Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi porazili Blazerse

Sinoæ su u United Centru Chicago Bullsi pobijedili Portland Trail Blazerse rezultatom 110-98. Pobjeda je došla na krilima raspoloženog Luola Denga koji je zabio 40 koševa.

Cijela je utakmica protekla u znaku Bullsa, koji su odmah u prvoj èetvrtini imali veliku prednost. Ostali dio utakmice su manje više èuvali tu prednost, pa su na poluvrijeme otišli sa +9. U treæoj èetvrtini Chicago dodaje gasa i dolazi do +15, a kao prva imena utakmice se istièu Luol Deng, sa rekordom karijere od 40 koševa, i Derrick Rose sa 13 asistencija. Zadnju èetvrtinu su dobili Blazersi, no bez ikakvog utjecaja na pobjednika.

Denga su kod Bullsa pratili Rose sa 16 i Korver sa 11 poena. Joakim Noah je ubilježio double-double, 10 koševa i isto toliko skokova. Na drugoj strani je LaMarcus Aldridge zabio 33 koša i imao 9 skokova, a pratio ga je Brandon Roy sa 17 koševa.

“Mislim da smo pobijedili zbog velikog samopouzdanja. Imali smo dobar šut, kretali smo se dosta, pa smo pucali iz razlièitih mjesta, a za to trebaš biti spreman”, rekao je najbolji pojedinac utakmice, Deng. “Nismo imali našu igru na visokom nivou, pa smo izgubili”, rekao je Marcus Camby.

Ovim porazom su Blazersi došli na 3-1, a Bullsi na 2-1. Sljedeæu utakmicu Chicago doèekuje New York, a Portland ide kod još jedne ekipe centralne divizije, Milwaukee Bucks.

Latest Posts

NE PROPUSTITE