Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi i Thunder žele dovršiti posao, Hawksi traže poravnanje serije

Nove tri utakmice igraju se večeras. Bullsi i Thunder pokušat će završiti seriju protiv Netsa, odnosno Rocketsa, dok će Hawksi pokušati na svome terenu doći do izjednačenja u seriji protiv Indiana Pacersa.

Brooklyn Nets – Chicago Bulls (1-3)  01.00

Prošla utakmica ove dvije momčadi je bila jedna od povijesnih. Chicago je nakon tri produžetka slavio rezultatom 142:134, a utakmica je trajala gotovo četiri sata. Junak utakmice je bio omaleni Nate Robinson, koji je bio začetnik velikog preokreta Bullsa na kraju regularnog dijela utakmice. Naime, Brooklyn je nešto manje od tri minute prije kraja imao čak 14 koševa prednosti, no uspjeli su nekako ispustiti tu prednost. Prva dva produžetka su donijela istu napetu igru, dok se u trećem utakmica prelomila na stranu borbenih domaćina. Od sedam dvoznamenkastih igrača Bullsa najbolji je bio Nate Robinson s 34 koša, no kraj utakmice je dočekao na klupi za pričuvne igrače zbog šest osobnih pogrešaka. Kod poraženih se istaknuo Deron Williams s 32 koša i 10 asistencija. Tijekom dvoboja su svirane 62 osobne pogreške i izvedena 74 slobodna bacanja,  što je zasigurno raritetan podatak. Večeras Brooklyn nema izbora, nego samo pobijediti, a u prilog tome im ide vijest da Kirk Hinrich neće večeras nastupiti zbog ozljede noge. Velika borba će se opet voditi pod košem između Brooka Lopeza i Reggieja Evansa, te s druge strane Joakima Noaha i Carlosa Boozera, pa se od Derona Williamsa očekuje da bude prevaga u večerašnjoj utakmici. Sumnjamo da će i večerašnja utakmica biti na mnogo koševa, jer ovo su predobre obrane da bi se opet dogodila utakmica na 200 koševa.

Mala prednost na stranu Brooklyna, no vjerujemo da će se pobjednik odlučivati do zadnjih minuta.

Atlanta Hawks – Indiana Pacers (1-2)  01.30

Nakon što se serija preselila iz Indianapolisa u Atlantu, stvari su se bitno promijenile.  Treća utakmica je ponudila potpunu dominaciju Hawksa i njihovu pobjedu od 90:69. Od samoga početka gosti su bili izgubljeni na terenu, a domaćini kao da su letjeli. Pobjednik se znao već nakon prve dvije četvrtine, gdje su Hawksi vodili s 54:30. U nastavku utakmice stvari su ostale iste i momčad Atlante je rutinski odradila utakmicu do kraja. Al Horford je bio dominantan s 26 koševa i 16 skokova, dok je Josh Smith pridodao svojih 14 koševa. Gosti su iz igre šutirali samo 27 posto i odigrali uvjerljivo najgoru utakmicu ove sezone. David West s 18 koševa, je jedini bio na razini, dok je ostatak momčadi podbacio. Biti će vrlo zanimljivo pogledati večerašnju utakmicu gdje će Indiana pokušati isprati gorak okus poraza, no biti će vrlo teško jer su se igrači Atlante zasigurno napunili samopouzdanjem nakon visoke pobjede. Paul George bi trebao odigrati mnogo bolje nego u prošloj utakmici, a Westu bi se pod košem trebao priključiti Roy Hibbert koji je odigrao vrlo lošu utakmicu. S takvim raspletom situacije Indiana bi bila u vrlo dobroj situaciji i blizu prvog “brejka” u seriji.

U vrlo tvrdoj utakmici prednost dajemo Atlanti, no biti će ovo mnogo drugačija utakmica, jer je gotovo nemoguće da Pacersi ponove tako lošu utakmicu.

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder (0-3) 03.30

Prije treće utakmice objavljena je vrlo važna vijest, ne samo za tu utakmicu, nego i za cijeli NBA svijet, da će Russell Westbrook ići na operaciju koljena i vjerojatno propustiti ostatak sezone. Nakon toga nitko nije znao kako će Oklahoma odigrati bez Westbrooka, jer od njegovog dolaska momčad nije odigrala utakmicu bez njega. Houston se ponadao da može zaprijetiti takvoj Oklahomi, no gosti su predvođeni ubojitim Kevinom Durantom praktički riješili pitanje prolaska u drugi krug.  Thunder je u uzbudljivoj završnici ostvario pobjedu rezultatom 104:101. Iako, na poluvremenu je bilo velikih 66:49 za Oklahomu i činilo se kako je pobjednik odlučen. No, borbeni Rocketsi predvođeni Jamesom Hardenom su kreirali veliki preokreti i došli do situacije da mogu pobijediti. Kevin Durant se nije složio s njihovim planom, te u završnim minutama pogađa nekoliko šuteva koji su odlučili utakmicu. Durantula je utakmicu završio s 41 košem, 14 skokova i četiri asistencije. Najbolju pomoć je imao od Sergea Ibake koji je zabio 17 koševa i imao 11 skokova. 30 koševa Jamesa Hardena i 21 koš Chandlera Parsonsa, nisu bili dovoljni da bi se dobila Oklahoma. Sada im preostaje da večeras pokušaju izbjeći “metlu” i tako barem za koji dan produže svoju sezonu.  Od Duranta se i večeras očekuje da bude vođa, te predviđamo da će opet uzeti 30-ak šuteva, a vjerujemo da ako ga krene šut može doći i do brojke od 50 koševa.

Zbog previše porozne obrane Rocketsa prednost dajemo i ovoj slabijoj varijanti Oklahome.

Latest Posts

NE PROPUSTITE