Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi na noge Celticsima, Hawksi po treæi put s Heatom

Stigla je i nedjelja što znaèi i par utakmica u nama prihvatljivijim terminima. Prva, u 19 sati æe se odigrati u Air Canada Centru gdje æe Raptorsi ugostiti Lakerse. Nakon toga slijedi utakmica veèeri u kojoj Boston doèekuje Chicago i pokušat æe im se osvetiti za poraz iz sredine sijeènja u TD Gardenu. Sat poslije ponoæi slijedi još jedan zanimljiv susret. Miami ide u goste kod Atlante gdje su veæ jednom ove sezone slavili ali tek nakon produžetka. I za kraj veèeri nas oèekuje dvoboj Memphisa i Utaha, momèadi koje se bore za posljednja mjesta u doigravanju.

Toronto Raptors – Los Angeles Lakers  19.00

Raptorsi (9-19) su ove sezone više vremena provodili na gostujuæim parketima nego na svome. Sada su u razdoblju kada æe u dva tjedna odigrati sedam susreta ali pred domaæom publikom. Dosad su odigrali dva, i imaju po jednu pobjedu i jedan poraz. U petak su svladali Boston a veèeras im dolazi drugi sudionik one teške utakmice u èetvrtak koja je ostavila velik trag umora na veteranskim ekipama pa su doživjele dan poslije neoèekivane poraze. Taj susret su odigrali bez èetvrtog strijelca i drugog razigravaèa ekipe Baylessa, koji je upitan i za veèerašnji nastup. Lakerse (15-12) ozljede ne brinu nego umor i potrošnja. Bryant, Gasol i Bynum svaku utakmicu moraju odigrati maksimalno i nemaju prostora za odmor. Za dva veterana i igraèa koji je naèet nizom ozljeda je to svakako problem i zato Lakersi ne mogu spojiti par pobjeda za redom u ovako nabijenom rasporedu. Dodatni problem je što Brown više osim te trojke nema igraèa na kojeg se dodatno može osloniti. Fisher je na izmaku snage, Blake se tek vratio nakon ozljede a World Peace, Murphy i Kapono nisu ni za klupu puno slabijih ekipa. Jedino se u zadnje vrijeme pokazuje Barnes kao dodatna opcija ali je to puno premalo za napraviti nešto više. Veèeras u Torontu im je zadnja utakmica gostujuæe turneje na kojoj dosad imaju dvije teško izborene pobjede i tri poraza. Oèito je kako jedva èekaju povratak kuæi i malo odmora.

Dajemo prednost ipak veteranima iz Los Angelesa jer su imali dva dana odmora a i Raptorsi nisu neka jaka ekipa koja bi im trebala zadavati puno problema.

Boston Celtics – Chicago Bulls  21.30

I Celticse (14-12) je pogodila ta teška utakmica s Lakersima nakon produžetka pa su u petak potpuno neobjašnjivo loše odigrali protiv Raptorsa koji su vodili od samog poèetka utakmice do konaènog 86:74 rezultata za domaæina. Nije to ni približno bila igra Kelta na kakvu smo inaèe naviknuli i još su k tome Rondo, Allen i Pierce kombinirano šutirali 9-29 ne ubacivši niti jednu tricu. Izostao je Jermaine O’Neal radi ozljede ramena i takoðer je neizvjestan njegov nastup u veèerašnjoj utakmici iako bi trebao biti od iznimne važnosti, pošto Celticsi imaju kroniènih problema sa skokom i igrom pod koševima, u segmentu gdje su njihovi veèerašnji protivnici definitivno najjaèi. Zanimljivo je kako ove dvije ekipe oèekuje još jedan, treæi ovosezonski meðusobni dvoboj i to samo za èetiri dana u Chicagu. U prvom susretu su slavili Bullsi sa sjajnim Roseom i Dengom usred TD Gardena a veèeras æe Boston svakako tražiti osvetu. Najbolja ekipa lige, Chicago ima score 23-6 i trenutno su na pet pobjeda u nizu (sve gostujuæe). Ovo æe im biti zadnji susret u nizu gostovanja, na kojem su još od 29.01 i susreta sa Miamijem. Od tada su nanizali osam uzastopnih gostovanja i èak šest pobjeda od kojih su pet bili s dvoznamenksatim brojem poena. U posljednje èetiri utakmice, gdje su prelagano dolazili do pobjeda su odmorili veæi dio igraèa pošto su veæ do poluvremena ostvarili veliku prednost. Tako je i glavni igraè, Derrick Rose bio pošteðen napora, a ujedno mu je i to dobro došlo radi bolova u leðima. Za veèeras se još ne zna hoæe li nastupiti upravo zbog te ozljede a sigurno je kako neæe biti ni Hamiltona kojeg nema veæ duži period.

S Roseom u ekipi Bullsi su svakako favoriti i bliže pobjedi. Ako njega ne bude bilo drastièno se poveæavaju šanse domaæina iako su malo pali u formi sa posljednja dva poraza.

Detroit Pistons – Washington Wizards  00.00

Pistonsi (8-20) su u potpunosti iskoristili lakši raspored koji im je stigao u prethodnih desetak dana. Nanizali su èetiri pobjede (isto onoliko koliko su uspijeli u prve 24 utakmice) i veèeras bi mogli otiæi na petu uzastopnu jer im dolazi jedna od tri najlošije ekipe lige. Lawrence Frank je izgleda našao ‘dobitnu formulu’ pa više toliko ne luta sa rotacijama i promjenama u poèetnoj petorci. Rookie Knight i Stuckey skupa s Princeom drže vanjske pozicije a pod košem uz glavnog igraèa Monroea starta Maxiell. No on veæi dio utakmice prepušta svoju poziciju borbenom Jerebku koji skupa s veteranom Gordonom donosi novu dimenziju ekipi sa klupe. Još æe tu pokoju minutu dobijati Bynum i Daye ali tih sedam igraèa je oèito okosnica ekipe na koju Frank raèuna najviše. Dolaze im Wizardsi (5-22) kojima tek sad slijedi teži dio zgusnutog rasporeda gdje æe u devet dana odigrati pet uzastopnih susreta van svoje dvorane. A ne treba puno niti spominjati kako su baš posebno na gostovanjima ranjivi gdje ove sezone imaju 1-10 omjer dok su npr. prošle sezone imali ukupno 3-38 omjer. Slijede teški dani za Wittmana i njegove igraèe koji imaju samo jednu pobjedu u zadnjih sedam utakmica. Drugi skakaè ekipe, Andray Blatche æe definitivno izostati s veèerašnjeg susreta dok je još uvijek upitan status Rasharda Lewisa.

Igraèi Detroita su rijetko kada izraziti favorit ali veèeras su se eto našli u takvoj poziciji. Vjerujemo kako æe nastaviti sa dobrim igrama i doæi do pete uzastopne pobjede.

Atlanta Hawks  – Miami Heat  01.00

Nakon što su protiv Indiana Pacersa prekinuli seriju od tri poraza, Atlanta Hawksi (18-9) su u petak bili bolji i od Orlanda 89:87 nakon produžetka. Imali su 78:70 dvije i pol minute prije kraja, no Orlando je uspio utakmicu odvesti u produžetak. Prvo ime bio je Josh Smith s 23 koševa i 19 skokova, dok je Joe Johnson upisao 14 poena. Nakon što su seriju gostovanja otvorili porazom, Miami Heat (20-7) je u drugoj utakmici upisao pobjedu protiv Washington Wizardsa rezultatom 106:89. Trio James-Wade-Bosh se nije previše umorio, a ukupno su postigli 68 koševa. Ove dvije momèadi veæ su se sastale poèetkom godine i Miami Heat je došao do pobjede u drami sa tri produžetka bez obzira što su igrali bez LeBrona  Jamesa i Dwyanea Wadea. Tada je Chris Bosh bio izvrstan s 33 koša.

U gostima kod Atlante je uvijek nezgodno igrati, no Miami bi trebao doæi do nove pobjede jer domaæini u posljednje vrijeme ne briljiraju.

Golden State Warriors  – Houston Rockets  03.00

Golden State Warriorsi (9-14) slavili su na gostovanju kod Denver Nuggetsa rezultatom 109:101. Kljuèna je bila treæa èetvrtina koju su dobili 37:20 i stvorili si zalihu od 13 razlike prije poèetka posljednje èetvrtine. Stephen Curry je bio najzaslužniji za vrijednu pobjedu, postigao je 36 koševa, te imao 7 skokova i 7 asistencija. Golden State Warriorsi sljedeæe 3 utakmice igraju kod kuæe gdje su ove sezone na 6-8 omjeru i to im je prilika da se malo približe osmoj poziciji koja vodi u doigravanje (iako je to dosta teško oèekivati ove sezone). Houston Rocketsi (16-11) su po drugi puta ove sezone uspjeli svladati Phoenix Sunse. Svoju treæu uzastopnu pobjedu ostvarili su rezultatom 96:89. Drugu veèer zaredom klupa je odradila veliki dio posla. Nakon što su u Portlandu zabili 66 poena, zamjene su u Phoenixu postigle 57. Najbolji kod Houstona je bio Luis Scola sa 16 koševa.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje, ali malu prednost dajemo domaæinima. Inaèe su Houston Rocketsi pobijedili Golden State u 12 od posljednjih 13 meðusobnih dvoboja, prilièno smo sigurni da æe domaæini zbog toga imati motiv više. Možemo oèekivati run&gun utakmicu jer obje ekipe njeguju takav stil igre.

Memphis Grizzlies  – Utah Jazz  03.30

Memphis Grizzliesi (14-13) su prošlu utakmicu kod kuæe pobijedili Indiana Pacerse s 98:92. U zadnju se èetvrtinu ušlo u egalu, no domaæini su posljednjih 12 minuta odigrali na visokoj razini te su zasluženo pobijedili. Memphis je prisilio igraèe Indiane na samo 38% šuta iz igre. Najbolji u redovima domaæina je bio Rudy Gay s 21 košem. Danas im u goste stiže Utah Jazz (13-12) protiv kojih imaju 3 pobjede u nizu u svojoj dvorani.  Utah Jazz je prekjuèer ugostio vrlo jaku Oklahomu i upisali su treæi poraz u nizu, 87:101. Nakon što su uspijeli dobiti prvu èetvrtinu (30:27) te probudili nadu da mogu do pobjede, poèeli su igrati dosta slabije i u slijedeæe dvije èetvrtine ubacuju samo 35 koševa.  Od 5 dvoznamenkastih Jazzera najbolji je bio Al Jefferson s 20 koševa.

Memphis Grizzliesi su favoriti te bi trebali upisati i 4. pobjedu u nizu protiv Utah Jazza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE