Tuesday, October 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Budućnost Anthonyja Davisa u Pelicansima

New Orleans Pelicansi, pomalo iznenađujuće, trenutno drže posljednje mjesto za doigravanje u pretrpanoj Zapadnoj konferenciji, a glavni razlog njihovog uspjeha je prva zvijezda Anthony Davis. Centar sa sveučilišta Kentucky trenutno uživa u prosjeku od 24,6 koševa i preko 10 skokova i nesumnjivo je igrač oko kojega Pelicansi planiraju graditi budućnost. Ipak, Davisovi agenti su izjavili kako još nisu odlučili o njegovoj budućnosti.

- Advertisement -

Naime, ovog ljeta Davis ima mogućnost potpisati novi ugovor koji bi vjerojatno bio najveći dozvoljeni i počinjao bi iduće, 2016. godine. Po aktualnom kolektivnom ugovoru Pelicansi mogu primijeniti designated player opciju, tj. potpisati petogodišnji ugovor (inače su najviše dozvoljene četiri godine) koji može zauzimati do 30% salary capa (inače 25%).

Davis se ove sezone dokazao kao sila koja solidnu momčad može učiniti gotovo nepobjedivom ako ima svoj dan, a u ovogodišnjoj anketi među glavnim menadžerima koju provodi portal NBA.com, četvrtina menadžera odabrala je upravo Davisa kao igrača oko kojega bi slagali momčad. Davis osobno nije dao nikakve naznake kako je nezadovoljan u New Orleansu, tako da očekujemo kako će odraditi u Pelicansima još barem jedan ugovor. Ipak, u NBA ligi se svašta može dogoditi i sigurno ne bi bio presedan bez premca kad bi Davis ipak otišao.

Latest Posts

NE PROPUSTITE