Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi zaustavili još jedan pobjednički niz, Oklahoma uvjerljiva

Pobjednička serija košarkaša New York Knicksa zaustavljena je na brojci 13. Zaustavili su ju Chicago Bullsi koji su na parketu svog United Centera slavili 118:111 u produžetku.

Bullsi su tako po drugi puta u dva tjedna zaustavili dugu pobjedničku seriju svojih suparnika. Prethodno su, 27. ožujka također u Chicagu, zaustavili niz od 27 uzastopnih pobjeda Miami Heata, drugi najdulji u povijesti NBA lige. Knicksi su imali vodstvo od 17 koševa već nakon prvih šest minuta susreta, a u trećoj su dionici igre vodili i sa 15 koševa prednosti.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (36)
  • Asistencije: Russell Westbrook (9)
  • Skokovi: Carmelo Anthony (19)
  • Ukradene lopte: Jimmy Butler (3)
  • Blokade: Jimmy Butler (3)

No, Bullsi su sve preokrenuli u prvom dijelu posljednje četvrtine, te su poveli s 99:90. Tada je uslijedio novi preokret, pa Bullsi ostaju bez koša iz igre u posljednjih pet minuta i 42 sekunde susreta, a Carmelo Anthony Knicksima donosi produžetak dvama pogođenim slobodnim bacanjima 14,5 sekundi prije kraja. Imao je Anthony i šut za pobjedu, ali je promašio. U produžetku su Bullsi bili uspješniji 13:6, a 8 koševa je u tom dijelu igre, od ukupno rekordnih u sezoni 35, ubacio Nate Robinson. Jimmy Butler dodao je 22 koša uz 14 skokova, Luol Deng zabio je 16, a Carlos Boozer 13 koševa uz 15 skokova.

Carmelo Anthony ubacio je 36 koševa uz 19 skokova, te tako i šestu uzastopnu utakmicu zabio najmanje 35 koševa, ali je imao slab šut iz igre (13/34). J.R. Smith dodao je 28 koševa uz 14 skokova, a Raymond Felton 19 koševa za poraženi sastav.

U drugoj odigranoj utakmici večeri Oklahoma City Thunder savladao je u Oracle Areni u Oaklandu Golden State Warriorse 116:97 i tako zadržao čelo Zapadne konferencije. Kevin Durant vodio je Thunder s 31 košem, 10 skokova i 8 asistencija, Kevin Martin je ubacio 23 koša, dok je Russell Westbrook susret okončao s 18 koševa i 9 asistencija.

Kod Warriorsa je najefikasniji s 22 koša bio Stephen Curry, dok je Jarrett Jack ubacio 19 koševa. Valja reći kako su Warriorsi u ovom susretu ostali ponovo bez australskog centra hrvatskih korjena Andrew Boguta koji je igru napustio već u prvoj četvrtini zbog ozljede lijevog gležnja. Težina njegove ozljede zasad nije poznata, a riječ je o istom gležnju koji je slomio u siječnju 2012.

Latest Posts

NE PROPUSTITE