Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi protiv Heata, Orlando po èetvrtu uzastopnu pobjedu

Èetiri produžetka u tri utakmice æe biti teško ponoviti a njima treba dodati još jedan susret koji je završio s pola koša razlike tako da su juèerašnjih osam utakmica u potpunosti opravdala oèekivanja. I za danas je u planu par pravih poslastica. Uz Sixerse koji gostuju kod Pacersa i Hawkse koji su u Staplesu kod Clippersa dvije utakmice veèeri æe svakako biti gostovanje Miamija kod Chicaga te Orlanda kod San Antonija nakon što su dva kluba sa Floride pružili još jedan nezaboravan susret pun preokreta. Oèi æe biti uperene i u Madison Square Garden gdje igraju New York i Portland, dva svakako najveæa razoèaranja lige kojima doigravanje polako izmièe ne poprave li igru a i odnosi unutar svlaèionica su blago reèeno katastrofalni.

Indiana Pacers – Philadelphia 76ers  00.00

Indiana (24-16) doèekuje èetvrtoplasiranu ekipu Istoka Philadelphiju (25-17). Ovo æe im biti drugi od èetiri meðusobna susreta koliko æe odigrati ove sezone. U prvom je pobijedila Philadelphija na svom terenu 96:86. Indiana je sinoæ ugostila Portland i upisala pobjedu 92:75. Istaknuo se igraè s klupe Louis Amundson sa 21 poenom, a nijedan drugi igraè nije prešao 11 poena. Philadelphija je posljednji susret odigrala protiv Knicksa u gostima, te je pobijedila 106:94. Odliènu utakmicu je odigrao Louis Williams koji je u 27 minuta postigao 28 poena. Istaknuo se i Evan Turner s double-doubleom (24 poena i 15 skokova). Imali su odliènu realizaciju šuta iz igre (51%). Što se tièe ozljeda domaæoj ekipi je upitan Jeff Foster, a Sixersima je upitan Spencer Hawes.

Malu prednost dajemo gostujuæoj ekipi zbog boljih rezultata u posljednje vrijeme (tri pobjede u nizu).

New Jersey Nets – Toronto Raptors  00.30

Susret ekipa koje se nalaze na dnu ljestvice Istoka. Ovo im je treæi susret. Obje ekipe do sada imaju po jednu pobjedu iz meðusobnih dvoboja ostvarenu u gostima. Netsi su u posljednjoj utakmici bez Derona Williamsa doživjeli poraz od Bucksa 99:105. Istaknuo se Kris Humphries sa 31 poenom i 18 skokova. Ekipa je loše realizirala šutove za tri poena (24%). Toronto je sinoæ gostovao u Clevelandu, te je pobjedio 96:88. Najviše poena je upisao Jerryd Bayless (20), a Andrea Bargnani je upisavši 19 poena i 8 skokova pokazao da se vraæa u formu koju je imao prije ozljede. Što se tièe ozljeda domaæem klubu neæe nastupiti èak 6 igraèa (Brook Lopez, Keith Bogans, Mehmet Okur, Damion James, Shawne Williams), a Deron Williams je upitan za veèerašnji nastup. Gostujuæoj ekipi je upitan Jose Calderon.

Prednost dajemo gostima koji su pružaju dobre igre u zadnje vrijeme.

New York Knicks – Portland Trail Blazers  00.30

Knicksi igraju katastrofalno u zadnje vrijeme (šest poraza u nizu). Pojedini igraèi, na èelu sa Carmelom Anthonyjem su nezadovoljni stanjem u ekipi. Veèeras doèekuju Portland koji ne briljira u zadnje vrijeme (3 pobjede u 10 utakmica). Knicksi su posljednju utakmicu igrali u Chicagu. Doživjeli su poraz 99:104. Najbolji je bio Carmelo Anthony sa 21 poenom, a slijedio ga je Amar’e Stoudemire sa 20 poena. Postotak realizacija trica im je bio 27% što nije bilo dovoljno za pobjedu. Portland je sinoæ odigrao katastrofalnu utakmicu. Doživjeli su poraz od ekipe Indiane 75:92, ali da stvar bude gora šut iz igre im je bio 31%, a šut za tri poena 20% (5/22). Najbolji meðu jednakima je bio LaMarcus Aldridge sa 17 poena. Loše je  realizirao šuteve Nicolas Batum (3/11 šut iz igre, 0/4 šut za tri). New Yorku neæe igrati Bill Walker, a upitan je Jared Jeffries. Gostima je upitan Elliot Williams kao i Marcus Camby te Chris Johnson koji su se juèer sitno povrijedili.

Prednost dajemo Knicksima zbog domaæeg terena, te oèekujemo ponovno buðenje mladog Lina koji je samozatajan u zadnjim utakmicama.

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers  01.00

Milwaukee je osma ekipa Istoka koja ima omjer pobjeda i poraza kao i New York (18-24). Veèeras doèekuju desetu ekipu Istoka Cleveland (16-24). Ovo im je drugi susret ove sezone. U prvom su Bucksi odnijeli pobjedu u gostima 113:112. Oni su posljednju utakmicu igrali preksinoæ u New Jerseyu te su upisali treæu pobjedu u nizu rezultatom 105:99. Ekipu je predvodio sjajni Brandon Jennings koji je upisao 34 poena uz 7 asistencija i 7 skokova. Slijedio ga je Drew Gooden sa 23 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Cleveland u zadnje vrijeme igra loše. Imaju samo 3 pobjede u posljednjih 10 utakmica. Sinoæ su na svom terenu izgubili od Toronta 88:96. Najviše poena je upisao Antawn Jamison (20), a Kyre Irving je pogodio samo 5 puta koš iz igre od 18 pokušaja. Odmogla im je realizacija trica (3 pogotka iz 15 pokušaja). Kod domaæina su upitni Shaun Livnigston  i Luc Richard Mbah a Moute, dok je kod Cavaliersa jedini izostanak Anderson Varejao.

Prednost dajemo Bucksima koji igraju dobro u zadnje vrijeme.

New Orleans Hornets – Los Angeles Lakers  01.00

Veèeras æe ovo biti prvi susret ova dva kluba od tri koliko ih je na rasporedu za ovu sezonu. Domaæini su u jako nezavidnoj situaciji. Imaju pet poraza od zadnjih šest utakmica odnosno devet u zadnjih dvanaest. Uvjerljivo drže posljednju poziciju Zapadne konferencije i vjerojatno jedva èekaju završetak sezone. No do tada æe imati za odigrati još nešto više od dvadesetak utakmica pa možemo samo zamisliti na što æe lièiti omjer na kraju ako su sada na 10-32. Posljednji šamar su im nanijeli Bobcatsi i to u New Orleans Areni pobjedom 73:71. Ostali su na samo 38% šuta i to ponajviše zahvaljujuæi Kamanu (6-19) i Belinelliju (4-15). Od veæ svima poznatog kvarteta ozlijeðenih moguæ je povratak jedino Landrya koji bi svakako dobro došao sa svojih 12 poena i 4 skoka u prosjeku. Veèeras neæe imati nimalo lagan zadatak jer ugošæuju Lakerse (26-16). Oni su juèerašnjom pobjedom nakon èak dva produžetka u Memphisu 116:111 uhvatili èvrsto 3. poziciju Zapada i nastave li sa ovakvom igrom neæe ju niti ispustiti do kraja. Trenutno su na tri uzastopne pobjede a za onu juèerašnju mogu najviše zahvaliti sjajnom triju kojih ih predvodi tokom èitave sezone. Andrew Bynum je bio fenomenalan sa 37 poena (15-18) i 16 skokova te je svojom igrom podsjetio na zadnjeg velikog centra Lakersa koji im je donio uz pomoæ Bryanta tri prstena. Odlièan je bio a posebno u kljuènim trenucima Kobe Bryant koji se zaustavio na 34 poena, 9 skokova i 5 asistencija dok je Pau Gasol imao nešto slabiju šutersku veèer no ipak je pridonio igri sa 14 poena i èak 8 asistencija. najveæi problem ekipe Mike Browna su bile izgubljene lopte. Njih èak 18 što i na kraju ipak nije toliko èudno jer su igrali protiv najboljih kradljivaca lopti u ligi.

Unatoè velikom umoru i iscrpljujuæoj juèerašnjoj utakmici Lakersa dajemo im prednost jer su na skoro svim pozicijama bolji i trenutno su u odliènoj formi.

Houston Rockets – Charlotte Bobcats  01.00

Rocketsima (23-20) je nakon niza loših igara bila potrebna jedna velika pobjeda a ta se dogodila juèer na izrazito teškom gostovanju kod Oklahome. Sjajnom igrom tijekom èitave utakmice a pogotovo u zadnjim minutama igre su osigurali slavlje i upisali pobjedu 104:103. Posebno se istaknuo rookie Chandler Parsons koji je u obrani imao težak zadatak no zato je u fazi napada odigrao junaèki i postigao 21 poen uz 7 skokova i 6 asistencija. Courtney Lee je takoðer bio kljuèan, pogotovo sa pogoðenom tricom pred sam kraj i zamijenio je sjajno Martina koji juèer nije nastupio sa 21 poenom i 4 skoka. Još je jedan igraè sjajno zamijenio ozlijeðenog prvotimca Lowrya a zove se Goran Dragiè. Slovenac kvalitetno iskorištava ponuðene minute i pokazuje da bi u mnogim ekipama mogao biti i starter sa takvom igrom. Lowrya neæe biti ni veèeras dok je Martin upitan. Iako su odigrali naporan susret veèeras ne bi smijeli imati puno muke jer im dolazi najlošija momèad lige, Charlotte Bobcatsi (6-34). Svaka pobjeda im je kljuèna u borbi za doigravanje pa zato trebaju zaboraviti na umor i svladati protivnike u veæ unaprijed upisanoj pobjedi. Bobcatsi su imali dan odmora nakon pobjede kod Hornetsa no sigurno ih sama igra neæe zadovoljiti jer su ubacili samo 73 poena uz oèajan šut za tri poena (0-12). Za trenera Silasa æe svakako biti veliki problem moguæ izostanak najboljeg strijelca Maggettea koji ima problema sa leðima nakon što je u zadnjoj utakmici odigrao samo 10 minuta i propustio ostatak dvoboja.

Houston je veliki favorit i u borbi za doigravanje ovakve utakmice moraju dobijati na bilo koji naèin.

San Antonio Spurs – Orlando Magic  01.30

Spursi (27-13) su sredinom sijeènja slavili kod Orlanda 85:83 u jedinom dosadašnjem dvoboju ove dvije momèadi. Domaæini æe i veèeras tražiti pobjedu jer im se Lakersi opasno približavaju na drugoj poziciji. Imali su dan odmora nakon lagane pobjede izborene na domaæem parketu protv Washingtona a Popovicha sigurno raduje povratak Parkera i njegov 31 poen i 7 asistencija. No opet je došlo do nove ozljede Ginobilija koji æe vjerojatno biti pošteðen veèeras da ne bi došlo do nekog novog  pogoršanja. Orlandova sjajna obrana æe biti na velikom iskušenju pošto Spursi zabijaju 100 poena u prosjeku. Orlando (28-15) je juèer došao do sjajne pobjede kod kuæe nakon produžetka protiv Miamia 104:98 nakon što su obje ekipe promašile par kljuènih šuteva i dosta loše odigrale u završnici. Stan Van Gundy najviše može zahvaliti Nelsonu koji je odigrao utakmicu sezone i zabio 25 poena uz 4 asistencije a posebno treba istaknuti monstruozni double-double uèinak Dwighta Howarda sa 24 poena i 25 skokova. Navijaèe Magica sigurno raduje izjava najboljeg igraèa i najdominantnijeg centra današnjice kako želi ostati u Orlandu do kraja sezone i pokušati izboriti naslov prvaka jer vjeruje u ovu momèad. Veèeras æe opet biti glavna prijetnja po koš suparnika iako æe se Magic pouzdati i u Andersona koji æe se izvlaèiti van i tako dodatno trošiti veterana Duncana. Magic æe izgleda biti i bez Jasona Richardsona koji je propustio drugu uzastopnu utakmicu radi iskrenutog zgloba što znaèi da æe ponovno zapoèeti J.J. Reddick.

Spursi bi trebali iskoristiti èinjenicu da su puno odmorniji od veèerašnjih gostiju koji su juèer odigrali težak susret protiv Heata i još odradili dugaèko putovanje sa Floride u Texas.

Chicago Bulls – Miami Heat  02.30

Bullsi (35-9) veæ polako poèinju i zaboravljati kada su posljednji put pobijedili Heat. Iako su uvjerljivo prvi na Istoku i mnoge stvari im idu u prilog glavni konkurenti imaju veæ pet uzastopnih pobjeda protiv njih i sigurno æe im htjeti nanijeti još jedan poraz kao upozorenje za play-off. Iako Chicagu poraz neæe puno znaèiti svakako æe imati motiv napokon prekinuti taj neugodan niz. Moguæom pobjedom bi napravili veliki korak ka osvajanju prvog mjesta Istoène konferencije jer Miami ima puno zgusnutiji raspored do kraja. Vjerojatan je i povratak Luola Denga koji je zapoèeo sa treninzima. Nije ga bilo u zadnje dvije utakmice što se po rezultatu nije niti osjetilo pošto su Bullsi svladali i Utah i New York. S njegovim povratkom bi Kyle Korver bio preseljen na klupu jer bi se teško mogao nositi u obrambenim situacijma protiv Jamesa odnosno Wadea. Hamilton i Watson izgleda neæe nastupiti no na to su bikovi veæ i naviknuli. Miami (31-10) dolazi na još jedno teško gostovanje nakon što su juèer poraženi poslije produžetka kod Orlanda. James je imao vjerojatno najlošiju šutersku veèer sezone pa je pogodio samo 7 od 20 šuteva i imao 6 izgubljenih lopti. Ali je opet briljirao u ostale dvije važne rubrike. Skoèio je 11 puta i podijelio 8 asistencija pa je bio uvjerljivo najbolji u ekipi što se toga tièe Wade je pogodio važnu tricu pred sam kraj susreta no nakon toga je veæinom promašivao pa je ostao na 28 poena. Treba istaknuti Bosha koji je bio sjajan sa 23 poena i 8 skokova i bit æe velika opasnost po Boozera. Heatu fali Mike Miller pa æe njegove minute ugrabiti Shane Battier koji je svojevrsni tragièar juèerašnjeg poraza pošto je promašio par važnih šuteva i napravio nekoliko faulova iz kojih je Magic lagano poentirao.

Iako Heat ima odlièan niz protiv Bullsa i oèito im pašu dajemo prednost domaæinima koji igraju u sjajnoj formi dok je kod Miamia oèit pad u zadnje tri utakmice iako su u njih dvije na kraju slavili.

Sacramento Kings  – Detroit Pistons  03.00

Sacramento Kingsi (14-28) su juèer kod kuæe poraženi od Golden State Warriorsa rezultatom 89:115. Kada se pogleda podatak da Monta Ellis, Stephen Curry i Ekpe Udoh nisu nastupili za goste, a uspjeli su ih poraziti sa 26 razlike, onda se može zakljuèiti da je igra Sacramenta bila katastrofalna. Inaèe najbolji strijelac Marcus Thornton je ubacio samo 9 koševa, dok su igraèi s klupe zabili ukupno 20 koševa. DeMarcus Cousins je odigrao dobru utakmicu sa 19 koševa i 12 skokova.  Danas im u goste dolaze Detroit Pistonsi (15-27) koji su jedna od najlošijih gostujuæih (3-16) ekipa ove sezone. Oni su zadnju utakmicu igrali u Salt Lake Cityu kod Utah Jazza i upisali poraz 90:105. U toj utakmici su tri èetvrtine bili bolja momèad na terenu, no u zadnjem dijelu utakmice su se potpuno raspali. Domaæini su zadnju èetvrtinu dobili sa 30:13 i došli do pobjede lakše od oèekivanog.  Najistaknutiji u redovima Detroita je bio Rodney Stuckey sa svojih 29 koševa. Ove momèadi su prije mjesec dana odigrale utakmicu u Detroitu, gdje su Pistonsi slavili sa 114:108.

Iako su juèer igrali utakmicu, prednost dajemo Sacramento Kingsima. Mišljenja smo da æe teško ponoviti lošu igru od sinoæ i morali bi doæi do pobjede protiv, u gostima loših, Detroit Pistonsa.

Phoenix Suns  – Utah Jazz  03.30

Phoenix Sunsi (19-22) su i prošlu utakmicu igrali kod kuæe, gdje su ih porazili Minnesota Tiberwolvesi sa 124:127. Bila je to jedna vrlo lijepa i uzbudljiva run&gun utakmica, u kojoj nijedna momèad nije imala dvoznamenkastu prednost i pobjednik se nije znao do samoga kraja.  Phoenix je bolje zapoèeo utakmicu, dok su ju gosti bolje završili i tako domaæinima prekinuli niz od pet domaæih pobjeda. Sunsi su izgubili utakmicu iako su imali èak sedam dvoznamenkastih igraèa i samo sedam izgubljenih lopti. Jared Dudley je nastavio sa dobrim igrama i bio najefikasniji sa svojih 28 koševa, a odmah do njega je bio veteran Steve Nash sa svojih 25 koševa i 10 asistencija.  Utah Jazz (20-21) je kao što smo veæ spomenuli, u zadnjoj utakmici kod kuæe pobjedio Detroit Pistonse sa 105:90. Pobjedu im je osigurala furiozna posljednja èetvrtina koju su dobili sa 17 koševa razlike. Al Jefferson je pod košem bio nezaustavljiv, te je upisao 33 koša i 12 skokova, dok je Paul Millsap takoðer ubilježio double-double uèinak od 12 koševa i 10 skokova.

Utah Jazz je ove sezone u gostima ove sezone vrlo loš (5-15), te tako prognoziramo pobjedu domaæih Phoenix Sunsa koji imaju prigodu zapoèeti novu seriju pobjeda.

Los Angeles Clippers  – Atlanta Hawks  03.30

Los Angeles Clippersi (23-17) su nakon iznenaðujuæeg poraza od Golden State Warriorsa, upisali i drugi domaæi poraz u nizu od Boston Celticsa 85:94. Nakon prvog dijela su Clippersi imali plus devet i èinilo se kako æe upisati pobjedu, ali tako nisu mislili gosti iz Bostona koji drugo poluvrijeme dobivaju sa èak 18 koševa razlike. Domaæini su imali samo 37% ukunoga šuta i 18 izgubljenih lopti, i takvom igrom  se nisu mogli oduprijeti gostima. Sa 24 koša Blake Griffin je bio jedina svjetla toèka u porazu, dok je Chris Paul zabio 14 koševa uz vrlo loš šut 3/12. Atlanta Hawksi (24-18) su sinoæ gostovali kod Denver Nuggetsa i bili poraženi sa 117:118 nakon produžetka. Nakon prvog dijela u kojem su domaæini vodili i po desetak razlike, èinilo se kako æe to biti lagana pobjeda. Ali u drugom dijelu se utakmica zakomplicirala i Atlanta je došla u prigodu da slobodnim bacanjima Kirka Hinricha doðe do pobjede, no on promašuje drugo i utakmica odlazi u produžetak gdje su spretniji bili domaæi igraèi. Joe Johnson sa 34 koša i Josh Smith sa svoja 33 su bili najefikasniji u porazu.

Oèekujemo pobjedu Los Angeles Clippersa koji imaju imperativ pobjede nakon dva poraza, dok su gosti juèer igrali jednu fizièki i psihièki tešku utakmicu, pa æe se sigurno osjetiti doza umora kod njih.

Golden State Warriors  – Boston Celtics  03.30

Domaæini (18-21) su trenutno u nizu od tri pobjede zaredom, a zadnju su ostvarili sinoæ kod Sacramento Kingsa 115:89. Iako su nastupili bez ozljeðenog Stephena Currya, te u razmjeni ukljuèenih Monta Ellisa i Ekpe Udoha, ostvarili su uvjerljivu pobjedu.  Šutirali su 50%, pogodili 12 trica i izgubili samo sedam lopti. Tri igraèa su postigla po 17 koševa, David Lee, Nate Robinson te Brandon Rush. Danas im u goste dolaze iskusni Boston Celticsi (22-19), koji su nakon poraza od Lakersa svladali drugu ekipu iz LA-a, CLipperse sa 94:85. Kao što smo veæ rekli, Boston je loše krenuo u utakmicu i na odmoru su imali zaostatak od devet koševa. Nastavak je ponudio sasvim drugu prièu, u kojoj su Celticsi pogaðali sa svih strana i preokrenuli utakmicu u svoju korist. Paul Pierce sa 25 i Kevin Garnett sa 21 košem su bili najefikasniji kod slavljenika. Danas imaju prigodu da ostvare novu pobjedu u gostima, s obzirom da æe domaæini nastupiti bez Ellisa, Currya i Udoha.

Prednost dajemo Bostonu koji je kvalitetnija momèad, a uz to domaæini imaju nekoliko važnih izostanaka koje æe teško nadoknaditi.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE