Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi i Warriorsi idu na domaćem parketu po drugi krug

Nove dvije uzbudljive utakmice su večeras na NBA rasporedu. U obje serije je rezultat 3-2, tako da ćemo dobiti ili putnike u drugi krug ili sedmu utakmicu. Prva serija je između Bullsa i Netsa, a druga između Warriorsa i Nuggetsa, a u obje ekipa s 3 pobjede igra na svome parketu i ima veliku priliku izboriti prolazak u daljnju fazu doigravanja.

Chicago Bulls – Brooklyn Nets (3-2) 02.00

Možemo se izrazit teniskim rječnikom, ovo će biti druga meč lopta Bullsa, ali sada oni imaju servis, točnije, igraju u United Centru gdje su ostvarili dvije pobjede u ovoj seriji, a Netsi ove sezone nisu ostvarili niti jednu pobjedu u Chicagu. U zadnjoj utakmici, igranoj u Barclays Centru, Netsi su na krilima Brooka Lopeza i Derona Williamsa pobijedili 110:91. Obojica su ubilježili double-double učinke, Lopez je završio susret s 28 poena i 10 skokova, dok je Williams zabio 23 poena i podijelio 10 asistencija. Dobro su partiju pružili Gerald Wallace s 12 poena, a s klupe su pozitivan impuls dali C.J. Watson s 11 poena i Andray Blatche s 13 poena i 5 skokova. Kod Bullsa su dobro odigrali Nate Robinson s 20 poena i 8 asistencija (startao umjesto Kirka Hinricha koji će najvjerojatnije propustiti večerašnji susret, nije odradio trening u srijedu), te Jimmy Butler s 18 poena i 4 ukradene lopte. Osim Hinricha, upitni su Luol Deng i Taj Gibson koji su bili bolesni, te su propustili trening u srijedu, ali bi trebali nastupiti. U redovima Netsa s ozljedama se bore, Joe Johnson koji uzima injekcije protiv bolova prije svake utakmice i igra „na jednoj nozi“, a manje probleme s ozljedama imaju Reggie Evans i Andray Blatche.

Očekujemo borbenu i neizvjesnu utakmicu, a mislimo da večeras Bullsi vade vizu za drugi krug doigravanja i borbu s Heatom.

Golden State Warriors – Denver Nuggets (3-2) 04.30

Imali smo prilike svašta vidjeti u prošloj utakmici, reklo bi se, pravo doigravanje i old school košarka. Bilo je tu svega, udaraca laktovima u glavu i gležanj, nepravilnih blokova, itd. Trener Warriorsa, Mark Jackson bio je jako nezadovoljan s nesportskim potezima igrača Nuggetsa u petoj utakmici koju su igrali u Pepsi Centru gdje su Nuggetsi pobijedili 107:100. Trener Nuggetsa,George Karl odlučio je krenuti s visokom petorkom, te je umjesto Evana Fourniera (nije dobio ni minute u ovom susretu) zaigrao JaVale McGee koji je svojoj momčadi pridonio s velikom količinom energije i napadačkim skokom što je Nuggetsima omogućilo 9 napada više od Warriorsa. Ekipa Denvera prikazala je odličnu košarku u prvom poluvremenu koje su završili s prednošću od 20 poena, a posebno su bili raspoloženi u prvoj četvrtini kada su iznenadili Warriorse s velikom količinom energije i požrtvovnosti, te ih je to dovelo do prednosti od 14 poena u prvih 12 minuta. Impresivnu utakmicu odigrao je Andre Iguodala s 25 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Jako dobro su odigrali Wilson Chandler s 19 poena uz šut za tri 5/11, Ty Lawson s 19 poena i 10 asistencija, te Kenneth Faried s double-double učinkom od 13 poena i 10 skokova. Najbolji igrač Warriorsa bio je rookie Harrison Barnes s 23 poena i 9 skokova, a solidno su odigrali Jarrett Jack s 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija (imao je 6 izgubljenih lopti), te Klay Thompson s 19 poena. Podbacili su Stephen Curry s 15 poena uz šut 7/19 i 1/7 za tri poena, te Andrew Bogut koji je odigrao samo 18 minuta jer je jako loše branio reket, Nuggetsi su zabili 50 poena.

Mislimo da će nam ove dvije ekipe prezentirati još jednu vrhunsku utakmicu, a prednost i večerašnji prolazak u polufinale Zapada očekujemo od Warriorsa na krilima svojih navijača u Oracle Areni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE