Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant napada još neke rekorde

Kobe Bryant ulazi u svoju 20. sezonu u NBA ligi i tako će postati igrač s najviše sezona u jednoj ekipi. Pretekao je Johna Stocktona koji je 19 sezona proveo u Jazzu. Ipak, osim ove impresivne statistike, postoji još jedna koja je možda i još impresivnija – postoje samo četiri igrača u povijesti lige koja su odigrala više minuta od Kobea. Igrači koji su nedostižni, Kareem Abdul-Jabbar i Karl Malone (66.297 i 63.493 minuta respektivno), dok dvojac Jason Kidd i Wilt Chamberlain (56.199 i 55.418 minuta respektivno) bi Bryant s 55.415 minuta mogao stići do kraja ove sezone. Očigledno je da će Wilt pasti na peto mjesto već tijekom prve utakmice (vrlo moguće i na šesto mjesto s obzirom na to da Kevinu Garnettu treba oko 230 minuta da bi stigao legendu Lakersa), a Kobe vrlo lako može stići i Kidda ako ga ozljede zaobiđu.

Kada smo već kod ozljeda, zadnje tri godine Kobe je završio sezonu s ozljedom. Prvo je to bila Ahilova tetiva lijeve noge, zatim je imao frakturu koljena i onda ozljeda ramena prošle sezone. Ipak, ove godine jedan od asistenata Byronu Scottu, Gary Vitti očekuje limitirane minute za jednog od najboljih igrača svih vremena što bi mu trebalo produžiti igrački vijek na barem još jednu godinu.

Inače, Scott je već spomenuo i priznao kako preuzima dio odgovornosti što je došlo do preranog kraja sezone za Mambu. Scott je rekao: „On je imao na umu mnogo minuta koje je mislio da može podnijeti, dok sam ja mislio da ipak može malo više. Naravno, kada budemo pričali početkom sezone ponovo ću ga pitati koliko može igrati, pa ćemo početkom kampa zasigurno više znati. Mislim da ću ovaj put njega poslušati i dati ću mu minute koje on misli da može podnijeti.“             

Vitti, koji je zaslužan za stanje igrača tijekom sezone, rekao je: „Ne znamo još. Ako igra 25 minuta manje su šanse da bude ozljeđen nego s 35 minuta, ali mislim da je to što je igrao prosječno 35 minuta nije imalo mnogo veze s time što se ozljedio. Mislim da je Byron neopravdano obilježen kao glavni krivac.“              

Scott se „zakleo“ da će biti vrlo oprezan sa Bryantom tijekom trening kampa s obzirom na njegov oporavak, ali da oprez neće stati s krajem trening kampa i da će se nastaviti sa sezonom koja nadolazi. Naravno, dok Bryant ne prođe kroz sezonu, sve je ovo samo špekulacija. Nas ništa ne može zaustaviti da diskutiramo o tome koliko će Bryant igrati, ali na konačni odgovor treba čekati sve do kraja listopada, kada i počne nova sezona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE