Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi bolji od Spursa, triple-double Ronda

Bogat program u NBA ligi u noæi sa srijede na èetvrtak ponudio je èak 12 utakmica. Nakon lijeènièkog odobrenja da zaigra usprkos lomu nosa i potresu mozga Kobe Bryant je zabio 31 koš Minnesoti.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: John Wall (33)
  • Asistencije: Jeremy Lin (13)
  • Skokovi: Greg Monroe (20)
  • Ukradene lopte: Mike Conley (4)
  • Blokade: Dwight Howard (5)

LA Lakersi su slavili u svom Staples Centeru protiv Timberwolvesa 104:85, a Bryant je zabio 31 koš uz sedam skokova i osam asistencija.

Podsjeæamo, spomenute ozljede nanio mu je Dwyane Wade tijekom All-Star susreta, ali Bryant nije propustio niti jedan susret. Protiv Minnesote, koja je bila oslabljena za neigranje gripoznog Kevina Lovea, zaigrao je sa zaštitnom maskom i predvodio je Lakerse do 17. uzastopne pobjede u meðusobnim ogledima. Pau Gasol ubacio je 15 koševa, a Andrew Bynum 13 koševa uz 13 skokova u utakmici u kojoj su Lakersi popravili domaæi omjer na 15-1 nakon poraza na Božiæ.

Michael Beasley i Martell Webster predvodili su poražene Timberwolvese sa 14 koševa svaki.

U derbiju veèeri Chicago Bullsi slavili su na gostovanju kod San Antonio Spursa 96:89. Derrick Rose zabio je 29 koševa, uspjevši se othrvati ozljedi desnog koljena (nakon sudara s Tonyjem Parkerom, op.a.) u ranoj fazi susreta zbog koje je ostao ležati na parketu nekoliko minuta. Ipak, parket nije napustio u niti jednom trenutku, a Bullsi su postali tek druga momèad ove sezone koja je pobijedila San Antonio na njihovom parketu.

U 11. pobjedi u posljednjih 13 susreta Joakim Noah zabio je 10 koševa uz 13 skokova, èime su Bullsi preskoèili Miami na vrhu Istoène konferencije. Gary Neal s 21 košem predvodio je Spurse.

Memphis Grizzliesi slavili su na domaæem parketu protiv Dallas Mavericksa 96:85 u utakmici u kojoj su aktualni prvaci veæi dio susreta odigrali bez svog najboljeg strijelca Dirka Nowitzkog. Sjajni Nijemac susret je napustio poèetkom druge èetvrtine zbog ozljede donjeg dijela leða. U tom je trenutku postigao tek jedan koš. Marc Gasol bio je najbolji igraè pobjednièke momèadi s 22 koša i 11 skokova, dok je Mike Conley dodao 20 koševa i 10 asistencija.

U redovima indisponiranih prvaka najefikasniji s 18 koševa bio je Jason Terry.

Boston Celticsi savladali su na domaæem parketu Milwaukee Buckse 102:96 u utakmici u kojoj je Rajon Rondo ostvario svoj treæi triple-double sezone. Ubacio je 15 koševa, uz 11 skokova i 10 asistencija, od èega èak 6 skokova i pet asistencija u treæoj èetvrtini u seriji Celticsa 20-4. Najefikasniji igraè Kelta bio je Kevin Garnett s 25 koševa i 10 skokova, dok je igraè s klupe Chris Wilcox uknjižio 13 skokova.

U redovima poražene momèadi najbolji s 25 koševa i 10 skokova bio je Ersan Ilyasova.

New York Knicksi su u Maddison Square Gardenu savladali Cleveland Cavalierse 120:103. Carmelo Anthony s 22 koša bio je najbolji strijelac njujorške momèadi, dok je Jeremy Lin bio najkorisniji s 19 koševa i 13 asistencija.

Na kraju dodajmo da su Denver Nuggetsi sa 104:95 savladali Portland Trail Blazerse po 16. put u posljednjih 17 utakmica kod kuæe, kao i da je Utah prekinula niz od èetiri vezana poraza domaæom pobjedom protiv Houstona 104:83. Sedmoricu dvoznamenkastih igraèa Nuggetsa predvodio je povratnik na parket (nakon ozljede gležnja) Ty Lawson sa 18 koševa i 9 asistencija, dok je kod Houstona C.J. Miles odigrao svoju najefikasniju utakmicu sezone s 27 koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE