Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi, Hawksi i Nuggetsi pokušavaju izboriti sedmu utakmicu

NBA liga noæas nam pruža tri utakmice doigravanja, a u svima jedna od ekipa ima tri pobjede,a a druga dvije, što znaèi da æemo se ili oprostiti od neke ekipi ili æemo neku od serija gledati u sedmoj utakmici. Prvo na parket izlaze igraèi Philadelphije i Chicago u seriji u kojoj su 76ersi favoriti zbog ozljeda Chicaga, ali nikada ne treba otpisati Bullse. Nakon toga Boston na domaæem parketu ima priliku dovršiti posao protiv Atlanta Hawksa, a zadnji dvoboj veèeri igra se izmeðu Denvera i L.A. Lakersa u Pepsi Centru gdje æe Nuggetsi tražiti pobjedu i odlazak u sedmu utakmicu serije.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls (3-2) 01.00h

 Nakon blijedog poèetka serije i ozljeðivanja Derricka Rosea Bullsi su uspjeli spasiti jednu match loptu Sixersa pobjedom u prošloj utakmici 77:69. Prošlu utakmicu nije nastupio ni Joakim Noah koji je za veèeras upitan. Odliènu utakmicu su odigrali Luol Deng (24 poena i 8 skokova) i Carlos Boozer (19 poena i 13 skokova). Razlog ovako malog broja poena je to što su Sixersi ostali na samo 32% šuta iz igre, a Bullsi na 41%. Kod Philadelphije se istaknuo Jrue Holiday sa 16 poena i 5 skokova. Tragièar utakmice je vjerojatno Andre Iguodala koji je pogodio samo èetiri puta iz 19 pokušaja šuta iz igre. Ovoga puta 76ersi igraju na domaæem terenu i teško da æe ponoviti tako lošu partiju kao iz prošle utakmice. Naravno, veliku ulogu za to ima i obrana Chicaga, ali Philadelphia ukoliko odigra nešto bolje nego prošli puta trebala bi slaviti.

Prednost dajemo 76ersima koji bi trebali slaviti i proæi u drugi krug doigravanja protiv ozljedama izmuèenih Bullsa.

Boston Celtics – Atlanta Hawks (3-2) 02.00h

Veoma važna utakmica za Boston Celticse, htjet æe završiti seriju ovom utakmicom na domaæem parketu jer bi eventualnim porazom došli u veoma neugodnu situaciju gdje bi igrali sedmu utakmicu na gostujuæem terenu. U prošloj utakmici Hawksi su slavili 87:86, a posljednji napad Bostona bio je u rukama Rajona Ronda kojemu je ispala lopta a samim time i eventualna èetvrta pobjeda kojom bi veæ sada bili u drugom krugu doigravanja. Zbog toga možemo oèekivati odluènu utakmicu Ronda koji æe se htjeti iskupiti za svoju grešku na kraju utakmice. Kod Hawksa su sva petorica igraèa iz poèetne petorke postigla dvoznamenkast broj poena, a najviše je ubacio povratnik Al Horford kojemu je ovo bila druga utakmica od povratka nakon ozljede. On je ubacio 19 poena i uhvatio 11 skokova te pokazao da je u dobroj formi iako je propustio gotovo cijelu sezonu. Odlièan je bio i Josh Smith s 13 poena, 16 skokova i 6 asistencija. Kod Bostona Rondo je postigao 13 poena uz 12 asistencija, a 16 poena djelo je Paula Piercea. Ray Allen ubacio je 15 poena s klupe. Možemo u ovoj utakmici oèekivati veliku borbu prvenstveno u obrambenom dijelu igru, pa æe vjerojatno biti i malo koševa na utakmici.

Oèekujemo veoma izjednaèen dvoboj koji bi mogao pripasti i jednoj i drugoj momèadi, ali prednost ipak dajemo Boston Celticsima koji su navikli igrati velike utakmice i koji neæe dopustiti pobjedu Hawksima pred svojim navijaèima.

Denver Nuggets  – Los Angeles Lakers  (2-3)  04.30h

Los Angeles Lakersi su imali prvu meè loptu i to na svojem parketu, no borbeni Denver Nuggetsi su odigrali izvrsnu utakmicu i pobijedili u Staples Centru sa 102:99. Lakersi su poveli 2:0, ali do kraja utakmice više nisu vodili Gosti su prvu èetvrtinu 26:23, a do poluvremena su vodili sa 49:43. Nakon èetiri minute nastavka odlaze na +12 kojih uspijevaju do sredine posljednje dionice poveæati na +15 (90:75). Tada se opet ukazao Kobe Bryant koji je  preuzeo stvari u svoje ruke te u manje od pet minuta zabio 12 koševa zabivši èetiri trice. Ramon Sessions zatim zabija tricu za smanjenje vodstva na svega 100:99 samo 14 sekundi prije isteka vremena. Dva kljuèna slobodna bacanja ubacuje Andre Miller za 102:99. U posljednjem napadu Lakersa i Kobe Bryant i Ramon Sessions promašili su šut za tri poena i produžetak. Domaæini su iz igre gaðali samo 39 posto, dok s gosti šutirali solidnih 46 posto. Najzaslužniji za pobjedu su bili Andre Miller s 24 koša i 8 asistencija, te JaVale McGee s 21 košem i 14 skokova. Kobe Bryant je zabio 43 koša, no vjerojatno bi htio da je on zabio 14, ali da su Lakersi dobili. Ovako se karavana vraæa u Colorado i Pepsi Centar.

Iako igraju kod kuæe, iako su dobili dozu samopouzdanja, mišljenja smo da Denver Nuggetsi neæe izboriti sedmu utakmicu. Oèekujemo jednu izjednaèenu utakmicu u kojoj bi mogla presuditi individualna kvaliteta Lakersa (èitaj Kobe Bryant).

Latest Posts

NE PROPUSTITE