Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi na duži period ostali bez Carter-Williamsa

Rezervni razigravač Chicago Bullsa Michael Carter-Williams ozlijedio se u ponedjeljak na gostujućoj utakmici s Brooklyn Netsima, koju su Bikovi pobijedili s uvjerljivih 118-88.

MCW se ozlijedio u drugoj četvrtini utakmice kada je, u nadi da će zaustaviti polaganje suparničkog igrača Seana Kilpatricka, nezgodno pao na lijevo koljeno.

Odmah nakon pada ispraćen je u svlačionicu, a jučerašnja magnetska rezonancija ukazala je na sljedeće – Rookie godine iz 2014. propustit će 4 do 6 tjedana zbog natuknuta koljena.

25-godišnjak je tako na nesretan način započeo karijeru u Chicagu, u koji je stigao prije samo dva tjedna u razmjeni za Tonya Snella, koji je otišao put Milwaukeeja. Osim Bucksa, Carter-Williams je tijekom svoje karijere branio i boje Philadelphia 76ersa, u čijem je dresu i osvojio gore spomenutu nagradu za novaka godine.

Kroz karijeru je postizao 14,5 koševa uz 5,6 skokova i 6,1 asistenciju, dok je u dvije utakmice ove sezone za Bullse (ne računajući ovu s Netsima koju je napustio nakon samo 5 odigranih minuta) zabio 12 koševa, uhvatio 7 skokova i podijelio 8 asistencija za ukupno 40 minuta.

Brojke dovoljno govore o njegovoj svestranosti uz koju ga krasi i dosta dobra igra na obrambenom dijelu parketa, dok su njegove najveće mane šut (kroz karijeru 25% za tri) i sklonost ozljedama zbog koje je svake sezone propuštao određeni broj utakmica.

U Bullse je stigao kao rezerva Rajonu Rondu, a njegova ozljeda otvara priliku Isaiahu Canaanu da uhvati dodatne minute i tako se pokuša dokazati treneru Fredu Hoibergu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE