Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant: Ne zanima me titula najboljeg strijelca

Regularni dio ove NBA sezone polako se bliži kraju te dolazi vrijeme za podjelu raznih sezonskih nagrada. Jedna od njih je i nagrada za najboljeg strijelca lige, èiji osvajaè još uvijek nije poznat.

Kobe Bryant trenutno je prvi strijelac lige s 27,9 poena po susretu, a korak iza njega je Kevin Durant koji prosjeèno u svakoj utakmici ubaci 27,8 poena. Blizu njih je i LeBron James s 27,1 poenom po susretu, no lako je moguæe da on neæe više igrati do kraja sezone tako da su Bryant i Durant jedini preostali u borbi za ovu titulu.

Nakon 7 propuštenih susreta zbog ozljede Bryant se vratio na parket protiv Spursa i ubacio 18 poena u porazu 97:121. Kobe je veæinu sezone proveo kao prvi strijelac, ali zbog ove ozljede možda neæe biti u optimalnom stanju do kraja sezone što pruža priliku Durantu da ga preskoèi i osvoji svoju treæu uzastopnu titulu najboljeg strijelca sezone.

Ipak, Bryant nije previše zabrinut zbog toga: “Titula najboljeg strijelca mi nije važna. Spursi me nisu udvajali, da sam htio ganjati titulu najboljeg strijelca zabio bih im 50 poena.”

Bryant je, kao i Durant, u svojoj karijeri dva puta bio najbolji strijelac lige, sezona 2005./06. i 2006./07. Tri puta je bio i drugi najbolji strijelac, tako da mu ni ta pozicija nije nepoznata. S 29.458 ubaèenih poena u karijeri Bryant se nalazi na 5. mjestu u povijesti NBA lige, a ispred njega je Wilt Chamberlain s 31.419 poena, što bi Bryant mogao dostiæi krajem sljedeæe sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE