Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bucksi ugošæuju probuðeni Portland, Clippersi opet sa Kingsima

Za danas je na rasporedu devet utakmica. Boston æe gostovati kod Indiane te ih pokušati pobijediti kako bi barem malo smanjili razliku izmeðu njih na tablici Istoène konferencije. Sat vremena kasniej poèinju druga dva zanimljiva dvoboja. Kod Philadelphie gostuje posrnuli Orlando te traži prekid iza od pet poraza dok Dallas putuje za Memphis po novi okšraj u samo tri dana. Bit æe zanimljivo i u Milwaukeeu gdje gostuje Portland koji je juèer slavio nakon produžetka protiv Mavericksa a Lakersi ugošæuju Sunse kojima je ovo možda i kljuèna utakmica u borbi za doigravanje a domaæinu samo još jedna u nizu koju moraju odraditi prije tog famoznog play-offa.

Indiana Pacers – Boston Celtics  01.00

Indiana (34-21) je ove sezone veæ dva puta slavila nad Bostonom dok su Kelti jednom, i to zadnji puta pred kraj sijeènja. U zadnje vrijeme su obje ekipe u malom usponu i prate u stopu Miami te Chicago Bullse i drže svoje pozicije odmah iza njih. Pacersi su juèer pokazali svoju snagu i pobijedili Oklahomu pred svojom publikom 103:98. Iako su imali problema sa dva najbolja igraèa protivnièke momèadi odigrali su èvrsto pod košem te skupili 50 skokova. Na kraju su Granger i Hibbert bili najefikasniji sa 26 odnosno 21 poenom dok je potonji uhvatio i 12 skokova. Nakon ove im slijede tri puno lakše utakmice pa bi pobjedom mogli ostvariti malo veæi niz. Gosti iz Bostona (30-24) igraju sjajno nakon All-Star pauze no pokazali su da se teško nose sa ekipama koje imaju visoke igraèe pod košem. Indiana je jedna takva i zato im baš ne dajemo previše šanse veèeras. Kevin Garnett æe imati pune ruke posla jer æe se doslovno sam boriti sa Westom i Hibbertom. Sjajni Rajon Rondo ima èak 15 utakmica zaredom upisano 10 ili više asistencija i sve bliže dolazi legendarnom Johnu Stocktonu. Protiv Indiane ove sezone u dva poraza nije imao dvoznamenkasti broj asistencija pa æe mu ovo biti težak zadatak.

Veæe šanse dajemo Indiani koja ima ogromnu prednost pod koševima nad Bostonom.

Charlotte Bobcats – Atlanta Hawks  02.00

Prije samo tri dana su Bobcatsi gostovali kod Hawksa i tamo su poraženi sa 27 poena razlike. Juèer su išli na noge Milwaukeeu te su pružili veliki otpor ali na kraju ipak izgubili sa 95:90. Sjajan je bio B.J. Mullens sa 31 poenom i 14 skokova dok je svestranu partiju pružio mladi Kemba Walker sa ipak slabim šutem iz igre (6-26). Upisao je 18 poena te 8 asistencija i 7 skokova. Juèer nisu nastupili Augustin i Maggette koji su upitni i za veèerašnji dvoboj. Atlanta (33-23) ima tri pobjede u zadnja èetiri susreta a juèer su slavili kod kuæe protiv Detroita 101:96. Jeff Teague je bio najzapaženiji kod domaæina sa 24 poena i 11 asistencija a nije moglo proæi niti bez odliène partije Josha Smitha koji je uz 22 poena uhvatio 12 skokova te podijelio 4 asistencije. Veliki doprinos je imao i dvojac sa klupe, Ivan Johnson te Marvin Williams. Kombinirano su zabili 28 poena i veèeras trener Larry Drew oèekuje sliènu partiju. Atlanta je za sada slavila protiv Bobcatsa u sva tri prethodna susreta i nevjerujemo da æe biti nekakvih problema sa èetvrtim.

Atlanta juriša što višu poziciju jer svima je u cilju izbjegnuti Miami i Chicago u play-offu te je zato veliki favorit i oèekujemo njihovo slavlje.

Philadelphia 76ers – Orlando Magic  02.00

Sixersi (29-25) imaju lijepu priliku pobjedom se približiti Orlandu na 6. poziciji. U dosadašnja dva ogleda po jednom je slavila svaka ekipa a pred njima je još jedan susret nakon ovog veèerašnjeg. Ekipa Douga Collinsa u posljednje vrijeme èešæe bilježi poraze nego pobjede pa su tako izgubili 8 od posljednjih 12 utakmica. Trenutno su na dva poraza u nizu a posebno je bio bolan zadnji, gdje su izgubili na svome parketu od Raptorsa sa 21 poenom razlike. Trener je imao sigurno štošta toga za reæi svojoj ekipi nakon tog sramotnog poraza u ova dva dana odmora. Posebno su razoèarali bekovi, Turner, Williams i Meeks koji su od 25 šuteva pogodili samo 7 a podatak koji je zabrinjavajuæi je samo 29 skokova što je sramotno u odnosu na 43 koja inaèe u prosjeku skupe. U goste im stiže vjerojatno najpoželjniji protivnik od ovih ipak ozbiljnijih ekipa. Orlando (32-23) proživljava teške trenutke. Kruži prièa kako su treneru Van Gundyu dani odbrojani i da mu je glavni igraè Howard okrenuo leða no najvjerojatnije æe on ostati na klupi do kraja sezone. Magic je nanizao èak pet uzastopnih poraza što nisu doživjeli još od davne 2007. godine. Polako gube u utrci sa ostalim klubovima na Istoku i sve su bliže tome da æe u prvom krugu na Miami odnosno Chicago. Bit æe zanimljivo vidjeti i rekaciju Howarda koji je totalno podbacio protiv Knicksa i taj susret proveo veæinom nevidljiv na parketu što za njega nikako nije uobièajeno. Ryan Anderson æe sigurno propustiti i ovaj okršaj dok je Turkoglu jedini upitan.

Pošto je Orlando ovih dana u rasulu Philadelphia bi to trebala iskoristiti i pobijediti jer im je ovo najlakši naèin za približiti im se. Jer je oèito kako svi žele izbjeæi Miami odnosno Chicago u prvoj rundi doigravanja.

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks  02.00

Treæi i odluèujuæi susret u seriji izmeðu ove dvije ekipe. Svaka ima po jednu pobjedu a prije samo dva dana je slavio Dallas sa 10 poena razlike na svome parketu. Veèeras se igra u FedEx Forumu gdje je Memphis ipak blagi favorit. Iako imaju tu titulu neæe im biti nimalo lako jer su veæ juèer igrali na teškom gostovanju kod Miamia i neoèekivano slavili sa èak 15 poena razlike. Vodili su od samog poèetka utakmice pa do kraja i u jednom trenutku imali i 21 poen prednosti. Nitko nije posebno briljirao ali su zato kao ekipa odigrali sjajno te imali èak sedmoricu igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena. Igraèi sa klupe su ubacili 36 poena (Randolph 14, Arenas 12, Mayo 10) i pokazali gdje je velika snaga ovih ajmo reæ novih Grizzliesa. Juèer su takoðer igrali i njihovi veèerašnji protivnici te nakon produžetka pred svojom publikom izgubili od Portlanda košem Aldridgea u zadnjoj sekundi utakmice. Nije pomogla niti odlièna double-double partija Nowitzkog koji je ubacio 23 poena i uhvatio 13 lopti. Njihovi igraèi sa klupe su takoðer pružili veliku pomoæ sa èak 44 poena ali se na kraju i to pokazalo nedostatnim. Kod domaæih je jedini dvojben Tony Allen dok gosti osim veæ odavno prežaljenog Kidda nemaju drugih problema.

Dajemo prednost sjajnim Grizzliesima koji su ipak mlaði i spremniji od veterana iz Dallasa te radi domaæeg parketa gdje ove sezone imaju samo 7 poraza.

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings  04.30

Clippersi doèekuju Sacramento protiv kojega su igrali prekjuèer (igrali su dva puta ove sezone i obje pobjede imaju Clippersi). Ovo æe biti mali rat na terenu izmeðu DeMarcusa Cousinsa i Blakea Griffina nakon što je Cousins izjavio da je Griffin maskota NBA lige. Prošlu su utakmicu pobjedili Clippersi 93:85. Najbolji je bio Randy Foye sa 20 poena i 6 skokova. Tragièar utakmice je definitivno Chris Paul sa realizacijom šuta 25%. On je tomu dodao još 8 asistencija i 6 skokova, pa to popravlja ukupni dojam. Kod Kingsa je najviše poena upisao Isaiah Thomas (17), a možemo reæi da je najbolji bio Jason Thompson sa 15 poena i 16 skokova. Ekipa je imala lošu realizaciju šuta za tri poena (4 puta pogodili iz 17 pokušaja). Domaæoj ekipi neæe nastupiti Chauncey Billups, a upitan je nastup Mo Williamsa. Kingsima neæe nastupiti John Salomons, a upitan je Marcus Thornton.

Prednost dajemo Clippersima zbog domaæeg terena i kvalitetnije ekipe.

Golden State Warriors – Denver Nuggets  04.30

Drugi susret izmeðu ove dvije ekipe (u prvom pobjedio Golden State).  Warriorsi imaju tek dvije pobjede iz deset posljednjih utakmica. S takvom igrom su ispali totalno iz igre za doigravanje. Sinoæ su poraženi od strane Utaha 98:104. Najbolji je bio David Lee sa 26 poena i 12 skokova. Dobar je bio i Klay Thompson sa 23 poena. Denver se nalazi na osmoj poziciji Zapada i ako se žele plasirati dalje ne smiju kiksati. Sinoæ su igrali protiv Phoenixa i pobijedili su 105:99. Najviše poena je upisao Arron Affalo sa 30 poena, a dobar je bio i Al Harrington sa 23 poena. Warriorsima neæe nastupiti Andrew Bogut i Stephen Curry, a Nuggetsima neæe nastupiti Rudy Fernandez i Danilo Gallinari, a upitan je Wilson Chandler.

Prednost dajemo Denveru zbog boljih igara u posljednje vrijeme i radi toga što se bore za doigravanje a glavni im konkurenti ne posustaju.

New Orleans Hornets  – Minnesota Timberwolves  02.00

Posljednja momèad na Zapadu, New Orleans Hornetsi (14-41) sinoæ su teško stradali na gostovanju kod raspoloženih San Antonio Spursa rezultatom 103:128. Veæ je prva èetvrtina dala naslutiti u kojem æe smjeru proteæi ovaj dvoboj. Hornetsi su zaostajali 10 koševa nakon  uvodnih 12 minuta, a veæ 27 do poluvremena (72:45). Nastavak je protekao u nešto mirnijem tonu i sa veæinom startera na klupi. Jedini raspoloženi igraè gostiju bio je Eric Gordon s 31 košem, dok je Marco Bellineli upisao 15 koševa. Emeka Okafor danas neæe nastupiti, dok je Jarrett Jack pod upitnikom. Minnesota Timberwolvesi (25-31) su u srijedu na svom terenu poraženi od Golden State Warriorsa 94:97. Domaæini su u drugoj èetvrtini imali 20 poena prednosti, no u nastavku su uspijeli prosuti svu prednost. U porazu je po obièaju najbolji bio Kevin Love sa 29 koševa i 12 skokova. Michael Beasley i Luke Ridnour æe danas propustiti gostovanje kod Hornetsa.

Malu prednost dajemo gostima, koji ipak imaju kvalitetniji roster od domaæina.

Milwaukee Bucks  – Portland Trail Blazers  02.30

Milwaukee Bucksi (27-28) su juèer kod kuæe teže od oèekivanog, pobijedili Charlotte Bobcatse sa 95:90. Naime, gosti su èetiri minute prije kraja poveli sa 84:83, ali Milwaukee uspijeva rješiti utakmicu u svoju korist. Sa 25 koševa ih je predvodio Monta Ellis, a vrlo dobar je bio i Ersan Ilyasova sa double-double uèinkom od 12 koševa i 15 skokova.  Danas im u goste dolaze Portland Trail blazersi (27-29), koji polako posustaju u borbi za playoff, ali su juèer slavili kod aktualnih prvaka nakon produžetka sa 99:97. Dallas je tijekom poluvremena imao 15 koševa prednosti, no u treæoj èetvrtini su gosti bili nadmoæni, te dobivaju period sa 30:10. Najbolji u redovima gostiju su bili Raymon Felton sa 30 koševa, te LaMarcus Aldridge sa 25 koševa i 12 skokova.

Prednost dajemo domaæim Milwaukee Bucksima, koji se grèevito bore sa New York Knicksima za mjesto u play-offu.

Phoenix Suns  – Los Angeles Lakers  04.30

Domaæi Sunsi (28-27) su juèer u gostima kod Denver Nuggetsa, izgubili važnu utakmicu u borbi za playoff, bilo je 105:99 za domaæine. Usprkos tome što su dobili  prvu èetvrtinu sa 29:21, u nastavku utakmice su Denver Nuggetsi ipak bili bolji. Phoenix je imao samo 41% ukupnoga šuta, a najbolji strijelac je bio Shannon Brown sa 18 koševa, dok je veteran Steve Nash upisao 14 koševa i 11 asistencija.  Danas im u goste stižu Los Angeles Lakersi (35-21), koji su juèer u svojem Staples Centru poraženi od Houston Rocketsa sa 107:112. Lakersi su tijekom utakmice imali 11 koševa prednosti, ali gosti treæu èetvrtinu dobivaju sa 34:22 i preokreæu utakmicu u svoju korist.  Goran Dragiè sa 26 koševa i 11 asistencija, te Luis Scola sa 25 koševa su bili najzaslužniji za veliki skalp.

Malu prednost dajemo gostima, koji u svojim redovima imaju Kobe Bryanta koji je uvijek raspoložen protiv Sunsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE