Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ukiæ napušta NBA, odlazi u Europu!

Hrvatska je ostala bez svog jedinog predstavnika u NBA ligi, Roka Ukiæa, nakon što su Milwaukee Bucksi prihvatili njegovu molbu za raskidom ugovora.

“Roko nas je zamolio da raskinemo ugovor s njim kako bi mogao potražiti novu priliku,” rekao je glavni menadžer Bucksa, John Hammond. “Cijenimo njegov trud i profesionalnost koje je pružio dok je bio èlan Bucksa i želimo mu sreæu u nastavku karijere.”

Ukiæ je za Buckse odigrao 13 utakmica, te je za 7.5 minuta igre u prosjeku ostvarivao 3.1 poen. U Buckse je došao iz Toronta zajedno s Carlosom Delfinom 18. kolovoza prošle godine, u zamjenu za Amira Johnsona i Sonnya Weemsa. Bucksi sada imaju 14 igraèa.

Spliæanin sada nema nikakvih prepreka pred sobom kad je pristupanje istanbulskom Fenerbahçeu u pitanju. Trebao bi potpisati ugovor na 18 mjeseci. Bude li se ikad vraæao u NBA ligu, moæi æe to uèiniti neovisno o Bucksima. Amerièki mediji pišu da su oslobaðenjem Ukiæa Bucksi uštedjeli oko dva milijuna dolara u budžetu, od èega 1.45 milijuna dolara vrijednu posljednju godinu ugovora za sljedeæu sezonu, u koju bi hrvatski razigravaè, da je ostao, ušao kao uvjetno slobodan igraè (restricted free agent). Ovu je sezonu, piše Sports! Yahoo igrao za 1.35 milijuna dolara plaæe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE