Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant: Omjer ekipe neće utjecati na moj povratak

Kobe Bryant opovrgnuo je Mikea D’Antonija koji je ranije rekao da će Bryant obaviti pregled 27. siječnja nakon što se Los Angeles Lakersi vrate s gostujuće turneje. Bryant planira obaviti pregled lijevog koljena početkom veljače i dodaje kako nema namjeru propustiti ostatak sezone bez obzira na stanje na ljestvici Lakersa.

“Jedino što si mogu priuštiti je da razmišljam o postajanju boljim, postajanju jačim. Ne mogu sebi dopustiti da mislim na bilo koji drugi način. Mogu samo razmišljati o sljedećem koraku. Ako učinim nešto drugo to postaje ometajuće, ako si daš prostora da se ne tjeraš što jače možeš. Razmišljati o propuštanju sezone, ovome i onome znači da imate krivu motivaciju, ja odbijam tako razmišljati”, rekao je Bryant prije pobjede Lakersa protiv Boston Celticsa.

Bivša zvijezda Lakersa Magic Johnson nije se složio s njim: “Zašto se vraća? On neće moći zaustavit pick and roll i sva polaganja koja Lakersi dopuštaju. Bio je ozlijeđen dva puta, dajte mu cijelu godinu da ozdravi.”

Lakersi u posljednje vrijeme igraju grozno i u goste Bostonu su došli s nizom poraza od 7 utakmica, odnosno 12 poraza u zadnjih 13 utakmica, ali Bryant kaže da to nema nikakve veze s planom njegovog oporavka: “Ja ne razmišljam o tome. Moj posao je da budem spreman. Moj posao je da se vratim u brzinu i obavljam svoj posao.” Ipak priznaje da je teško gledati Lakerse: “Vrlo je teško i vrlo frustrirajuće. Pokušavam se odvojiti od svega toga što je više moguće. Osjećam se kao… kao da stavite Brucea Bannera usred barske tučnjave i nadate se da se neće pretvoriti u Hulka, tako se osjećam dok gledam utakmice.”

Dotakao se Bryant i incidenta Nicka Younga protiv Phoenix Sunsa. Podsjetimo, Young je ušao u sukob s cijelom ekipom Sunsa, a nitko od suigrača mu nije priskočio u pomoć, uz to je Young zaradio i utakmicu suspenzije zbog udarca Gorana Dragića u glavu. “Mislim da je teško jer se sve dogodilo jako brzo, posebno za mlade igrače. Ryan Kelly je jako mlad momak, nije navikao biti u takvim situacijama gdje izbija svađa. Dakle, nešto smo naučili iz toga. Sada u budućnosti kada vidimo takvu situaciju znamo kako treba reagirati”, rekao je Kobe te o Youngu dodao: “Za Nicka, mislim da je to dobra stvar, nikada nije dobra stvar udariti igrača u lice, ali za Nicka je dobro, nije pokazivao tu natjecateljsku stranu otkada je došao u ligu, sada to izlazi iz njega u smislu borbe i pokazivanja ta mu je to važnije nego samo da odigra i odradi to. Za Nicka to je dobro.”

Bryant se također osvrnuo i na Rajona Ronda koji je ostao uz Boston Celticse u procesu rebuildinga, u sličnoj poziciji je i on sam bio između 2004. i 2007. “To je frustrirajuće, Ali koliko ja znam, on je seronja poput mene, tako da mislim da će se snaći.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE