Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi u travnju otkrivaju bronèanu statuu Pippena

U redovima NBA momèadi Chicago Bullsa službeno su objavili da æe 7. travnja u United Centeru na poluvremenu utakmice protiv Boston Celticsa otkriti bronèanu statuu u èast legendarnog bivšeg košarkaša kluba Scottieja Pippena (45).

“Ne samo da je Scottie Pippen jedan od najveæih igraèa koji je ikad odjenuo dres Bullsa, veæ je jedan od najboljih igraèa u povijesti ove igre. Imao je nevjerojatan utjecaj na osvajanje šest naslova prvaka za Chicago i nema boljeg naèina da mu odamo poèast od trajne biste koja velièa njegovu impozantnu karijeru” rekao je predsjednik Bullsa Jerry Reinsdorf.

Autori statue su Omri i Julie Rotblatt-Amrany koji su takoðer zaslužni za statuu velikog Michaela Jordana koja je otkrivena u sijeènju 1994. godine nakon prvog umirovljenja jednog od najveæih košarkaša današnjice.

“Rijeèi ne mogu opisati moje osjeæaje. To je nevjerojatna èast. To je nešto o èemu sanjate kao dijete, ali ne možete predvidjeti da æe se te fantazije uistinu i ostvariti” komentirao je Pippen, kojeg su Bullsi u srpnju prošle godine imenovali svojim ambasadorom.

Pippen je osvojio šest naslova NBA prvaka s Bullsima (1991.-1993. i 1996.-1998.), a sedam puta izabran je za nastup u All-Star utakmici. Tri puta je biran u najbolju petorku NBA lige (1994.-1996.), a sudjelovao je i u osvajanju dvaju zlatnih olimpijskih medalja (1992. u Barceloni i 1996. u Atlanti). Prošle godine uvršten je u Kuæu slavnih u Springfieldu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE