Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant: Naš cilj je isti – osvajanje naslova prvaka

Jučer su Los Angeles Lakersi otvorili svoj trening kamp i održali prvi trening za novu sezonu, a prije toga su održali obavezno druženje s novinarima, gdje je najviše pažnje plijenio Kobe Bryant, koji je još u procesu rehabilitacije od ozljede Ahilove tetive.

Lakersi su tijekom ljeta ostali bez Dwighta Howarda i Mette World Peacea, dok je ostatak ekipe ostao uglavnom isti, uz nekoliko pojačanja poput Nicka Younga, Chrisa Kamana i Jordana Farmara. Uvelike će njihov uspjeh ovisiti o povratku Bryanta na parket, no svakako su očekivanja javnosti puno manja nego prošle sezone. Progovorio je Kobe o očekivanjima od ekipe u narednoj sezoni:

“Naša su očekivanja svake sezone ista. Želimo napredovati iz dana u dan s ciljem osvajanja naslova prvaka. Ne zanima nas što ostali misle i govore, mi želimo osvojiti naslov. To možemo postići jedino mukotrpnim radom svakoga dana te međusobnim pomaganjem i razumijevanjem.”

Od ostalih odgovora Bryanta možemo izdvojiti onaj na pitanje kakva su njegova razmišljanja o odlasku Howarda iz Lakersa: “Baš me briga. Tako je kako je. Da se vratio u Lakerse, bilo bi sjajno.” Kasnije je još rekao i kako mu je najveća želja prije okončanja karijere osvajanje novog naslova prvaka.

Dosta je vremena 35-godišnji Bryant govorio o svojoj ozljedi i oporavku, ali nije bilo konkretnih odgovora ni datuma jer ne želi na taj način stavljati pritisak na sebe. Svaki dan radi maksimalno na oporavku te će se vratiti na parket kada bude u potpunosti spreman. To može biti odmah od početka sezone, ali može biti i mjesec dana poslije.

Sličnih je razmišljanja bio i trener Mike D’Antoni, koji je o Bryantovom povratku rekao: “Nemam nikakvih očekivanja. Ne znam kada će se vratiti. On će napraviti sve moguće kako bi se vratio što prije. Kada će to biti, nitko ne zna.”

Trener D’Antoni pak nije zvučao tako samouvjereno kao Bryant kada je odgovarao na pitanje o očekivanjima od ekipe naredne sezone: “Očekivanja su manja nego prije. Očito je da ima puno upitnika oko naše momčadi. Imamo sjajne igrače u Bryant, Nashu, Gasolu i ostalima. Želimo samo da budu zdravi te ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

Pau Gasol i Steve Nash rekli su da su u potpunosti zdravi i da više nemaju problema s ozljedama koje su ih pratile prošle sezone te bi trebali biti spremni od prvog dana nove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE