda u zadnje dvije utakmice Celticsi su upisali laganu pobjedu protiv Portlanda, te spomenuti poraz od Milwaukee Bucksa. Večeras dočekuju Minnesotu, koja u Boston dolazi poslije dobre partije i pobjede u Philadelphiji, iako su igrali bez Kirilenka, koji je i večeras upitan zbog ozljede leđa. Njegovo mjesto je zauzeo Josh Howard te je u potpunosti opravdao povjerenje trenera Adelmana i vodio Wolvese do pobjede sa 16 poena i 10 skokova. Odlična podrška mu je bio Rus Alexey Shved koji je ubacio 17 poena. Njihov glavni igrač Kevin Love je ipak podbacio i susret završio sa samo 6 poena, uz solidnih 10 skokova. Love će večeras morati odigrati mnogo bolje da bi Wolvesi mogli upisati pobjedu protiv favoriziranih Kelta.

Prednost ćemo dati Bostonu, zbog povratka Ronda i zbog vjerojatnog izostanka Kirilenka u ekipi Wolvesa.

Detroit Pistons (6-13) – Golden State Warriors (10-7)  01.30

Nakon vrlo lošeg starta u novu sezonu Detroit Pistonsi se polako konsolidiraju u svojim nastupima. Dapače, kod kuće imaju pet pobjeda u nizu, a zadnja je bila uvjerljiva 89:79 protiv Cleveland Cavaliersa. Već na odmoru je bilo velikih 17 razlike za Detroit. U nastavku utakmice su utakmicu držali pod kontrolom i nisu dali gostima da se vrate u igru. Brandon Knight je uz malo lošiji šut sa 17 koševa predvodio Pistonse. Danas im u goste dolaze Golden State Warriorsi koji su domaćim porazom od Orlando Magica 102:94 malo pokvarili raspoloženje zbog dobrog starta u sezonu. Utakmica je bila u egalu sve do zadnje četvrtine kada Orlando kao i dan prije protiv Lakersa igra vrlo dobrih zadnjih 12 minuta utakmice i pogađa sa svih strana. Stephen Curry je s double-double učinkom od 25 koševa i 11 asistencija predvodio Warriorse.

Možda najizjednačenija utakmica večeri, no moramo nekome dati prednost pa tako očekujemo pobjedu Detroit Pistonsa.

Atlanta Hawks (9-5) – Denver Nuggets (9-9)  02.00

Atlanta je svoju zadnju utakmicu odigrala još zadnjeg dana prošlog mjeseca i odmorna dočekuje Denver Nuggetse. Hawksi su tu utakmicu kod kuće poraženi od Cleveland Cavaliersa 111:113 koji nastupaju bez Kyrieja Irvinga. Domaćini su tijekom prvog dijela vodili s dvoznamenkastom prednošću da bi u nastavku dosta pali u igri, što su gosti znali iskoristiti. Atlanta je do tog poraza imala lijepi niz od šest pobjeda u nizu. Najefikasniji od šest dvoznamenkastih igrača Hawksa bio je Josh Smith sa svojih 25 koševa. Denver Nuggetsi protiv Toronto Raptorsa upisali pobjedu 113:110 iako su tijekom utakmice vodili i s 19 koševa prednosti. Gosti su se vratili na samo minus jedan, no onda Ty Lawson uzvraća tricom i tako sprječava totalni preokret. Corey Brewer je s 19 koševa bio najbolji u redovima domaćina. Denver ne pruža partije kakve su se od njega očekivale prije sezone, no momčad je popunjena kvalitetnim igračima i to mora kad tad izaći na vidjelo.

Atlanta je kod kuće vrlo neugodna stoga im dajemo prednost u ovom meču.

Cleveland Cavaliers (4-14) – Chicago Bulls (8-8)   02.00

Cleveland polako osjeća posljedice neigranja Kyrieja Irvinga i u zadnjih deset susreta imaju omjer 2-8. Prošlu su utakmicu nadigrani u gostima kod Detroit Pistonsa 89:79. Jedina svijetla točka u svemu tome je Brazilac Anderson Varejao koji ove sezone oduševljava sa svojim nastupima, pa je tako i protiv Detroita imaju double-double učinak od 17 koševa i 18 skokova. Osim što neće biti Irvinga večeras je pod upitnikom i nastup Diona Waitersa. S druge strane Chicago Bullsi igraju nešto bolje, ali opet ispod očekivanja. No, vijest da se Derrick Rose može lagano vraćati treninzima je podigla raspoloženje kod navijača Chicaga. Bullsi su jučer kod kuće poraženi od Indiana Pacersa 80:76. Luol Deng je sa svojih 17 koševa bio najefikasniji u porazu. Ove momčadi su prošli mjesec već odigrale susret u Clevelandu, a bilo je uvjerljivih 115:86 za Bullse.

S obzirom da je Chicago već slavio u gostima kod Clevelanda i to onda kada je Irving nastupio, ne vidimo razlog da ih sada bez njega opet ne svlada.

New Orleans Hornets (5-11) – Los Angeles Lakers (8-10) 02.00

Hornetsi su usred niza od 5 utakmica na domaćem terenu, a u ponedjeljak si nakon uvodna dva poraza upisali pobjedu nad Bucksima rezultatom 102:81. Utakmica s Lakersima im dolazi prije utakmice s Memphisom kod kuće u petak, te gostovanja u Miamiju već sljedeći dan. Važan dio njihovog napada je Ryan Anderson koji u prosjeku ubacuje 17,5 koševa po utakmici. Los Angeles Lakersi su daleko najveće razočarenje sezone. Kobe Bryant je trenutno najbolji strijelac lige s nešto više od 27 koševa po utakmici, ali igra Lakersa se nije posložila ove godine nakon dolaska Dwighta Howarda. Oni su imali 17 koševa prednosti u utakmici, od čega je ostalo 13 koševa razlike prije početka zadnje četvrtine u porazu od Houston Rocketsa u utorak. To im je bio drugi poraz u nizu, nakon što su u nedjelju izgubili od Orlando Magica. Možemo spomenuti i da je Bryantu potrebno 13 poena da prestigne granicu od 30.000 postignutih poena, što će gotovo sigurno večeras i napraviti.

Lakersi bi trebali biti favoriti, no jasno je zašto to treba  uzeti s laganom rezervom.

San Antonio Spurs (14-4) – Milwaukee Bucks (8-8) 02.30

Spursi su nakon odmora protiv Miamija dobili Memphis kod kuće u fenomenalnoj utakmici koja je završila u produžetku. Odličnu prezentaciju su imali Duncan s 27 poena i 15 skokova, te Parker s 30 poena i 6 asista. Danas dočekuju Buckse koji igraju jako promjenjivo ove sezone. Predvode ih Ellis s 18,6 poena po utakmici i Jennings sa 17 poena i 6 asista u prosjeku. Bucksi su iznenađujuće poraženi od Hornetsa sa 21 poenom razlike. Treba spomenuti da Ellisu jako odgovaraju Spursi kojima zabija 27 poena u prosjeku u zadnjih 9 utakmica. Spursi imaju velikih problema s rosterom jer najvjerojatnije neće biti Greena, Neala, Leonarda i Jacksona.

Prednost dajemo Spursima bez obzira na izostanke jer su jedna od najkvalitetnijih ekipa lige.

Utah Jazz (9-10) – Orlando Magic (7-10) 03.00

Orlando nastavlja svoju turneju po Zapadu od 5 utakmica. Iznenađuju svojom odličnom igrom, te su porazili Lakerse i Warriorse. Trenutno im je napad jako efikasan i u zadnje dvije utakmice su redom zabili Afflalo 54 poena, Redick 36 poena i Davis 47 poena. Utah će probati prekinuti negativ niz od 3 poraza. Prošlu utakmicu protiv Clippersa su izgubili prednost od 14 poena, te su primili 32 poena u zadnjoj četvrtini i izgubili utakmicu. Napadački su u toj utakmici izgledali jako dobro, ali su podbacili u defenzivnoj igri. Dobro su igrali Mo Williams s 20 poena ,12 asista i 3 trice, Foye s 19 poena i također 3 trice, Jefferson sa 16 poena, 10 skokova i 5 asista. S klupe je solidno odigrao Hayward sa 17 poena. Njima će danas nedostajati Marvin Williams i Favors.

Prednost dajemo Jazzu jer su puno kvalitetnija ekipa i na domaćem terenu imaju odličan omjer 6-1.

Sacramento Kings (4-12) – Toronto Raptors (4-14) 04.00

Kingsima dolazi odlična ekipa za prekid niza od 3 uzastopna poraza. Toronto je trenutno na 1-10 omjeru u gostima. Zadnju utakmicu su Kingsi igrali prije 4 dana protiv Clippersa koju su glatko izgubili s 35 razlike. Jedino pozitivno u toj utakmici je bila igra Thompsona koji je zabio 16 poena i pridodao 12 skokova, te Thornton s 20 poena i 6 trica. Kingsi nemaju problema s ozljedama i svi su spremni. Torontu će nedostajati Anderson i možda Kleiza koji je propustio prošli susret protiv Denvera. Toronto je tu utakmicu izgubio 113:110. Dobru utakmicu su odigrali Lowry s 24 poena i 7 asista, Bargnani s 23 poena i DeRozan s 18 poena i 7 skokova.

Možemo očekivati jako zanimljivu utakmicu jer obje ekipe dopuštaju preko 100 poena po utakmici. Malu prednost dajemo Torontu jer su nešto kvalitetniji od Kingsa.

Los Angeles Clippers (11-6) – Dallas Mavericks (8-9) 04.30

Iako su dosad bili smatrani „onom drugom“ u Los Angelesu, uz lošu igru Lakersa i uz najjači roster u povijesti ekipe, Clippersi su postali broj jedan u LA-u. uz Chrisa Paula i Blakea Griffina koji su zvijezde momčadi, DeAndre Jordan, Jamal Crawford, Lamar Odom i ostali čine vrlo kvalitetnu potporu svojem All Star dvojcu. Clippersi su pobijedili Utah Jazz rezultatom 105:104 iako su gubili u jednom trenutku i 14 koševa razlike. Blake Griffin je prikupio 30 koševa i 11 skokova, dok mu je Jamal Crawford pripomogao s klupe sa 20 koševa. Dallas u svojem sastavu ima nekoliko bivših igrača Clippersa. Elton Brand i Chris Kaman su oboje igrali za Clipperse dugi niz godina, a sada brane boje prvaka iz 2011. godine. Iako su prošli kroz mnogo promjena ovoga ljeta, Mavsi ne postižu rezultate kojima su se nadali. Njihov prvi strijelac je O.J. Mayo uz oko 20 koševa po utakmici, a ovo će mu biti prva utakmica protiv Clippersa nakon što je prošlo ljeto protiv njih igrao u doigravanju kao član Memphisa.

Ovo bi trebala biti zanimljiva utakmica,a prednost ćemo dati domaćinima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE