Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi očekuju Rosea kao boljeg šutera nekon povratka

Različite ekipe različito reagiraju na izostanak svojih superstar igrača. Nekima takva dugotrajna izbivanja najboljih igrača predstavljaju nepremostivi problem, nakon čega cijela sezona propadne, dok drugi zahvaljujući kvaliteti ostalih igrača unutar ekipe, i kvaliteti trenera ipak uspijevaju izvući najbolje iz sezone. U ovaj drugi slučaj se ubrajaju i Chicago Bullsi koji cijelu sezonu bez svojeg najboljeg igrača Derricka Rosea.

Bullsi (36-29) trenutno zauzimaju šesto mjesto u Istočnoj konferenciji, ali imaju mogućnost da napreduju i ostvare što bolji plasman unutar regularnog dijela sezone, posebno kada se povratak Rosea iščekuje svaki dan. Bikovi su i bez njega ostvarili jako dobar rezultat, iako ne briljiraju nekoliko posljednjih utakmica. Sigurno je da se i bez Rosea radi o dobroj ekipi, obrambeno i fizički moćnoj, i da ne bi bili lagan protivnik u playoffu, ali povratkom Rosea na parket Bullsi će dobiti potpuno novu dimenziju posebno u napadačkom segmentu koji im je zadao najviše glavobolja ove sezone.

O tome koliko Rose znači Chicagu odlično svjedoči izjava Carlosa Boozera: “Ne može se riječima opisati koliko će nam značiti povratak Rosea na teren. Kada se MVP igrač vrati u ekipu, to mijenja cjelokupni izgled te ekipe. Prošle sezone, prije njegove ozljede, osjećali smo se kao prvaci, znali smo da imamo sve komponente da osvojimo naslov.

Još se ne može sa sigurnošću reći kada će se Rose vratiti na parkete. Njegova ozljeda lijevog koljena je sanirana, ali čini se da će povratak na parket biti uvjetovan njegovom psihičkom spremnošću. “Osjećam se zdravo, to je jedina bitna stvar”, rekao je Rose novinarima nakon jednosatnog zagrijavanja u dvorani Golden Statea, gdje su Bullsi gostovali.

Trener Chicaga Tom Thibodeau također ne forsira povratak Rosea na parket: “Rose je napravio sve što treba da bi se vratio na parket. Kada bude spreman vratit će se, ne želimo ga forsirati i moramo biti strpljivi. Ako treba čekat ćemo ga još nekoliko utakmica, četiri, pet utakmica, koliko god treba.

Vrijedi napomenuti da bi se Rose nakon ozljede mogao vratiti kao još kompletniji igrač nego što je bio, budući da je tijekom dugotrajne pauze puno radio na šutu za tri poena (koji mu nije bio bolji od 35%), i na šutu lijevom rukom iz trka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE