Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi kod kuæe poraženi od Portlanda, Oklahoma od San Antonija

Lošu su veèer u petak imale dvije trenutaèno najbolje NBA momèadi. Vodeæi sastav Istoène konferencije, Chicago Bullsi, u svojoj su dvorani izgubili od Portlanda 100:89, dok je u derbiju veèeri San Antonio slavio na gostovanju kod Oklahoma Cityja 114:105.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Marcus Thornton (36)
  • Asistencije: Steve Nash (17)
  • Skokovi: Tim Duncan (19)
  • Ukradene lopte: Marcus Thornton (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (6)

Novi trener Kaleb Canales, koji je privremeno zamijenio otpuštenog Natea McMillana, doveo je Blazerse do iznenaðujuæe pobjede kod Bullsa, koji su odigrali drugu utakmicu zaredom bez Derricka Rosea. Lanjski MVP ima problema s ozljedom prepona. No, bez njega su Bullsi igrali i u srijedu, pa su svejedno pobijedili Miami Heat.

LaMarcus Aldridge s 21 i Wesley Matthews s 18 koševa predvodili su Blazerse, koji su ovog tjedna otpustili kronièno ozlijeðenog Grega Odena, prvi pick drafta iz 2007. godine, te mijenjali Geralda Wallacea i Marcusa Cambyja.

Carlos Boozer predvodio je Bullse s 22 koša i 14 skokova.

San Antonio Spursi približili su se Oklahoma City Thunderu na vrhu ljestvice Zapadne konferencije za jednu pobjedu nakon što su u izravnom srazu pobijedili na gostovanju 114:105. Tijekom prvog su poluvremena igraèi Gregga Popovicha vodili 27 koševa prednosti, a krajem treæe èetvrtine imali su plus 20. Na kraju su morali spašavati pobjedu: trica Kevina Duranta za 107:105 vodstvo gostiju ipak je bilo najviše što su domaæini napravili.

Tony Parker za pobjednike je ubacio 25, Danny Green 21, a Tim Duncan 16 koševa uz 19 skokova.

Domaæe je predvodio Russell Westbrook s 36 koševa i šest asistencija. Kevin Durant dodao je 25 koševa.

Sigurnu su si pobjedu na gostovanju u Philadelphiji ugrozili i košarkaši Miami Heata. Vodili su tijekom treæe èetvrtine 29 koševa razlike, da bi im se 76-ersi u posljednjoj dionici igre približili na svega èetiri koša zaostatka. LeBron James ipak nije dozvolio preokret, te su Floriðani prekinuli niz od èetiri uzastopna gostujuæa poraza sprijeèivši takoðer treæi vezani neuspjeh.

LeBron James dominirao je s 29 koševa, sedam skokova i osam asistencija.

Los Angeles Lakersi u Staples Centeru su pobijedili Minnesota Timberwolvese 19. put uzastopno u njihovim uzajamnim ogledima. Bilo je tijesnih 97:92 za domaæe, koji je s 28 koševa predvodio Kobe Bryant. Andrew Bynum dodao je 15 koševa i 14 skokova, a Pau Gasol 17 koševa i 11 skokova.

Odigrali su Lakersi prvu utakmicu u pet posljednjih godina bez Dereka Fishera u startnoj petorci. Mijenjali su ga ovog tjedna, završio je u Houston Rocketsima.

Minnesotu, koja je ostala bez teže ozlijeðenog Rickyja Rubija, s 27 koševa i 15 skokova predvodio je Kevin Love.

Do druge uzastopne pobjede pod privremenim trenerom Mikeom Woodsonom došli su New York Knicksi pobijedivši u Madison Square Gardenu Indiana Pacerse 115:100. Tyson Chandler bio je najbolji sa 16 koševa i sedam skokova, J.R. Smith dodao je takoðer 16, a Jeremy Lin 13 koševa.

Za svoj je novi klub, Milwaukee Buckse, u petak je debitirao Monta Ellis, koji je pojaèao Milwaukee nakon sedam sezona provedenih u Golden State Warriorsima. Sluèaj je htio da debitira upravo protiv dosadašnjih suigraèa, te s 18 koševa pridonese 120:98 pobjedi gostiju u Oaklandu.

Najbolji igraè u pobjednièkim redovima bio je Kamerunac Luc Mbah a Moute. Ubacio 22 koša, najviše u karijeri, te dodao najbolji ovosezonski skakaèki uèinak sa 17 uhvaæenih lopti pod obruèima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE