Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi i Warriorsi na domaćim parketima traže preuzimanje vodstva

Nakon dana odmora, NBA doigravanje nastavlja uobičajenim ritmom, po dvije utakmice dnevno. Nakon dva susreta svake serije, ekipe mijenjaju domaćinstva. Tako će Bullsi kod kuće pokušati “ispraviti” ružan poraz iz prošle utakmice, dok će Warriorsi pred svojim sjajnim navijačima dati sve od sebe da povedu protiv Spursa.

Chicago Bulls – Miami Heat (1-1)  02.00

Nakon što je Chicago odmah u prvoj utakmici uspio napraviti “brejk”, Miami je uzvratio i više nego uvjerljivo. Momčad Erica Spoelstre je slavila rezultatom 115:78, što je rekordna pobjeda Miamija u playoffu, a Chicagu najteži poraz. Početak utakmice bio je izjednačen, no kako je vrijeme odmicalo, tako je Miami svoju prednost povećavao. Najveća prednost tijekom utakmice je iznosila 46 koševa razlike. Iako LeBron James nije napunio koš Bullsa jer je zabio samo 19 koševa, bio je vrlo raspoložen u razigravanju ostalih igrača i imao devet asistencija. Najefikasniji igrač Heata je bio Ray Allen s 21 košem. Miami je tako pokazao da je prva utakmica bila iznimka i da su trenutno mnogo bolja momčad od Chicaga. Kod poraženih je s 13 koševa najbolji bio Talijan Marco Belinelli. Treba napomenuti da je utakmica bila vrlo napeta, pa je podijeljeno čak devet tehničkih grešaka, a pred kraj utakmice isključeni su Joakim Noah i Taj Gibson. Sada se serija seli u Chicago i biti će vrlo zanimljivo vidjeti kako će Miami reagirati pred neprijateljski raspoloženoj publici. Mišljenja smo kako će LeBron James večeras morati odigrati svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem playoffu ako Miami želi doći do pobjede. Večeras za Chicago neće nastupiti Kirk Hinrich i Luol Deng, kao naravno i Derrick Rose, kojega nema cijele sezone.

Mala prednost ide na stranu Miami Heata, no borbeni Bullsi se nikad ne smiju otpisivati. To su najbolje osjetili Brooklyn Netsi.

Golden State Warriors – San Antonio Spurs (1-1)  04.30

Golden State Warriorsi u drugoj utakmici nisu ponovili grešku iz prve utakmice, kada su ispustili veliku prednost u zadnjim minutama utakmice. Upisali su pobjedu 100:91 i tako seriju učinili mnogo zanimljivijom. Od samoga početka utakmice su krenuli dobro i na odmor su otišli s velikih 19 koševa prednosti. U nastavku se činilo kako se ponavlja scenarij s prve utakmice, jer su se Spursi uspjeli približiti na  samo šest koševa zaostatka, no Warriorsi su se oduprijeli naletu domaćina. San Antonio je potopio Klay Thompson koji je zabio osam trica i ukupno postigao 34 koša. Stephen Curry zabio 22 koša, što je duplo slabije nego u prvoj utakmici. Spurse su predvodili Tim Duncan s 23 koša, te Tony Parker s 20 koševa. Večeras će gromoglasni navijači Warriorsa moći uživati u pravom spektaklu, jer po dosadašnjem tijeku serije možemo očekivati i sedmu utakmicu. Momčadi su šuterski vrlo raspoložene i obrane su dosad bile u drugom planu. Kad smo kod obrane, treba spomenuti da je Kawhi Leonard odigrao dobru obranu na Curryju i sigurno će Greg Popovich nastaviti s takvom postavom do  kraja serije.

Prednost dajemo gostujućoj momčadi San Antonio Spursa, jer u svojim nogama imaju “mali milijun” ovakvih utakmica, dok većina domaćih igrača igra prve playoff utakmice drugog kruga u karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE