Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant: Ljubomoran sam na Spurse

Nakon bolne prošlosezonske ozljede kako za njega, tako i za Los Angeles Lakerse, Kobe Bryant u okruženju novih suigrača želi stabilnost i kontinuitet svoje ekipe u novoj sezoni. Na žalost ova sezona je krenula baš suprotno od nadanja Bryanta, te su Lakersi na omjeru 1-8 , što im je najgori start u prvih devet utakmica u povijesti franšize.

Kobe bi želio da je njegova situacija onakva kao što ju ima Tim Duncan i ostatak ekipe San Antonio Spursa, koji su ih prošlu noć u Staples Centru pobijedili 93-80, uz Bryantovu najlošiju utakmicu ove sezone (9 poena i katastrofalan šut iz igre 1-14).

“Izuzetno sam ljubomoran na to”, rekao je Bryant ovog tjedna, nakon poraza svoje momčadi u New Orleansu. “Ne znam mogu li vam izraziti kako sam ljubomoran na činjenicu da su Tim [Duncan], Tony [Parker], Manu [Ginobili] i Pop [trener Spursa Gregg Popovich] bili zajedno svih ovih godina. “

Duncan, Parker i Ginobili su zajedno od 2002. godine i uspjeli su ostvariti rekordnih 111 playoff pobjeda zajedno, čime su prestigli legendarni trojac Lakersa (Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar i Michael Cooper), koji su ukupno pobijedili 110 playoff utakmica.

Bryant je zamišljeno govorio o Spursima, razmišljajući o tome što bi bilo da su kod Lakersa ostali zajedno: on, Pau Gasol, Lamar Odom, Derek Fisher i Phil Jackson – kombinacija koja je osvojila naslove 2009. i 2010. godine. “To bi bilo kao da smo ja, Pau, LO i Phil, svi i dalje ovdje”, rekao je Bryant. “To je ludo. Ta njihova dugovječnost je ‘prokleto’ luda.”

Od 1999. godine, Spursi i Lakersi su se susreli sedam puta u doigravanjima, a Lakersi vode s 4-3. Te dvije momčadi su osvojile 10 od 16 posljednjih NBA prvenstva, (po pet obje ekipe) , a Duncan bi mogao uzeti još jedan prsten ove sezone, arogantan je Bryant.

“Želim ga ‘slomiti’ “, rekao je Bryant o Duncanu, te dodao: “Volio bih igrati protiv Spursa još jednom u doigravanju, znate na što mislim? Kao natjecatelj, želite imati najviše naslova, ali da su u isto vrijeme i zasluženi.”

Bryantovi Lakersi za utjehu barem imaju osvojeno prvenstvo u dvije uzastopne sezone, nešto što Spursi još nisu postigli. I nesumnjivo je da je to još jedan motiv više Duncanu da ode u povijest kao jedan od najvećih.

“Imam utjehu u činjenici da smo to učiniti dva puta za redom”, rekao je Bryant, što se odnosi na tri prstena sa Shaquille O’Nealom (2000,2001,2002) i dva s Gasolom (2009,2010).

“Pitate se kako? Neću vam otkriti tajnu”, rekao je Bryant, smijući se.

Bryant igra svoju 19. sezonu, dok je Duncanu ovo 18. sezona. Prvi put su se sastali davne 1997. godine, prije Duncanove rookie sezone tijekom snimanja Sprite-ove reklame. Iako su obojica u Kući slavnih, ne mogu biti različitiji nego što su.

“Postoje dva načina, dva potpuno suprotna načina. On je miran natjecatelj, dok sam ja više igrač koji se baca na glavu, ali unatoč tome dobio je istu nagradu kao i ja. Zadovoljstvo je natjecati se protiv njega sve ove godine.” , zaključio je Bryant.

Latest Posts

NE PROPUSTITE