Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi doèekuju Hawkse, Lakersi traže pobjedu protiv Rocketsa

Danas nas oèekuje relativno mali broj utakmica. Samo njih šest je na rasporedu što ne znaèi da neæe biti zanimljivih dvoboja. Posebno æemo istaknuti tri. Chicago doèekuje Atlantu koja je juèer trijumfalno prošla kroz Miami, Oklahoma ugošæuje Portland i za kraj Lakersi traže poèetak novog niza pobjeda protiv Rocketsa na svojem parketu.

Cleveland Cavaliers – Charlotte Bobcats  01.00

Cavsi doèekuju Bobcatse nakon pobjede nad Netsima u kojoj su pogodili èak 16 trica (Gibson 5, Irving, Jamison i Gee po 3). Trenutno su na omjeru 2-2 što je dosta pozitivno za njih. Kyrie Irving polako postiže one brojke koje se od njega i oèekuju. Najviše ga muèi šut no to je kod novopeèenih igraèa NBA lige sasvim normalno. Bobcatsi idu u goste s tri uzastopna poraza od èega su posebno zadnja dva bila neugodna (Orlando -21, Miami -39). Taman kada smo ih poslije prve dvije utakmice pohvalili kako su srèani i kako æe i u porazu ostaviti na parketu svoje najbolje dogodila su se ta dva poraza koja to nikako ne oslikavaju. Maggette, Augustin i Walker, trojac od kojeg se oèekuje najviše koševa je na katastrofalno lošem postotku šuta, troše jako puno lopti i nikako da zaredaju sa par dobrih utakmica. Cavsi nisu jak protivnik i eto im prilike za popraviti dojam.

Prognoziramo pobjedu Clevelanda radi domaæeg parketa i radi toga što su u boljoj formi od Charlotte.

Chicago Bulls – Atlanta Hawks  02.00

Nakon doista impresivne pobjede nad Memphisom od 40 poena razlike u United Center stižu Hawksi. Domaæin je u sjajnoj formi, imaju 4-1 omjer, s tri uzastopne pobjede protiv solidnih protivnika. U posljednjoj utakmici nije nastupao startni bek-šuter Richard Hamilton radi ozljede a u istoj je nastradao rezervni razigravaè C.J. Watson ozlijedivši lakat. Obojica su pod upitnikom i za veèeras, iako Hamilton ima puno veæe šanse za nastup. Dolazak Hamiltona je malo pokvario brojke nekim igraèima, no bitno je da ekipa pobjeðuje i to nikome ne bi trebalo smetati. Posebno treba istaknuti veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu rezervnog igraèa Brewera. Oèito je radio mnogo preko ljeta i jeseni i to mu se isplatilo. Atlanta je juèer ostvarila iznenaðujuæu pobjedu na Floridi kod Miamija i nanijela im prvi poraz u šest utakmica. Poèetkom prve èetvrtine su izgledali izgubljeno i nazirala se lagana pobjeda Miamija, no kako je susret odmicao Hawksi su bili sve bolji da bi eksplodirali u zadnjoj èetvrtini i dobili ju s 12 poena razlike. Èetiri igraèa su bila dvoznamenkasta a posebno treba istaknuti odliènu partiju veterana Tracyja McGradyja koji je pokazao kako još uvijek može biti itekako koristan.

Chicago bi trebao dobiti ovaj susret jer su Hawksi sigurno umorni od juèerašnje teške utakmice na Floridi. Moglo bi biti malo koševa jer i jedni i drugi igraju odliènu obranu.

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings  02.00

Kao što smo u prošloj najavi naveli Memphis se nije proslavio u zadnjoj utakmici i htjet æe ju što prije zaboraviti. Zanimljivo je kako im je prethodni najveæi poraz takoðer bio od strane Bullsa, i to 2007. godine kad su ostali ‘zaleðeni’ na -45. Zach Randolph je napustio susret krajem prve èetvrtine radi ozljede koljena i upitan je za veèerašnji ogled kao i startni razigravaè Mike Conley. Loše su ušli u sezonu i trebaju se što prije trgnuti jer je sezona kraæa od prošle, a konkurencija na Zapadu strašna. Ovakva utakmica kao što æe biti veèerašnja ne bi trebala doæi pod znak upitnika. Mnogi igraèi nisu ni na približnoj razini prošlogodišnje igre i poprave li to ubrzo æe postati konkurentni. U goste im dolaze Kingsi koji takoðer nisu bez problema. Procurila je prièa kako DeMarcus Cousins želi otiæi no ubrzo su to demantirali iz kluba i Cousins bi trebao biti sa ekipom na gostovanjima u Memphisu i Denveru. Zadnju utakmicu su dobili Hornetse iznenaðujuæe lako sa sjajnim Evansom (27 poena) i Thorntonom (25 poena).

Memphis je favorit radi domaæeg parketa no ne bude li Randolph bio spreman za veèerašnji ogled mogao bi i Sacramento doæi do pobjede.

Oklahoma Thunder  –  Portland Trail Blazers 02.00

Oklahoma više nije neporažena. Noæas su pokleknuli u Dallasu 100:87, a 87 koševa je najmanji uèinak Oklahome još od 27. veljaèe prošle godine i poraza od Lakersa 90:87. Bila je to utakmica koju su Dallas Mavericksi držali pod kontrolom od poèetka 2. èetvrtine pa do kraja, a najveæa prednost je bila 16 poena razlike. Najbolji strijelac utakmice je bio Kevin Durant sa 27 koševa, no to nije bilo dovoljno. Danas æe se Durant i ekipa pobjedom htjeti iskupiti pred domaæim navijaèima za juèerašnji poraz. Portland (3-1) je zadnju utakmicu odigrao u gostima kod LA Clippersa i izgubio 93:88. Bila je to utakmica  u kojoj se u zadnju èetvrtinu ušlo sa +17 za Clipperse, no Portland se nije predavao te 30-ak sekundi prije kraja dolazi na -2 ali nisu uspjeli do kraja preokrenuti. Crawford je bio najbolji sa 23 poena.

Biti æe ovo utakmica dviju vrlo mladih i potentnih momèadi u kojoj vidimo Oklahomu kao konaènog pobjednika.  Oèekujemo još jednu dobru partiju Kevina Duranta.

Utah Jazz  –  Milwaukee Bucks 03.00

Utah je noæas pobijedila New Orleans Hornetse 94:90 preokretom u posljednjoj èetvrtini. Predvodio ih je Jefferson sa 22 koša, a dobar je bio i Harris sa 19 koševa. Danas im u goste dolaze Milwaukee Bucksi protiv kojih traže 10. uzastopnu domaæu pobjedu. Bucksi  su noæas u Denveru ispustili pobjedu u zadnjoj èetvrtini koju su izgubili 23:12 (šut 5-22), vodili su gotovo cijelu utakmicu ali u najvažnijem dijelu su podbacili, a najbolji u njihovim redovima je bio Stephen Jackson sa 17 koševa. Žele li danas izbjeæi istu sudbinu trebat æe im puno bolje izdanje njihovog najboljeg strijelca  Brandona Jenningsa koji je noæas zabio 12 koševa (šut  5-16) uz èak 6 izgubljenih lopti.

Prednost Jazzerima koji puno bolje izgledaju na domaæem terenu nego dok gostuju. Probati over na Jeffersona koji je u dobroj formi.

Los Angeles Lakers  –  Houston Rockets 04.30

Lakersi nakon dvoboja sa Denverom doèekuju Houston Rocketse i žele krenuti u pozitivnu seriju. U zadnjoj utakmici i porazu protiv Nuggetsa krivicu za poraz možemo pripisati ponajboljem igraèu današnjice, Kobeu Bryantu (6/28 šut iz igre). Kobe je u prvom poluvremenu postigao samo 3 koša, što je malo popravio u nastavku sa dodatnih 13. Najbolji igraè Lakersa je u dvije utakmice protiv Denvera zajedno postigao 32 koša za koja je potrošio èak 46 lopti. U goste im dolazi Houston koji pokazuje dva razlièita lica u susretima kod kuæe i u gostima. Zadnju su utakmicu igrali kod kuæe i dobili Atlanta Hawkse 95:84, a predvodili su ih Kevin Martin sa 27 koševa (6 trica) i Kyle Lowry koji  je završio utakmicu sa 18 asistencija.

Prednost Lakersima zbog povratka Bynuma i domaæeg terena. Kod kuæe Lakersi igraju mnogo bolje, dok Houston u gostima igra dosta loše. Obrana Lakersa æe limitirati igraèe Houstona pa ne bi bilo loše odigrati neki under na njih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE