Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi na pragu finala Istoka

Košarkaši Chicago Bullsa stigli su na korak do finala doigravanja Istoène konferencije u NBA ligi nakon što su upisali i treæu pobjedu protiv Atlanta Hawksa. U United Centeru je bilo 95:83.

Omjer u seriji koja se igra na èetiri pobjede sada je 3-2, a šesta, moguæe i posljednja utakmica, na rasporedu je u Atlanti u èetvrtak. Izbori li Chicago finale Istoka bit æe to po prvi puta od 1998. godine kada su Michael Jordan i Scottie Pippen stigli do posljednjeg naslova za èikašku momèad u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta.

Bullsi su do pobjede stigli u posljednjoj èetvrtini utakmice u kojoj su Derrick Rose (33 poena, devet asistencija) i Taj Gibson (šut 5-5) igrali “svoju” utakmicu. Naime, taj je dvojac Bullsa ubacio svaki po jedanaest poena (Gibson sve svoje) u posljednjih dvanaest minuta èime je susret i usmjeren prema treæoj pobjedi domaæina ovog ogleda. Rezultat zadnje èetvrtine bio je 26-15 za Chicago.

Jeff Teague je ponovno dobro nadomjestio ozlijeðenog Kirka Hinricha te je po treæi puta u ovoj seriji ubacio 21 poen. Zanimljivo, sve tri utakmice s kojima se on mogao pohvaliti vlastitom statistikom, a imao je i sedam asistencija, njegova je momèad izgubila.

Latest Posts

NE PROPUSTITE