Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi pokušavaju zaustaviti Orlando, Denver traži prvu pobjedu

Nakon što je u prethodna dva dana odigrano 13 utakmica, danas se situacija malo smiruje i na NBA parketima æe biti samo 6 momèadi. Chicago Bullsi doèekuju Orlando Magic, Thunderi Raptorse te Nuggetsi Pistonse.

Chicago Bulls – Orlando Magic  02.00

Iako su imali dobru prigodu da nakon 16 godina otvore sezonu s 3-0, Bullsi su ipak kod kuæe poraženi od New Orleans Hornetsa 82:89. Gosti su nastupili bez Anthonyja Davisa i Erica Gordona pa se oèekivala lagana pobjeda domaæina, no borbeni Hornetsi su zaslužili pobjedu. Chicago nikako nije mogao pronaæi ritam, a šut iz igre im je bio katastrofalnih 33 posto. U porazu je najbolji bio Luol Deng sa svojih 19 koševa, a treba izdvojiti i double-double uèinak Joakima Noaha od 11 koševa i 11 skokova.  Danas im u goste dolazi Orlando Magic koji je ugodno iznenaðenje na poèetku sezone i nema poraza u prve dvije utakmice. Orlando je u prošloj utakmici kod kuæe pobijedio Phoenix Sunse sa 115:94. Na odmor se otišlo se vodstvom gostiju iz Arizone, no drugo poluvrijeme Orlando igra izvanredno i dobiva drugi dio s èak 69:38. Od pet dvoznamenkastih igraèa Magica najefikasniji je s 24 koša bio J.J.Reddick.

Nakon vrlo loše predstave protiv New Orleansa oèekujemo da se Chicago vrati u normalu i zada gostima s Floride prvi poraz. Gostima je upitan nastup prvog playa Jameera Nelsona.

Oklahoma City Thunder – Toronto Raptors 02.00

Nakon lošeg starta sezone (tek jedna pobjeda iz tri utakmice) Oklahoma æe pokušati popraviti dojam na svom terenu. Nakon odlaska Jamesa Hardena ne djeluju dobro, unatoè kvaliteti koju kao ekipa imaju. Prošlu utakmicu su ugostili Atlantu koja ih je porazila rezultatom 95:104. Najviše poena je upisao novo pridošli Kevin Martin (28) pogodivši šest trica iz osam pokušaja nakon što je ušao s klupe. Dobar je bio i Kevin Durant koji je upisao double-double (22 poena, 12 skokova i 8 asistencija). S druge strane im je Toronto koji ima isti omjer pobjeda i poraza do sada. U prošloj utakmici su porazili Minnesotu 105:86, a najbolji je bio bivši Martinov suigraè Kyle Lowry s 22 poena, 7 skokova i 5 asistencija. On u dosadašnjem dijelu sezone bilježi 23 poena u prosjeku što je èak 9 poena više nego prošle sezone. Obje ekipe su kompletne.

Prednost dajemo Oklahomi jer su kvalitetniji, te oèekujemo zanimljiv statistièki dvoboj bivših suigraèa Martina i Lowryja.

Denver Nuggets – Detroit Pistons 03.00

Susret trenutno najlošijih ekipa lige (po tri utakmice bez pobjeda). Denver je u subotu igrao u Miamiju gdje je  unatoè napetoj utakmici doživio poraz (116:119). Jedan od razloga poraza su bila samo 24% realizacije trice. Najviše se istaknuo Kenneth Faried s 22 poena i 12 skokova, a najlošiji je bio Danilo Gallinari pogodivši samo tri puta iz 17 pokušaja. Pistonsi su u prošloj utakmici bili žrtva prve pobjede Lakersa. Naime poraženi su u Los Angelesu 79:108, a najviše poena je upisao Jonas Jerebko (18), a od ostalih igraèa se nije nitko istaknuo. Denveru neæe nastupiti Julyan Stone, a upitan je nastup Timofey Mozgov. Pistonsima neæe nastupiti Corey Maggette.

Prednost dajemo Nuggetsima zbog domaæeg terena i kvalitetnijeg rostera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE