Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi uzvratili Bostonu, Clippersi nadoknadili -18 u Portlandu

Namuèili su se košarkaši Chicaga u svome United Centeru protiv Bostona, ispustili veliku prednost, ali na koncu ipak došli do 25. pobjede sezone u NBA ligi (89:80).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Danny Granger (32)
  • Asistencije: Luol Deng (10)
  • Skokovi: Joakim Noah (16)
  • Ukradene lopte: Chris Paul (4)
  • Blokade: DeAndre Jordan (4)

Sedma je to pobjeda Bullsa u posljednjih osam utakmica, a jedini su poraz u tom razdoblju doživjeli upravo u Bostonu. Èinilo se da bi Celticsi i u èetvrtak u Chicagu mogli “skinuti” vodeæu momèad lige, posebno nakon što su nadoknadili zaostatak od 16 koševa iz treæe èetvrtine i poveli sa 61:60 u posljednjoj dionici. No, kod rezultata 69:69 krenula je serija 12-0 kojom su domaæi definitivno prelomili utakmicu, èetvrtu zaredom u kojoj su igrali bez svoje prve zvijezde Derricka Rosea koji i dalje ima problema s leðima.

Carlos Boozer i Luol Deng su s po 23 koša predvodili Bullse. Boozer je uz to uhvatio i 15 lopti pod obruèima, dok je Deng ubilježio deset asistencija. Kevin Garnett (18 poena, deset skokova) i Rajon Rondo (17 poena, sedam skokova, osam asistencija) bili su najbolji kod gostiju koji su poraženi èetvrti put u zadnjih pet utakmica.

Los Angeles Clippersi su u treæoj èetvrtini gubili s 18 koševa razlike (50:32), ali su na kraju ubilježili prvu pobjedu u Portlandu od prosinca 2008. Svladali su domaæe Trail Blazerse, koji su drugi uzastopni dvoboj igrali bez ozlijeðenog LaMarcusa Aldridgea, sa 74:71. Za obje je to momèadi najmanji broj ubaèenih koševa ove sezone.

Blake Griffin je za pobjednike ubacio 21 koš i skupio 14 skokova, a Chris Paul, koji je tri èetvrtine bio bez poena, završio je utakmicu s 13 koševa. Nicolas Batum i Jamal Crawford su ubacili po 19 za Blazerse.

Danny Granger je unatoè uganutom lijevom gležnju postigao 32 koša i pomogao Indiani da prekine seriju od pet poraza. Pacersi su kod kuæe nadigrali New Jersey s 93:88. Netsima je to bio osmi uzastopni poraz èime su ponovili niz iz studenog i prosinca 2010.

Latest Posts

NE PROPUSTITE