Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi jaèi od Bostona i sukoba u klubu

Chicago je u svom United Centeru svladao Boston 101-93 i zadržao izglede za doigravanje u NBA ligi, meðutim, pobjeda je ostala u sjeni incidenta kojeg su mediji “iskopali”.

Navodno je tijekom utakmice protiv Phoenixa prošloga mjeseca došlo do fizièkog sukoba trenera momèadi Vinnyja Del Negra i izvršnog potpredsjednika kluba Johna Paxsona. Paxson je, navodi se, nezadovoljan minutažom Joakima Noaha u tom susretu prigovorio treneru momèadi i u jeku rasprave ga naguravao.

To je stvar kluba i riješit æemo situaciju izmeðu nas“, ostao je “zakopèan” u potvrdi incidenta glasnogovornik Bullsa Tim Hallam.

Inaèe, cijela situacija unijela je dodatnu dramu u ionako kompliciranu situaciju u klubu koji se bori za osmo mjesto Istoène konferencije. Playoff æe izboriti pobijede li u srijedu Charlotte Bobcatse ili budu li Toronto Raptorsi poraženi od New York Knicksa.

Što se same utakmice protiv Celticsa tièe, briljirali su Derrick Rose (rekord karijere od 39 poena) i Kirk Hinrich (rekord sezone od 30 poena).

Pobjeda 123-101 Phoenix Sunsima donijela je prednost domaæeg parketa u prvom krugu doigravanja na Zapadu NBA lige. Slavlje protiv Denver Nuggetsa u utorak niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje buduæi da se uvodna prednost 18-2 nakon prve èetvrtine susreta više nije spuštala ispod deset poena. Zahvaljujuæi šutu za tri poena (14/24) i dojmljivim partijama Amarea Stoudemirea (26 poena, osam skokova) i Stevea Nasha (18 koševa, 10 asistencija) kraj susreta Sunsi su doèekali s rezervnom postavom na parketu koja je samo dovršila posao protiv Denverove momèadi.

Bila je ovo ukupno treæa pobjeda Phoenixa u èetvrtom ovosezonskom suèeljavanju s Denverom koji je posljednji puta u US Airways Centeru slavio 2004. godine. Nash je na pragu toga da postane tek peti igraè u povijesti NBA lige s èetiri “naslova” najboljeg asistenta lige. Na prosjeku je od 11 dodavanja za koš po susretu.

Igraèi Utah Jazza slavil su na gostovanju kod Golden State Warriorsa 103-94, no pobjedu i skupo platili. Koliko skupo znat æe se nakon dodatnih pretraga kojima æe biti podvrgnut najbolji igraè kluba Carlos Boozer koji je istegnuo trbušni mišiæ. Njegovu je ulogu na parketu preuzeo Paul Millsap koji je uz deset poena ostvario rekord karijere od 24 skoka.

Kobe Bryant je prosjedio pobjedu LA Lakersa protiv Sacramento Kingsa (106-100) u kojoj je najviše pokazao Pau Gasol s 28 poena i osam uhvaæenih lopti. Izgledni kandidat za “rookieja” godine, Sacramentov Tyreke Evans, iskljuèen je tijekom treæe èetvrtine zbog dvije vezane tehnièke pogreške.

Rezultati:

Chicago – Boston 101-93
(Rose 39p, 5s, 7a, Hinrich 30p, 4s, 5a / Pierce 28)

LA Lakers -Sacramento 106-100
(Gasol 28p, 8s, 5il, Brown 24p / Thompson 19p, 16s, 5a)

Phoenix – Denver 123-101
(Stoudemire 26p, 8s, Nash 18p, 10a / Anthony 29p, 6s)

Golden State – Utah 94-103
(George 21p, 5s / Millsap 10p, 24s, Okur 23p, 10s)

Latest Posts

NE PROPUSTITE