Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Buduænost uvjerljiva protiv Cibone

Ekipa Buduænosti uvjerljivo je svladala zagrebaèku Cibonu te se izjednaèila s njima na tablici ABA lige s omjerom pobjeda i poraza 5-3. Buduænost je pitanje pobjednika riješila u prvom dijelu susreta.

Cibona je nakon teškog poraza na otvaranju EuroCupa protiv Gravelinesa doživjela još jedan poraz, ovoga puta na gostovanju u Podgorici. Domaæini su preuzeli stvar u svoje ruke odmah na poèetku utakmice ne dopustivši cibonašima niti jedno vodstvo tijekom utakmice. Veæ nakon prvih 10 minuta igre prednost Buduænosti iznosila je 20:9, a to su domaæi igraèi znali zadržati sve do kraja susreta.

Cibona se tijekom ostatka susreta držala na desetak poena zaostatka, niti jednom nisu uspjeli znaèajnije se približiti gostima. Potrebna im je bila serija od nekoliko uzastopnih realiziranih napada, ali ona nikada nije došla. Buduænost je znala svoju prednost saèuvati te povremeno poveæati i iznad 10 poena razlike. Konaèan rezultat glasi 85:69, a najzaslužniji za to je Nikola Vuèeviæ koji je bio nezaustavljiv za obrambene igraèe Cibone.

Vuèeviæ je za 30 minuta postigao 30 poena, uz šut za dva poena 11/11, te 9 skokova i 3 asistencije, što mu je donijelo valorizaciju 44 i vrlo vjerojatno naslov najboljeg igraèa kola. Dvoznamenkasti broj poena postigli su još Marko Popoviæ, 16 i Jermaine Anderson, 13.

Kod zagrebaèke momèadi ponovno nije bilo Antwaina Barboura koji je ozlijeðen, pa je u njegovom odsustvu glavnu rijeè imao povratnik Davor Kus sa 14 poena, ali i 4 izgubljene lopte. Damjan Rudež i Tomislav Zubèiæ postigli su svaki po 13 poena, a Goran Suton ubacio je 12 poena. Ponovno je zakazao Brian Chase od kojeg se oèekuje puno veæi doprinos od 3 poena i 1 asistencije.

Ciboni slijedi još jedna teška utakmica u EuroCupu, odlaze u goste Hapoel Jerusalemu nakon èega doèekuju Union Olimpiju u ABA ligi. Buduænost æe pak svoju novu pobjedu tražiti kod Širokog sljedeæu subotu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE