Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bucks – ekipa koja ne voli ubaciti 100 poena

Oni nikako ne vole utakmice na 100-ak poena. Od 27 dosad odigranih utakmica u NBA sezoni samo su u šest navrata ubacili 100 poena i više, ali to je jednostavno imidž košarkaša Milwaukee Bucksa.

Bolje je reæi da takav imidž od 2008. godine gradi njihov prvi trener Scott Skiles, nekada i zapaženi igraè, koji je, primjerice 1991. godine kao igraè Orlanda zaslužio nagradu za igraèa koji je najviše napredovao u NBA ligi.

Dotiènog Skilesa se sigurno vrlo dobro sjeæa i hrvatski reprezentativac Roko Ukiæ koji je u NBA igrao kratko, jedno vrijeme u Torontu, jedno vrijeme u Milwaukeeju, ali vjerojatno pamti prve izjave Skilesa koje su se mogle svesti u samo dvije rijeèi: “želim obranu”.

Govoreæi o tome postoje i èinjenice koje pobijaju samog Skilesa. Naime, u samo šest utakmica kada su rušili barijeru od 100 poena njegovi su igraèi èak èetiri puta pobijedili (New York, Atlanta, Charlotte i Dallas). Gubili su, pak, od Bostona i LA Lakersa. Dakle, možda bi za njih profitabilnija bila drugaèija košarka!?

Inaèe, samo je još jedna momèad u NBA ligi dosad upisala tako maleni broj utakmica sa 100 poena i više. U pitanju je Charlotte (takoðer šest takvih utakmica), što ne treba niti malo èuditi jer je njihov trener, 70-godišnji Larry Brown, poznat kao “profesor obrane” u NBA okvirima. Inaèe, baš je u srijedu Brown dogovorno napustio trenersku klupu Charlotte.

Unatoè ljubavi prema malom broju poena, kao i prilièno negativnom omjeru (11-16), Milwaukee je trenutaèno osma momèad na Istoku i time zavrjeðuje doigravanje. Isto tako, neki rezultati govore da Milwaukee ima silnog prostora za napredak, a to potvrðuje sljedeæe:

• Dallas ima šesnaest pobjeda u posljednjih sedamnaest utakmica. Pali su jedino na svom parketu od Milwaukeeja (103-99).
• Dva dana nakon pobjede kod Dallasa igraèi Milwaukeeja su gostovali kod najbolje momèadi lige, San Antonija. Izgubili su košem u zadnjoj sekundi Manua Ginobilija (92-90).
• U utorak je Milwaukee bio gost Staples Centera, te su doslovno ponizili aktualne prvake Lakerse pobjedom 98-79!

Ovo su utakmice unatrag nekoliko dana, a valja znati da ih je Milwaukee veæinom odraðivao bez velikog broja ozlijeðenih igraèa, koji su mahom standardni èlanovi petorke ili važni igraèi s klupe: Jennings, Delfino, Redd, Gooden i Maggette.

Latest Posts

NE PROPUSTITE