Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bucksi za povijest: Srušen rekord po broju trica u jednoj utakmici!

Milwakuee Bucksi i Miami Heat odigrali su noćas utakmicu koja će s razlogom ući u povijesne knjige NBA lige. Naime, Bucksi su pobijedili aktualne viceprvake rezultatom 144:97, a pritom su srušili rekord lige po broju ubačenih šuteva za tri poena u jednoj utakmici, stavili su ih čak 29!

Već u prvoj četvrtini Giannis i društvo su na kontu imali 46 poena, a prednost je s vremenom samo rasla. U dvoboju su uputili 51 šut za tri poena, od čega su ubacili njih 29 ili preciznije, tricu su gađali s fantastičnih 56,9% preciznosti. Uz to, raritetan je podatak i da su svi košarkaši Bucksa s klupe (njih 8) ubacili bar jedan šut za tri poena. Prije toga, rekord su s 27 trica držali košarkaši Houston Rocketsa u dvoboju protiv Phoenix Sunsa igranom u travnju prošle godine.

Zanimljiva je i činjenica kako je 12 od 13 igrača Milwakueeja ubacilo tricu, a jedini kome to nije uspilo bio je ni manje, ni više, nego – Giannis Antetkounmpo. Ovom pobjedom Bucksi su na omjeru 2:2, a Heat ima jednu pobjedu u tri odigrane utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE