Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi slabo bez Rosea, velika pobjeda Bostona

U prvoj utakmici doigravanja bez Derricka Rosea Chicago Bullsi izgubili su na svom parketu od Philadelphia 76ersa 109:92. Polufinalna je serija sada izjednaèena na 1-1. Izjednaèili su takoðer i Boston Celticsi zahvaljujuæi sjajnom Paulu Pierceu u seriji protiv Atlanta Hawksa, dok su LA Lakersi na Zapadu poveli 2-0 protiv Denver Nuggetsa.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (38)
  • Asistencije: Andre Miller (8)
  • Skokovi: Paul Pierce (14)
  • Ukradene lopte: Joe Johnson (3)
  • Blokade: JaVale McGee (6)

Derrick Rose završio je sezonu nakon ozljede koljena u prvoj utakmici. Bullsi su to oèito teško podnijeli, te su u prvoj utakmici bez njega teško izgubili od 76ersa na svom parketu. Bilo je 109:92, a domaæi su sastav gosti deklasirali u treæoj èetvrtini dobivši je 36-14. U treæu je dionicu igre Chicago ušao s osam koševa viška, a završio je s 13 minusa (83:69).

Jrue Holliday ubacio je 26 koševa uz sjajan šut iz igre (11-15), a Lou Williams dodao 20. Bullse je s 21 košem i osam skokova predvodio Joakim Noah.

Bez Derricka Rosea, vrlo èesto ozljeðivanoga tijekom sezone, Bullsi su sada na omjeru 18-10.

Utakmicu veèeri odigrao je Bostonov veteran Paul Pierce, koji je u Atlanti praktièki sam nadigrao Hawkse za pobjedu Celticsa 87:80. Ubacio je 36 koševa uz 14 skokova za sastav Doca Riversa, koji je odigrao utakmicu bez Rajona Ronda (suspenzija) i Raya Allena (ozljeda). Obojica bi trebali biti spremni za treæu utakmicu, prvu u Bostonu.

Hawksi su imali 11 koševa prednosti (65:54) pretkraj treæe treæine, no desetak minuta kasnije veæ je bilo 79:72 za goste.

Kevin Garnett dodao je za pobjednike 15 koševa uz 12 skokova, dok jet bio najbolji kod domaæih s 22 koša.

Kobe Bryant bio je najbolji strijelac no playmaker Ramon Sessions zabio je koševe odluke pri 104:100 pobjedi Lakersa u Los Angelesu nad Denver Nuggetsima, kojom je kalifornijski sastav poveo 2-0 u seriji. Imali su tijekom treæe èetvrtine igraèi Mikea Browna i 19 koševa prednosti, no gosti su se tri minute prije kraja utakmice približili na minus èetiri. U posljednje 74 sekunde Sessions je ubacio èetiri poena i saèuvao domaæine neugodnih iznenaðenja.

Bryant je ubacio 38 poena za pobjednike, a pratili su ga Andrew Bynum s 27 koševa i devet skokova, te Pau Gasol s 13 koševa, deset skokova i pet asistencija.

Playmaker gostiju Ty Lawson nakon oèajnog je prvog nastupa predvodio goste s 25 koševa i sedam asistencija.

Sva tri treæa dvoboja isti æe suparnici odigrati u petak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE