Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant pomaže Randleu oko ozljede

Malo je novaka tako nesretno započelo karijeru kao 7. pick Lakersa, Julius Randle. Nakon samo 13 minuta igre u prvoj službenoj utakmici došlo je do teške ozljede u vidu loma noge, točnije, loma tibijalne kosti.

Jedna od glavnih stvari kojoj su se navijači Jezerčana veselili ove ne baš obećavajuće sezone je bila promatrati razvoj mladog talentiranog igrača i njegov rast iz utakmice u utakmicu, međutim, za to će iskustvo ostati zakinuti. Jedna od dobrih strana ozljede je što su neki izvori potvrdili da se radilo o čistom prijelomu te nije bilo oštećenja tetiva i ligamenta što znači da bi se Randle možda mogao i vratiti na parket u veljači ili ožujku, ali nesumnjivo je da uprava Lakersa neće riskirati te da će otpisati Randlea za ovu sezonu, pogotovo jer tek ima 19 godina i budućnost pred sobom.

Pozitivno za novaka sa sveučilišta Kentucky je i to što za mentora ima Kobea Bryanta, jer ako tko može dati dobre savjete u vezi povratka na parket nakon teških ozljeda, onda je to Black Mamba. „ Nemoj se sažaliti nad sobom. Izbaci sve iz sebe, baš kao i ja, lijepo se isplači i poslije toga se okreni budućnosti. Moja situacija je bila slična, no tvoja je prednost što imaš tek 19 godina. Kao što sam rekao, ove večeri se riješi svih frustracija, sve izbaci iz sebe te se nakon toga okreni izazovu povratka na parket,“ rekao mu je Kobe odmah poslije utakmice.

Trener Byron Scott se složio da je dobro što je Kobe uz Juliusa. „ On je živi dokaz da se možete vratiti nakon ozljeda za koje mnogi ljudi tvrde da uzrokuju kraj karijere. Ne govorim da je Juliusova ozljeda jedna od takvih, ali je slične stvari sigurno slušao prošle godine o Kobeovoj ozljedi. Ima uza sebe jednog od najboljih igrača u povijesti koji ga može savjetovati oko daljnjih koraka i uvijek mu stajati na raspolaganju.“

Još jedan od glavnih aktera bogate povijesti Lakersa je imao utješne riječi za Juliusa. James Worthy je također pretrpio istu ozljedu u svojoj prvoj sezoni te se oglasio na Twitteru: „ Doživio sam istu ozljedu kao i Randle. U potpunosti će se oporaviti.“

Lakersi će vrlo vjerojatno za Randlea, kao i za Nasha zatražiti disabled player exception kako bi imali određene financijske opcije radi moguće akvizicije novih igrača. Zasad im roster broji 15 igrača te će morati nekoga otpustiti ako će se upuštati u potragu za svježom krvi. Također je od strane par izvora objavljena i informacija da će liga razmotriti Randleov slučaj te mu, budući da je igrao samo 13 minuta u jednoj sezoni, vjerojatno omogućiti da i iduće sezone ima priliku osvojiti nagradu za novaka godine i konkurirati za najbolje rookie petorke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE