Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Budućnost Rubija

Budućnost Rickyja Rubia u dresu Minnesota Timberwolvesa na neki je način postala upitna nakon što je uprava Vukova svoj visoki 5. izbor na ovogodišnjem draftu iskoristila za jednog od najperspektivnijih razigravača u posljednje vrijeme, Krisa Dunna.

No, trener Tom Thibodeau i uprava očito imaju drugačije planove. Roster momčadi uistinu izgleda malo neravnomjeran s obzirom na to da uz gore navedeni dvojac, poziciju razigravača pokrivaju i Tyus Jones, John Lucas te Zach LaVine.

Uprava Minnesote vjeruje kako Thibodeau može imati sličan utjecaj na Rubija kao što je imao na Derricka Rosea i Natea Robinsona u vrijeme dok je trenirao Chicago Bullse. Prisjetimo se, Rose je pod njegovom palicom osvojio MVP nagradu (2011.), dok je za vrijeme Roseova odsustva zbog ozljede, Robinson jednako dobro predvodio momčad na playu do drugog kruga doigravanja.

Rubija ugovor s Vukovima veže do ljeta 2019. i s 13,4 milijuna dolara je najplaćeniji u klubu. Prošle je sezone zabijao 10,1 koš po utakmici te dijelio 8,7 asistencija u nešto više od pola sata po utakmici.

Iako je vrlo dobar obrambeni igrač, u dosadašnjem dijelu karijere mogli smo primijetiti da predstavlja minimalnu opasnost po koš (između ostalog i u utakmici s Hrvatskom na nedavnim Olimpijskim Igrama).

Pozicija razigravača možda je i najbitnija u modernoj košarci i ako se u tom pogledu u što skorije vrijeme ne pokaže nikakav znatan napredak, teško da Minnesota može računati na toliko najavljivani iskorak sa začelja Zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE