Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bryant ubacio 48 poena, prvo slavlje Wizardsa

Košarkaši Miamija loše su se proveli na gostovanju u Oaklandu u utorak naveèer. Premda su imali pobjedu u džepu, na kraju su igrali produžetke i izgubili od Golden Statea 111:106.

Drugi je poraz tako upisala momèad koju mnogi vide na vrhu ove sezone u NBA ligi. Prilièno je èudan takav epilog jer se Miamiju za ovaj ogled vratio i Dwyane Wade, nakon tri utakmice pauze, a on i LeBron James su neumoljivo punili domaæi koš. Na kraju je James završio utakmicu sa 26 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok je Wade ubacio 34 poena.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (48)
  • Asistencije: Ricky Rubio (12)
  • Skokovi: Marc Gasol (14)
  • Ukradene lopte: Delonte West (5)
  • Blokade: Jordan Hill (5)

Uz sve to, Miami je èetiri minute prije kraja imao i osam poena razlike (93:85), kao i iza sebe veliki dio utakmice u kojoj je elegantno vodio. No, na kraju su dopustili Golden Stateu da ugrabi produžetak (tricom bivšeg igraèa Miamija Dorella Wrighta pola minute prije kraja). U produžetku je Wright dodao još osam poena (ukupno 20), te je u kljuènim momentima bio èovjek odluke i koban za svoje nekadašnje suigraèe.

Igraè veèeri je nedvojbeno bio Kobe Bryant èiji LA Lakersi nastavljaju pobjednièki niz. Pobijedili su Phoenix 99:83 na domaæem parketu, a Bryant je ubacio 48 poena. Inaèe, peti put zaredom je ove sezone Kobe ubacio 25 poena i više, no šest minuta prije kraja utakmica je bila posve otvorena. Lakersi su imali samo 83:82, no do kraja je Phoenix ubacio jedan jedini poen, a primio èak 16.

Veliki su dvoboj vodili Derrick Rose i Ricky Rubio u Minneapolisu. Pobijedio je favorizirani Chicago 111:100, no španjolski majstor je razbijao obranu Chicaga asistencijama. Ubacio je na kraju Rubio 13 poena uz 12 asistencija i èetiri ukradene lopte. No, 31 poen Rosea, kao i 11 asistencija, na kraju su više znaèili. Za Rosea je to najveæi broj ubaèenih poena ove sezone.

U tišini odlièno otvorenje sezone ima Philadelphia. Pobijedili su na svom parketu Sacramento sa èak 112:85, što im je treæa domaæa pobjeda u isto toliko nastupa (zaredom). Inaèe, Philadelphia je trenutaèno na omjeru 7-2, što im je najbolji start od Iversonove ere. Prije jedanaest godina je Philadelphia startala sa deset pobjeda u nizu.

San Antonio æe sigurno platiti danak ozljedi Manua Ginobilija, a da su bez njega dosta slabiji dokazalo se i kod Milwaukeeja koji je pobijedio 106:103. Domaæi junak je bio vremešni Stephane Jackson, èovjek koji je prije poèetka sezone došao u Buckse. Utakmicu je Jackson završio sa 34 poena i osam asistencija, a vrijedi zabilježiti da je Washington dobio prvu utakmicu u sezoni. Nakon osam poraza su pronašli žrtvu i pobijedili doma Toronto 93:78.

Latest Posts

NE PROPUSTITE