Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Budućnost LaMarcusa Aldridgea u Portlandu

LaMarcus Aldridge igrač Portland Trail Blazersa, ovo ljeto postaje nezaštićeni slobodan igrač, te su počele špekulacije hoće li nastaviti karijeru u Portlandu ili će otići negdje dalje. Iako je izjavio da želi ostati u Portlandu do kraja karijere, ipak je odbio produženje ugovora prije početka ove sezone ali to nije znak da će otići, nego vjerojatno želi sačekati 2016. godinu kada će nova nacionalna televizijska prava drastično povećati salary cap. Prije nekoliko godina pričalo se da je LaMarcus zatražio trade jer je bio frustriran u Portlandu, ali on je to negirao.

U Portlandu su stvorili vrlo jaku ekipu i nitko ne vidi razlog zbog kojeg bi LaMarcus napustio to što je stvoreno za novi klub, novo prilagođavanje sistemu i novim suigračima, te za manje novca. Ako LaMarcus potpiše maksimalni ugovor ovo ljeto s Portlandom, zaradit će oko 109 milijuna dolara, a ako potpiše za neki drugi klub taj iznos će biti oko 81 milijuna dolara.

Postoji i opcija da ovo ljeto potpiše  jednogodišnji ugovor, te tako sačeka u Portlandu sezonu 2016. kada može dobiti maksimalni ugovor vrijedan oko 190 milijuna dolara ili nešto manje, oko 145 milijuna ako odluči otići. Što se tiče novca, LaMarcusu je najbolje da produži ugovor na jednu godinu, te zatim kad se salary cap poveća 2016. godine, potpiše maksimalni ugovor. Spominjali su se San Antonio Spursi i Dallas Mavericksi kao mogući kandidati za potpisivanje LaMarcusa. Iako puno faktora govori da LaMarcus definitivno ostaje u Portlandu, nikada se ne smije isključiti opcija odlaska.

LaMarcus ove sezone igra fantastično i ostvaruje brojke: 23.4 poena, 10.2 skokova, 1.7 dodavanje, 1 blokadu i 47 FG%. Ostaje nam čekati ljeto i vidjeti gdje će nastaviti svoju karijeru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE