Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi doèekuju Thunder, Clippersi kod Blazersa

Nakon veèeri s 13 NBA utakmica, liga danas “odmara” te æe biti odigrane samo dvije utakmice. Chicago na svome terenu doèekuje Oklahomu, dok æe zanimljivo biti i u drugoj utakmici, gdje Clippersi nakon velike pobjede nad Spursima odlaze na gostovanje kod Portland Trail Blazersa.

Chicago Bulls (3-1) – Oklahoma Thunder City (2-2)  02.00

Chicago je nakon neoèekivanog poraza od New Orleansa kod kuæe svladao dotad neporaženi Orlando Magic s 99:93. Goste su uspjeli slomiti tek u posljednjoj èetvrtini ponajviše zahvaljujuæi Luolu Dengu koji je u drugom poluvremenu  zabio 15 od ukupno svoja 23 koša. Odliènu utakmicu je odigrao i Joakim Noah koji je zabio 20 koševa, imao devet skokova i pet blokada. Danas ih oèekuje najjaèi protivnik do sada i to æe biti pravi ispit koliko ova momèad može bez ikone kluba Derricka Rosea. Oklahoma nije previše uvjerljivo startala u sezonu , a prošlu utakmicu su kod kuæe svladali Toronto Raptorse sa 108:88. Utakmica je otpoèetka bila jednosmjerna ulica, a Oklahoma je tijekom dvoboja vodila i s 29 koševa prednosti. Najbolji na terenu je bio Russell Westbrook s 19 koševa i devet asistencija, dok je Kevin Durant zabio 15 koševa ali na parketu nije bio niti 30 minuta. Durant još uvijek nije odigrao utakmicu kakva se oèekuje od najboljeg strijelca NBA lige, tako da veèeras možemo oèekivati pravog Durantulu.

Iako je Chicago na svom terenu vrlo dobar, prednost ipak dajemo gostima iz Oklahome.

Portland Trail Blazers (2-2) – Los Angeles Clippers (3-2) 04.30

Portland je posljednju utakmicu igrao u Dallasu gdje je upisao poraz rezultatom 91:114. U katastrofalnoj realizaciji trice (5/22) se istaknuo LaMarcus Aldridge s 20 poena i 7 skokova, a jednak je broj poena upisao i Wesley Matthews. Blazersima nedostaju poeni klupe. Naime, njihova klupa bilježi mizernih 12,8 poena što je najgore u ligi. Clippersi su sinoæ ugostili i porazili Spurse (106:84). Najbolji su bili Blake Griffin (22 poena i 10 skokova) i DeAndre Jordan (20 poena i 11 skokova). Voða ekipa Chris Paul je rekao da su ovu pobjedu ostvarili zahvaljujuæi dobroj obrani, te da se šanse za pobjedu poveæavaju dobrom obranom. Domaæoj ekipi neæe nastupiti Elliot Williams, a Clippersi su bez Chaunceya Billupsa, Granta Hilla i Treya Thompkinsa.

Prednost dajemo Clippersima jer su kvalitetniji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE