Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi nastavili niz, rekord karijere Kyrieja Irvinga

Još jedna momčad osigurala je nastup u NBA doigravanju, riječ je o Charlotte Bobcatsima. Oni su ga potvrdili pobjedom u Clevelandu, a u odličnoj formi su Chicago Bullsi koji su stigli do petog slavlja u nizu.

Chicago Bullsi uoči doigravanja igraju u odličnoj formi. Još jednom je sjajan posao napravila obrana Bullsa koja je zaustavila Washington Wizardse na 78 poena uz posebno dobar posao odrađen u prvom poluvremenu kada su Wizardsi bili apsolutno nemoćni. Na poluvremenu je na semaforu stajalo 52:26 i bilo je jasno u kojem će smjeru utakmica otići. Domaćin je susret završio s tricom 3/16, a predvodili su ga John Wall s 20 poena i šest asistencija te Marcin Gortat s 19 poena i osam skokova. Bullsi su imali u svojim redovima raspoložene D.J. Augustina s 25 poena, od čega šest trica, te Joakima Noaha s 21 poenom i 12 skokova.

Charlotte Bobcatsi po prvi put nakon 2010. godine osigurali su NBA doigravanje. U međuvremenu su došli od momčadi s najlošijim omjerom do sudionika doigravanja, a taj status su potvrdili pobjedom u produžetku kod Clevelanda 96:94. Kyrie Irving nije mogao sve sam, završio je susret s 44 poena (rekord karijere) i osam asistencija, međutim prave pomoći suigrača nije imao. Bobcatsi su bili bliže pobjedi i u regularnom dijelu utakmice i u produžetku, a prvo ime kod njih bio je Al Jefferson s 24 poena i 15 skokova dok ga je pratio Kemba Walker s 20 poena i sedam asistencija.

Nakon prekida velika serije poraza, Philadelphia je počela igrati nešto bolje pa je i protiv Brooklyn Netsa bila ravnopravna. Netsi su upisali pobjedu 105:101, no nisu do nje došli lako bez obzira što su vodili na poluvremenu s 15 poena razlike. Sixersi su došli minutu prije kraja na samo poen zaostatka poslije čega ključnu tricu ubacuje Mirza Teletović, a Marcus Thornton i Deron Williams s linije slobodnih bacanja u završnici ne griješe. Nakon 19 utakmica pauze zbog ozljede vratio se Kevin Garnett, a Williams je bio prvo ime kod gostiju s 19 poena i devet dodavanja dok je Thaddeus Young u domaćem sastavu ubacio 20 poena uz pet skokova.

U gostima su uspješni bili i Toronto Raptorsi koji su svladali momčad s najlošijim omjerom u ligi, Milwaukee Buckse. Raptorsi su uspjeli preokrenuti zaostatak s poluvremena, a u završnici utakmice DeMar DeRozan ubacio je šest slobodnih bacanja i sačuvao svoju momčad u prednosti. DeRozan je utakmicu završio s 23 poena, tri manje od Greivisa Vasqueza, a u poraženom sastavu 23 poena i devet skokova upisao je John Henson.

Minnesota je na gostovanju kod Orlanda igrala bez Kevina Lovea, Kevina Martina i Nikole Pekovića, u prvoj minuti je izgubila i Chasea Budingera te je domaćin iskoristio sve te gostujuće probleme. Iako su i oni bili oslabljeni i bez Nikole Vučevića, lakše su se s tim nosili i predvođeni sa 18 poena Arrona Afflaloa te 14 poena i 13 skokova Kylea O’Quinna stigli do pobjede. Gosti su za tri poena šutirali 1/15, a najučinkovitiji bio je Ricky Rubio s 18 poena i deset asistencija.

Zahvaljujući odličnoj posljednjoj četvrtini Detroit Pistonsi izvukli su pobjedu kod Boston Celticsa 115:111. Celticsi su imali prednost uoči posljednjih 12 minuta 95:85, međutim onda je domaćin zaigrao bolje i predvođen s 26 poena Rodneya Stuckeya te 19 poena i 20 skokova Andrea Drummonda stigao do pobjede. Kod Celticsa Jerryd Bayless je ubacio 25 poena uz tricu 5/6, a Jared Sullinger je dodao 22 poena i deset skokova.

NBA rezultati, 5. travnja:

Orlando Magic – Minnesota Timberwolves 100 : 92
Washington Wizards – Chicago Bulls 78 : 96
Cleveland Cavaliers – Charlotte Bobcats 94 : 96
Detroit Pistons – Boston Celtics 115 : 111
Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 101 : 105
Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 98 : 102

Latest Posts

NE PROPUSTITE