Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi i Oklahoma hvataju “slamku spasa”

Večeras bismo mogli dobiti prve finaliste Istočne i Zapadne konferencije. Miamiju i Memphisu nedostaje samo po jedna pobjeda za prolazak dalje, dok Chicago, odnosno Oklahoma, više nemaju pravo na pogrešan korak i samo su jedan poraz udaljeni od okončanja sezone.

Miami Heat – Chicago Bulls (3-1) 01.00

Nakon rapsodije u prvoj utakmici na Floridi, igrači Bullsa su očito ostali bez goriva. Jednostavno se nije moglo bez nekoliko glavnih igrača protiv odlične ekipe Heata koja je nanizala tri uzastopne pobjede od kojih su dvije bile u United centru. Prošla utakmica je bila jednosmjerna ulica jer su igrači Heata krenuli odlično u susret te su prednost kontinuirano povećali i na kraju pobijedili 88:65. Limitirali su Bullse na mizernih 25,7% šuta i 11,8% za tri poena što je nevjerojatan pothvat, a posebno indisponiran bio je Nate Robinson koji je promašio svih 12 šuteva. Izdvojiti nekoga kao najboljeg igrača u redovima Bullsa bilo bi neozbiljno, ali spomenut ćemo Taja Gibsona koji je završio susret s 10 poena, 9 skokova i 2 ukradene lopte, te Carlos Boozer s double-double učinkom od 14 poena uz šut 3/14, 12 skokova i 3 ukradene lopte. Kod Miamija su jako dobro odigrali LeBron James s 27 poena, 7 skokova i 8 asistencija, te Chris Bosh s 14 poena, 6 skokova i 4 blokade. Navijače Heat može zabrinjavati ponovna ozljeda koljena Dwyanea Wadea koji je u ovoj seriji zabija 11,3 poena u prosjeku i večeras je njegov nastup pod upitnikom. Također, efikasnost LeBron Jamesa pala je za 10% u odnosu na regularni dio sezone, dok su Ray Allen i Shane Battier kombinirano tricu šutirali 9/34. Chicago Bullsi su već navikli igrat bez svog vanjskog trojca, Luola Denga, Kirka Hinricha i Derricka Rosea, oni večeras neće igrati.

Sve osim pobjede Heata smatrali bi velikim iznenađenjem.

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies (1-3) 03.30

Identičan slučaj kao i kod Bullsa. Ekipa Thundera je uspjela iščupati pobjedu u prvoj utakmici, te su nakon toga doživjeli tri poraza, a zanimljivo da su poraženi u sva tri susreta sa 6 poena razlike. Zadnju utakmicu su poraženi u produžetku 103:97, a Kevina Duranta (27 poena uz šut 10/27, 7 skokova i 7 asistencija) su odlično branili i ostavili su ga bez ubačaja u produžetku, promašio je svih pet šuteva. Momčad Oklahome nema ideju kako probiti fenomenalnu obranu Grizzliesa jer nemaju kvalitetnu drugu napadačku opciju, a naznake poboljšanja u igri u prošloj utakmici pokazao je Serge Ibaka koji je ostvario odličan učinak od 17 poena, 14 skokova i 3 blokade ali on nikako ne uspijeva nadigrati svog konkurenta Zacha Randolpha koji mu je utrpao 23 poena i 12 skokova. Solidnu utakmicu u redovima Thundera odradili su Kevin Martin s 18 poena, a dobar je bio Reggie Jackson s 15 poena, 4 skoka i 8 asistencija, ali on je imao velikih problema u čuvanju Mikea Conleyja koji mu je zabio 24 poena, podijelio 5 asistencija i ukrao 4 lopte. Uvjerljivo najbolji igrač susreta bio je Marc Gasol s double-double učinkom od 23 poena i 11 skokova kojima je pridodao čak 6 blokada, a nikako ne smijemo zaboraviti uvijek podcijenjenog Tonyja Allena s 10 poena, 6 skokova i 3 ukradene lopte, te odličnom obranom na Durantu.

Mislimo da će biti neizvjesna utakmica, a prognoziramo ulazak u finale ekipe Grizzliesa zbog odlične obrane i fenomenalnog Gasola koji terorizira visoke igrače Thundera svojom odličnom centarskom tehnikom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE