Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi dočekuju Knickse, Warriorsi kod Clippersa

Nakon jučerašnje ludnice od 14 utakmica, danas će se ponovno igrati smanjenim ritmom te su na repertoaru samo dvije utakmice, no treba istaknuti da su to dvije izvrsne utakmice koje vrijedi pogledati.

Chicago Bulls (0-1) – New York Knicks (1-0) 01.00

Chicago Bullsi će i u drugom dvoboju sezone igrati protiv velikih konkurenata na Istoku. Nakon što su u prvoj utakmici uvjerljivo izgubili od Miami Heata, večeras im u goste dolaze New York Knicksi. Obje ekipe s velikim očekivanjima ulaze u sezonu i sigurno nas očekuje zanimljiv dvoboj. Povratnik u redovima Bullsa, Derrick Rose, nije oduševio u prvoj “pravoj” utakmici nakon godine dana stanke te će večeras zasigurno imati dodatan motiv pred svojim navijačima. Bilo je upitno hoće li uopće igrati zbog bolova u vratu, no sam je izjavio kako je spreman i da će biti na parketu. Knicksi su pak svladali Buckse u prvoj utakmici i sada im dolazi pravi test njihovih sposobnosti. Prvo ime je naravno Carmelo Anthony, prošlogodišnji najbolji strijelac sezone, koji je u prvoj utakmici ubacio 19 poena i uhvatio 10 skokova. Najveće pojačanje Knicksa za ovu sezonu je Andrea Bargnani, no sa samo 6 poena u 17 minuta nije zadovoljio domaće gledatelje koji su mu odmah uputili zvižduke, nešto na što je navikao za vrijeme igranja u Torontu. Za Knickse ponovno nema J.R. Smitha zbog odrađivanja suspenzije, dok će Amar’e Stoudemire biti u dresu, no još nije poznato hoće li igrati, a ako i zaigra, minutaža sigurno neće biti velika.

Prednost dajemo domaćim Chicago Bullsima koji će napuniti dvoranu do vrha i gromoglasno pozdravljati svaki potez povratnika Derricka Rosea.

Los Angeles Clippers (0-1)  –  Golden State Warriors (1-0)   03.30

Nakon gradskog derbija i izgubljene utakmice, Clippersi večeras u Staples Centru dočekuju Warriorse iz obližnjeg Oaklanda. Momčad Doca Riversa je u prvoj utakmice sezone pokazala da još nije potpuno uigrana. Poraz 116:103 nije katastrofa i navijači Clippersa ne bi trebali raditi paniku, iako su Lakersi igrali bez svojeg najboljeg igrača Kobeja Bryanta. U porazu su se istaknuli Chris Paul s 15 koševa i 11 asistencija, te dvojac pod košem DeAndre Jordan sa 17 koševa i 11 skokova te Blake Griffin s 19 koševa. Večeras ih očekuje mnogo ozbiljniji protivnik, koji ima raznolika rješenja u napadu. Pokazali su to sinoć u pobijedi 125:94 nad Los Angeles Lakersima. Najzaslužniji za to su bili maestralni Klay Thompson s 38 koševa i David Lee sa svoja 24 koša. Prošle sezone ova dva kluba su međusobno igrala četiri puta i u svakoj je utakmici zbroj koševa bio preko 200. Pa tako i večeras možemo očekivati jednu atraktivnu utakmicu.

Favoriti su Los Angeles Clippersi, no žele li doći do pobjede morat će igrati obranu, jer inače će se naći u velikim problemima budući da gosti kažnjavaju svako opuštanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE