Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant okrivio Gasola za poraz: Pau mora biti agresivniji

Los Angeles Lakeri su na rubu ispadanja iz NBA doigravanja. Za domaæi poraz u èetvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije od Oklahoma Cityja 103:100, Kobe Bryant je krivicu svalio na svog suigraèa, španjolskog centra Paua Gasola.

Kobe Bryant je s 38 poena, te osam skokova i pet uspješnih dodavanja, bio uvjerljivo najbolji kod domaæe momèadi, koja je sada u zaostatku 3-1 u seriji. No, promašio je osam od zadnjih deset šuteva svoje momèadi u zadnjoj èetvrtini.

“Jesam, moji suigraèi se nisu dovoljno nudili, pa sam morao uzeti i neke teške, isforsirane šuteve”, objasnio je Bryant.

Nije ostavio niti najmanju dvojbu kojeg igraèa iz svoje momèadi najviše krivi za poraz.

“Pau Gasol mora biti uèinkovitiji i odluèniji. On je igraè kojem su ostavljali otvoren prostor. Kada prima loptu, gleda kome æe je dodati. Mora biti agresivniji prema košu. Trebao bi šutirati ili krenuti na prodor. Uèinit æe to u sljedeæoj utakmici”, rekao je Bryant.

Najbolji igraè Lakersa povremenim je kritikama Gasola ove sezone nastojao motivirati svog suigraèa na bolje predstave. Gasolove nekonstantne partije su muèile Lakerse tijekom ove sezone. Èini se da se nije uspio oporaviti nakon što ga je klub u prosincu prošle godine pokušao zamijeniti za Chrisa Paula iz New Orleans Hornetsa. Povjerenik lige David Stern stopirao je taj trasnfer, nakon èega je Gasol priznao kako ga je ”klimavi” status u momèadi uvijek smetao.

U èetvrtoj utakmici je Gasolova izgubljena lopta prethodila trici koju je Kevin Durant zabio 13 sekundi prije kraja za pobjedu Oklahoma Cityja.

“To je bila jedna pogreška. Napravili smo ih puno u zadnjoj èetvrtini, kao i u cijeloj utakmici. Da sada mogu vratiti tu situaciju, šutnuo bih na koš. Trebao sam, istina je. Napravio sam tu pogrešku u kritiènom trenutku, ali nemam baš dojam da je jedna izgubljena lopta odluèila utakmicu”, branio se Gasol, koji je utakmicu okonèao s 10 koševa, 5 skokova, dvije asistencije i tri izgubljene lopte.

Latest Posts

NE PROPUSTITE