Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi u Madison Square Gardenu, Sixersi kod Celticsa

Niti na Uskrs NBA liga ne miruje. Dapaèe, oèekuje nas novih sedam susreta od kojih æe neki biti od velike važnosti. Knicksi veæ u 19.00 ugošæuju Bullse te traže pobjedu pošto im treba u utrci za 8. mjesto. Nakon njih u ponoæ zapoèinje susret Celticsa i Sixersa u TD Gardenu gdje æe gosti pokušati doæi do iznenaðenja i uhvatiti zadnju slamku spasa da nekako mogu doæi do prvog mjesta divizije. Trebalo bi biti zanimljivo i u San Antonio gdje gostuju Jazzeri koji takoðer nemaju pravo na kiks dok bi Miami i Oklahoma trebali imati lagane zadatke. Prvi ugošæuju Pistonse a drugi Raptorse.

New York Knicks – Chicago Bulls  19.00

U rane veèernje sate nas oèekuje potencijalni dvoboj prve runde doigravanja izmeðu Knicksa i Bullsa. Domaæinu gori pod nogama jer ih Bucksi vjerno prate i tako æe izgleda biti do samog kraja regularnog dijela sezone. Gostima je pak svejedno, iako oèekuju povratak svojeg najboljeg igraèa i uštimavanje stroja od kojeg se tek u play-offu oèekuju prave stvari. Knicksi (28-27) su imali dva dana pauze nakon neoèekivano lagane pobjede u Orlandu. No to im nije pomoglo puno što se ozljeda tièe jer su Stoudemire i Lin i dalje odsutni. Prva violina æe opet biti Carmelo Anthony kojeg æe vjerno pratiti što Luol Deng što Ronnie Brewer. Najviše æe posla ipak imati pod košem èelièni Tyson Chandler kojemu æe se suprotstaviti jedna od najboljih skakaèkih ekipa lige. Zapanjujuæe je kako sam drži skok Knicksa i to iz veèeri u veèer. Ipak, protiv Pacersa su pokazali kako im takve visoke ekipe baš i ne odgovaraju a Bullsi su baš takvi pa æemo vidjeti da li je Mike Woodson ivukao kakve pouke iz tog poraza. U Chicagu (43-13) svi željno išèekuju povratak Derricka Rosea pošto su veæ svima dokazali kako mogu i bez njega nizati sjajne rezultate. Posebno je bilo impresivno kako su odigrali drugo poluvrijeme protiv Celticsa i naèin na koji su sustigli rezultat te na kraju slavili bez puno problema. Vratio im se i Richard Hamilton i odmah svojim iskustvom pokazao da æe biti veliko pojaèanje u doigravanju posluži li ga zdravlje.

Iako New York treba pobjedu bilo kakvu prednost dajemo gostima iz Chicaga koji neumoljivo pobjeðuju iako im to i nije toliko potrebno.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers  00.00

Treæi i posljednji dvoboj prve i druge momèadi iz Atlantic divizije. Iako su Sixersi oba puta dosad slavili Boston je uvjerljivo prvi u diviziji zbog lošeg niza igara Philadelphie i pobjedom bi jednom nogom zapeèatili tu prvu poziciju i minimalno èetvrtu u konferenciji. Iako im predstoje tri teške utakmice Celticsi (31-24) izgledaju dobro i ne pokazuju niti male znake pada forme nakon niza odliènih rezultata. Juèer su gostovali kod Indiane i pomalo iznenaðujuæe slavili 86:72. Odigrali su sjajno obranu dok je Paul Pierce bio najefikasniji u napadu sa 24 poena. Rajon Rondo je opet nastavio niz dvoznamenkastih asistencija pa je ovaj put podijelio njih 12. Odlièan je bio i Ray Allen u za njega èudnoj ulozi igraèa sa klupe. Ubacio je 19 poena i uhvatio 6 skokova te imao 4 ukradene lopte. Iako Avery Bradley nije odigrao nešto posebno Doc Rivers najavljuje kako æe i dalje on biti starter što daje sasvim drugu dimenziju ovim Celticsima. Kod Sixersa (29-26) nema baš dobrih vijesti. Nastavljaju sa lošim igrama i juèerašnjim su se porazom protiv Orlanda 88:82 doveli u poziciju da æe se do kraja sezone nastave li sa ovako lošim igrama boriti za doigravanje sa Knicksima i Bucksima, dok su samo prije nešto manje od mjesec dana bili èvrsto na 4. poziciji i imali sjajnu situaciju. Juèer od kompletne prve postave niti jedan igraè nije zabio više od 7 poena a posebna kritika ide glavnim igraèima, Iguodali i Brandu koji bi trebali preuzeti više odgovornosti. Prolaznu ocjenu su dobili samo Young koji igra izvanredno cijelu sezonu te Jodie Meeks koji je ubacio 16 poena uz 5-6 šut.

Zbog sjajne forme domaæina u posljednje vrijeme odnosno katastrofalne gostiju velika prednost ide na stranu Bostona iako su ih Sixersi dobili u prve dvije utakmice ove sezone.

New Jersey Nets – Cleveland Cavaliers  00.00

Bit æe ovo utakmica koja ne odluèuje o nièemu osim možda o 12. poziciji Istoka ako je to uopæe bitno za Netse odnosno Cavalierse. New Jersey (20-37) se kasno trgnuo i poèeo igrati. Imaju èetiri pobjede u zadnjih šest utakmica i igraju solidno u posljednje vrijeme. Zadnju pobjedu su ostvarili kod kuæe prekjuèer nad Wizardsima sa 12 poena razlike. Slijedi im pet domaæih utakmica u sljedeæih šest pa bi mogli znatno popraviti omjer i možda izbiti na 10. poziciju jer po imenima u ekipi ta im pozicija minimalno pripada. Novih problema sa ozljedama kod ekipe Avery Johnsona nema osim veæ onih starih od nekolicine igraèa koji su out do kraja sezone. Dok Netsi možda igraju najbolju košarku u posljednje vrijeme Cavaliersi svakako igraju najlošiju. Prekjuèer su ipak uspjeli kod Toronta pobijediti i tako prekinuti niz od devet poraza iako nema nikakvih naznaka da ih èekaju bolji dani jer su i tu utakmicu odigrali loše. Tada je iznenadio Lester Hudson, donedavni èlan razvojne lige koji je ubacio 23 poena i podijeli 7 asistencija. Pošto Cleveland i dalje ima problema sa ozljedama vanjskih igraèa (Irving, Gibson i Parker još uvijek van pogona) oèekuju se nove minute za tog igraèa i nova prilika za dokazivanje.

Iako su Cavaliersi pobijedili u posljednje susretu i prekinuli taj niz veliki favoriti su Netsi i oèekujemo njihov trijumf.

Miami Heat – Detroit Pistons  00.00

Miami (39-15) je u petak izgubio na svome parketu od Memphisa te nakon dva i pol mjeseca upisao prvi poraz u svojoj American Airlines Areni. Bila je to jedna od onih loših utakmica Jamesa i Wadea kada su radili puno pogrešaka a kada igraju protiv ozbiljne ekipe tada lako mogu biti kažnjeni. Veèeras æe vjerojatno doæi do pobjede pruže li takoðer takvu partiju pošto Detroit nema ni približno kvalitete kao Memphis. Eric Spoelstra je sigurno zadovoljniji nakon što je saznao kako æe za veèeras izgleda imati na raspolaganju Mike Millera pošto ga treba što prije vratiti u pogon jer je doigravanje pred vratima. U goste im stižu Pistonsi koji su prekjuèer odigrali sjajno u Atlanti ali ipak na kraju izgubili 101:96. Najbolji strijelac ekipe Rodney Stuckey je susret zapoèeo sa klupe ali ga to nije omelo da ubacio 27 poena za 29 minuta. Problem je bio što ga od ostatka ekipe nitko nije slijedio pa su na kraju poraženi. Veæ sutra nakon Miamia gostuju kod Orlanda tako da im raspored svakako ne ide na ruku. No, nemaju što za izgubiti jer su se veæ odavno oprostili od utrke za play-off a ovo im može biti samo dodatno iskustvo.

Miami je u velikoj prednosti i sve osim njihove uvjerljive pobjede bi bilo veliko iznenaðenje.

San Antonio Spurs – Utah Jazz  01.00

San Antonio Spursi (39-14) su iskoristili novi poraz Oklahome i nakon 128:103 domaæe pobjede nad New Orleans Hornetsima zasjeli na vrh zapada. Veæ je prva èetvrtina dala naslutiti u kojem æe smjeru proteæi ovaj dvoboj. Spursi su nakon uvodnih 12 minuta imali deset koševa prednosti, a veæ 27 do poluvremena (72:45). Nastavak je protekao u nešto mirnijem tonu, a Gregg Popovich je ponovno omoguæio veliku minutažu igraèima s klupe. Tim Duncan je postigao 19 koševa, dok su Patrick Mills i Manu Ginobili svaki zabili po 14 koševa. Momèad Utah Jazza (29-27) je 104:98 domaæom pobjedom nad Golden State Warriorsima zadržala prikljuèak za Denverom i Houstonom koji trenutno s 30-25 omjerom drže posljednja dva mjesta koja vode u doigravanje. Usprkos problemima s trbušnim mišiæima Al Jefferson je predvodio svoju momèad s 30 koševa i 11 skokova.

Ove sezone su meðusobno igrali veæ dva puta, a San Antonio je upisao dvije pobjeda. Stoga, danas oèekujemo 11.pobjedu u nizu za domaæine.

Oklahoma Thunder City  – Toronto Raptors  01.00

Oklahoma (40-15) je nakon dugo vremena doživjela tri poraza u nizu, a San Antonio je to iskoristio te maknuo Thunder s vrha.  Zadnji poraz su upisali kod Indiana Pacersa, koji su ih porazili sa 98:103. Domaæini su ih potpuno nadigrali, te je tijekom utakmice bilo i 24 razlike za Pacerse. Russell Westbrook je  upisao 21 koš, ali uz vrlo loš šut. Zato je Kevin Durant imao veliku veèer, pa je zabio 44 koša, no to nije bilo dovoljno za nešto više od èasnog poraza. Danas bi trebali imati lagani posao,jer im u goste dolazi jedna od slabijih momèadi istoka.  Toronto Raptorsi (20-35) su zadnju utakmicu izgubili kod kuæe od Cleveland Cavaliersa sa 80:84. Iako su imali 12 koševa prednosti uoèi zadnje èetvrtine, nisu uspijeli pobijediti. Gosti su taj period dobili sa 33:17, a najzaslužniji za to su bili Antawn Jamison sa 25 i Lester Walton sa 23 koša.

Iako imaju tri poraza u nizu, sve osim pobjede domaæini bila bi senzacija.

Sacramento Kings  – Houston Rockets  03.00

Sacramento Kingsi (19-37) su po drugi puta u tri dana poraženi od Clippersa. Nakon 85:93 domaæeg poraza u èetvrtak, sinoæ su u Los Angelesu pali 94:109. Nakon što su gosti smanjili 14 koševa zaostatka iz druge èetvrtine na samo jedan u treæoj (72:71), Clippersi su odgovorili 10:3 serijom i više im nisu dopustili novo približavanje do kraja utakmice. Najbolji igraè momèadi iz Sacramenta bio je DeMarcus Cousins sa 15 koševa i  20 skokova. Kingsi su bili bez Marcusa Thorntona, Johna Salmonsa i Chucka Hayesa, a ostali su i bez Garcie koji je napustio susret zbog simptoma potresa mozga, te su sva èetvorica upitni za veèerašnju utakmicu. Do važne pobjede u èuvanju sedme pozicije na zapadu stigli su u petak Houston Rocketsi (30-25) u Staples Centru kod Lakersa rezultatom 112:107. Domaæini su dobili prvo poluvrijeme 59:50, ali Rocketsi su u nastavku zaigrali mnogo bolje. Najzaslužniji za to je bio slovenac Goran Dragiè, koji je ubacio nekoliko vrlo važnih koševa, a ukupno je upisao 26 koševa i 11 skokova.

Malu prednost dajemo gostima, koji ipak imaju veæi motiv za pobjedu, ali imaju i manje izostanaka nego domaæini.

Latest Posts

NE PROPUSTITE