Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi kod Clippersa, Netsi ponovno bez “pola” ekipe

Nedjelja u NBA ligi znači i utakmice u ranijim terminima, što uvijek obraduje europske fanove najjače košarkaške lige svijeta. Večeras će u ranijim terminima biti dvije utakmice, prvo će Netsi ugostiti Pistonse, a zatim ćemo gledati utakmicu dana između Clippersa i Bullsa.

Brooklyn Nets (3-9) – Detroit Pistons (4-8) 20.00

Momčad Jasona Kidda su mnogi svrstali u najuži krug favorita za naslov titule prvaka, no barem za sada Netsi ne pokazuju formi, ni približno onoj kakva je potrebna za taj podvig. U prvih 12 utakmice sezone upisali su samo tri pobjede te su na opće iznenađenje trenutno posljednja momčad Atlantica, ali i samom dnu Istoka. Njihovi protivnici u ranom nedjeljnom terminu, Detroit Pistonsi, također ne briljiraju na startu nove sezone te imaju samo jednu pobjedu više od Netsa. Pistonsi i Netsi su ulagali mnogo u svoje momčadi tijekom ljeta, ali kako stvari sada stoje, silni novac im se neće isplatiti. Šanse Netsa za dobar rezultat u novoj domaćoj utakmici u Barclays Centru su manje zbog toga što su i dalje uskraćeni za Derona Williamsa i Brooka Lopeza, a da ne govorimo o već duže ozlijeđenom Andreju Kirilenku, dok Kidd neće moći još računati ni na usluge Jasona Terryja. Pistonsi pak nemaju prevelikih problema s ozljedama te će njihovi najjači aduti nastupiti protiv Netsa. Njihov novi razigravač Brandon Jennings bi trebao biti najubojitije oružje Pistonsa u večerašnjem susretu, posebno iz razloga što u posljednjih šest ogleda protiv Netsa bilježi prosjek od 30 poena uz 53% šuta iz igre. Pod obručima će velike probleme protivnicima raditi i duet MonroeDrummond, dok će zanimljivo biti u srazu Joea Johnsona i Josha Smitha, dvojice bivših Hawksa.

Pistonsi bi prema svemu sudeći trebalo doći do pete pobjede, osim ako Netsi ne učine nešto na krilima vlastite publike.

Los Angeles Clippers (9-5) – Chicago Bulls (6-5) 21.30

Clippersi već drugi dan u nizu igraju utakmicu u terminu jako prihvatljivom za srednjoeuropske košarkaške ljubitelje, dok će im ovog puta protivnici biti Chicago Bullsi, potreseni novom šokantnom viješću od Derricku Roseu. Rose je na parketu proveo nepuna dva mjeseca te ponovno mora na operaciju. Naime, u utakmici protiv Blazersa je u situaciji bez kontakta oštetio meniskus desnog koljena te će ponovno morati na višemjesečnu stanku. I bez njega će momčad Toma Thibodeaua tražiti svoje šanse u Staples centru, protiv Doc Riversovih Clippersa, koji su večer prije nakon tijesne završnice svladali „žilave“ Kingse. Clippersima pak mnogo znači domaći parket, jer su na njemu ostvarili šest pobjeda uz jedan poraz, dok Bullsi s druge strane imaju samo jednu jedinu pobjedu na gostujućim predstavama. Osim Rosea Bullsi ne mogu još računati ni na Jimmyja Butler, tako da će im startna petorka biti oblika HinrichDunleavyDengBoozerNoah. S druge strane, Clippersi nemaju problema s ozljedama ključnih igrača, sve najbitnije karike momčadi su na okupu te će dosta ovisiti i o Chrisu Paulu, koji je izgubio svog čuvara te koji je nakon 13 ovosezonskih double-double učinaka protiv Kingsa učinio svoj prvi „kiks“ s devet asistencija.

Clippersi su kompletnija momčad, ali bi Bullsi znatno boljom obranom koša mogli izboriti svoje šanse za povoljan rezultat.

Orlando Magic (4-8) – Phoenix Suns (6-6) 00.00

Dvoboj ekipa koje nemaju velika očekivanja od ove sezone, no po kvaliteti su momčadi poprilično izjednačene i mogli bismo gledati zanimljiv susret. Orlando je sinoć tijesno izgubio od Miamija 101:99, a u momčad se vratio Glen Davis nakon ozljede te je u svom prvom susretu sezone ubacio 20 poena i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za momčad. S njime bi Orlando trebao biti bolja momčad, a uskoro bi se trebao vratiti i Tobias Harris, prošlosezonsko otkriće Orlanda, i tada bi se mogao popraviti i njihov omjer pobjeda i poraza. Sunsi su nakon sjajnog ulaska u sezonu pomalo zastali, ali su niz od četiri poraza prekinuli sinoć pobjedom nad Bobcatsima 98:91. Vrlo dobru utakmicu odigrao je Channing Frye s 20 poena, a dobar je bio i P.J. Tucker sa 17 ubačaja. Zadnje tri utakmice Sunsa propustio je Eric Bledsoe, a prema najavama nećemo ga ni večeras gledati na parketu.

Zbog izostanka Bledsoea i povratka Davisa na parket, prednost dajemo domaćinima, Orlando Magicu.

Oklahoma City Thunder (8-3) – Utah Jazz (1-13) 01.00

Susret koji ne bi trebao pružiti nikakvu neizvjesnost. Oklahoma je s omjerom 5-0 još uvijek savršena na svome parketu i teško će i najbolje momčadi ovdje dolaziti do “bodova”, a kamoli Utah, koja s ukupnim omjerom 1-13 leži na dnu ljestvice lige. Thunderi su prije tri dana rezultatom 105:91 svladali Los Angeles Clipperse, svoje rivale na Zapadu. Odličan je bio Kevin Durant s 28 poena, 8 asistencija i 6 skokova, tako da nešto slabija utakmica Russella Westbrooka (12 poena, 6 skokova), nije došla do izražaja. Što reći o Jazzerima, momčadi za koju se od početka smatralo da će biti među najlošijima u ligi ove sezone. Nemaju problema s ozljedama te ne mogu u tome tražiti opravdanje za silne poraze, ali ne mogu se ni nadati da će odjednom ekipa proigrati i upisivati pobjede. Vjerojatno ćemo ovakvu igru gledati sve do kraja sezone, a nakon toga se njihovi navijači nadaju da će “upecati kapitalca” na draftu koji će ih izvući iz ponora. Posljednji poraz upisali su od Dallasa rezultatom 103:93, a od Jazzera možemo istaknuti tek Marvina Williamsa s 19 postignutih poena.

Bit će ovo “trening utakmica” za Oklahomu, u kojoj bi Durant i društvo trebali napraviti veliku razliku u prvom poluvremenu, a zatim s klupe odgledati ostatak susreta.

Los Angeles Lakers (6-7) – Sacramento Kings (4-8) 03.30

Sve optimističniji Lakersi raduju se svakoj novoj utakmici budući da je povratak Kobeja Bryanta na parket sve bliži. On se priključio treninzima momčadi i možemo ga na parketu očekivati do kraja mjeseca, ali ne bi trebao igrati večeras protiv Kingsa. Lakersi trenutno imaju dvije pobjede u nizu protiv dvije vrlo dobre momčadi, Pistonsa i Warriorsa, te se nadaju produžiti taj niz. Sjajno je protiv Golden Statea odigrao Pau Gasol ubacivši 24 poena i 10 skokova, a vrlo dobar bio je i Nick Young s klupe s 21 poenom. Kingsi su i sinoć igrali u Staples Centru, ali protiv L.A. Clippersa koji su iz svladali rezultatom 103:102. U toj utakmici dominirao je DeMarcus Cousins s 23 poena, 19 skokova i 7 asistencija, a kako Lakersi pod košem nisu ništa bolji od Clippersa, i večeras bismo mogli vidjeti veliku utakmicu Cousinsa.

Mogla bi ovo biti izjednačena ekipa, a prednost ćemo dati Lakersima koji dobro igraju u zadnje vrijeme i uspjeli su svladati ekipe kvalitetnije od Kingsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE