Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Budućnost Kevina Lovea

U četvrtak je GM Boston Celticksa Danny Ainge obavio intervju za Real GM  povodom njegove želje da iz drugog puta  dovede bivšeg All Star igrača Kevina Lovea u Boston.

Danny Ainge je prisustvovao workoutu s klijentima Excel Sports Managmenta u New Yorku i susreo se s istaknutim agentom Jeffom Schwartzom, rekao je jedan izvor blizak ligi, a prenio je tu vijest novinar Real GM-a Andrew Perna.

Schwartz predstavlja Lovea, kao i Harrisona Barnesa koji je ograničeno slobodan igrač ovog ljeta. Brandon Ingram za kojeg se predviđa da će biti prvi ili drugi izbor na ovogodišnjem draftu, također je njegov klijent, ali se pretpostavlja da on nije bio predmet njihovog razgovora, već da je Ainge pokušao nagovoriti Schwartza da razmisli o zamjeni Lovea u Boston.

Bez obzira na to što je Love dobro odigrao majstoricu protiv Golden Statea prikupljajući skokove. U šestoj utakmici je Kevin imao samo 3 šuta iz igre, a LeBron James i Kyrie Irving ukupno 45. Tako je bilo vidljivo koliko su njemu suigrači vjerovali. U velikom finalu lige je igrao u prosjeku 21 minut i imao prosjek od sedam koševa po utakmici. Tyronn Lue je imao više povjerenja u veterana Richarda Jeffersona što se na kraju pokazalo kao sjajan potez, jer su Cavsi osvojili titulu prvaka NBA lige. I kod navijača Cavsa je izazivao nepovjerenje i nervozu zbog svog skromnog učinka u finalu NBA lige.

Poslije dobrih sezona u Minnesoti za njega, ali ne i za momčad koju u šest sezona nijednom nije uveo u playoff, prije dvije godine došao je u trostrukoj zamjeni iz Minnesote u Cleveland i  pridružio se Jamesu i Irvingu stvarajući uvjetno rečeno novu veliku trojku.

Cavsi će ovog ljeta svakako dobiti pozive za Kevina, i za očekivati je da će ih barem saslušati. Cavsi će biti tanki na krilu, pogotovo ako se Richard Jefferson umirovi kako je i sam najavio.

Ukoliko bi Cavsi bili spremni na zamjenu Lovea u Boston, vjerujem da bi jedan od igrača kojeg bi tražili zauzvrat bio bek Avery Bradley, uz još jednog igrača na rookie ugovoru i jedan ili dva buduća izbora na draftu.

Postavlja se pitanje zbog čega bi se Cavsi riješili Kevina?

Jedno od argumenata jest da bi se željeli riješiti njegovog (pre)velikog ugovora. Naime, ljeta 2015. godine Kevin je produžio ugovor s Cavsima na pet godina za vrijeme kojih bi trebao dobiti preko 110 milijuna dolara. No pored Kevinovog ugovora, Cavsi imaju još tri velika ugovora (LeBron James, Kyrie Irving i Tristan Thompson), a moraju još potpisati novi ugovor s Jamesom i produžiti s J.R.Smithom koji ovog ljeta postaje slobodan igrač. Projektirani iznos plaća igračima za narednu sezonu je već 101 milijun dolara, ali to je samo devet igrača na platnom spisku. Prema pravilima lige, momčadi moraju imati najmanje 13, a najviše 15 igrača na platnom spisku za početak i kraj sezone.

Pošto nemaju ni izbor na ovogodišnjem draftu, mogli bi u zamjenu tražiti izbor u prvoj rundi i možda s nekog budućeg drafta, ali i nekoliko izbora druge runde.

Pošto na neki način navijam za Sacramento Kingse i New Orleans Pelicanse, osobno bih volio da jednu od te dvije momčadi. No pitanje je što bi te momčadi mogle ponuditi u zamjenu. Jedna od mogućnosti bi bila da New Orleans potpišu sign and trade opciju s Ryanom Andersonom i s njim ponude izbor prve runde drafta naredne godine, a da Cavsi pošalju Imana Shumperta i Kevina Lovea u New Orleans. Tako bi Cavsi smanjili iznos plaća, a dobili sasvim solidnu zamjenu za Kevina.

New Orleans bi dobio partnera u reketu za svoju zvijezdu Anthonyja Davisa i riješili pitanje beka, s obzirom na to da će ovog ljeta vjerojatno pustiti Erica Gordona da ode negdje drugdje. No ovo je samo moja želja koja se vjerojatno neće dogoditi u stvarnosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE