Ukiæ napušta NBA, odlazi u Europu!

Hrvatska je ostala bez svog jedinog predstavnika u NBA ligi, Roka Ukiæa, nakon što su Milwaukee Bucksi prihvatili njegovu molbu za raskidom ugovora.

“Roko nas je zamolio da raskinemo ugovor s njim kako bi mogao potražiti novu priliku,” rekao je glavni menadžer Bucksa, John Hammond. “Cijenimo njegov trud i profesionalnost koje je pružio dok je bio èlan Bucksa i želimo mu sreæu u nastavku karijere.”

Ukiæ je za Buckse odigrao 13 utakmica, te je za 7.5 minuta igre u prosjeku ostvarivao 3.1 poen. U Buckse je došao iz Toronta zajedno s Carlosom Delfinom 18. kolovoza prošle godine, u zamjenu za Amira Johnsona i Sonnya Weemsa. Bucksi sada imaju 14 igraèa.

Spliæanin sada nema nikakvih prepreka pred sobom kad je pristupanje istanbulskom Fenerbahçeu u pitanju. Trebao bi potpisati ugovor na 18 mjeseci. Bude li se ikad vraæao u NBA ligu, moæi æe to uèiniti neovisno o Bucksima. Amerièki mediji pišu da su oslobaðenjem Ukiæa Bucksi uštedjeli oko dva milijuna dolara u budžetu, od èega 1.45 milijuna dolara vrijednu posljednju godinu ugovora za sljedeæu sezonu, u koju bi hrvatski razigravaè, da je ostao, ušao kao uvjetno slobodan igraè (restricted free agent). Ovu je sezonu, piše Sports! Yahoo igrao za 1.35 milijuna dolara plaæe.