Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi zaustavili Pacerse, Irving izjednačio rekord karijere

Novih 11 uzbudljivih utakmica gledali smo sinoć u NBA ligi. Nakon devet uzastopnih pobjeda, Indiana Pacersi doživjeli su težak poraz kod Chicago Bullsa, dok su Netsi bez većine zvijezda umalo iznenadili Clipperse.

Chicago Bullsi su na svome terenu od početka utakmice pokazali Pacersima tko je “glavni” i kako će se odvijati ova utakmica. Sjajnom obranom su zatvorili sve prilaze košu i bezidejni Pacersi su samo mogli gledati na semafor kako se njihov zaostatak povećava. Na kraju su Bullsi slavili sa 110:94, a tijekom treće četvrtine imali su Pacersi i ogromnih 30 poena prednosti. Bullsi su time došli do pete pobjede sezone, a još ne znaju za poraz na svome parketu, dok je Pacersima ovo prvi poraz sezone nakon devet pobjeda.

Sjajnu utakmicu odigrao je Luol Deng s 23 poena i 7 skokova, ali i odličnom obranom na Paulu Georgeu koji je zabio tek 12 poena i tako prekinuo niz od 20 i više postignutih poena koji traje od početka sezone. Odličan je bio i Derrick Rose kojega je konačno šut “slušao” te je pogodio 6 trica iz 11 pokušaja za 20 poena. U redovima Indiane najbolji je bio Roy Hibbert s 14 poena i 10 skokova.

Brooklyn Netsi su na gostovanje protiv Clippersa došli bez Derona Williamsa, Brooka Lopeza, Paula Piercea i Kevina Garnetta, no opet su bili u igri sve do posljednjih trenutaka i Clipperse je na kraju morao spašavati Chris Paul. Serijom 14-0 Clippersi su krajem treće četvrtine došli u prednost, ali Netsi se nisu predavali i bilo je neizvjesno sve do kraja. Košem Shauna Livingstona Netsi su došli na tri poena zaostatka 19 sekundi prije kraja, ali Clippersi su mirno izvodili svoja slobodna bacanja i ipak su upisali pobjedu.

Sjajan kod Clippersa bio je Blake Griffin s 30 poena i 12 skokova, dok je na kraju utakmice “povukao” Chris Paul i prikupio 12 poena, 13 asistencija i 7 skokova. Vrlo dobar bio je i J.J. Redick s 26 poena. Netse je s 19 poena i 8 skokova predvodio Andray Blatche, 19 poena ubacio je i Mason Plumlee, a Joe Johnson 13 poena uz 6 asistencija.

Sinoć smo vidjeli i jedan produžetak, Cleveland Cavaliersi su nakon dodatnih pet minuta igre uspjeli svladati Washington Wizardse rezultatom 103:96. Tijekom regularnog dijela utakmice Wizardsi su većinom bili u prednosti, ali Cleveland se uspio izboriti za povratak, te su na kraju mogli i slaviti, ali u posljednjem napadu John Wall i Nene uspjeli su izbiti loptu iz ruku Kyrieja Irvinga te se otišlo u produžetak. Ondje Irving nije prepuštao ništa slučaju, sam je postigao devet poena i odveo Cavalierse do prve gostujuće pobjede u sezoni.

Kyrie je susret završio s 41 poenom (izjednačio rekord karijere) i 5 asistencija, a double-double učinak upisao je Tristan Thompson s 15 poena i 12 skokova. Nakon dvije propuštene utakmice zbog privatnih problema, u momčad se vratio Andrew Bynum te je utakmicu započeo u početnoj petorci i za 21 minutu na parketu upisao 6 poena i 3 skoka. Kod Wizardsa je Bradley Beal zabio 28 poena, Nene je ubacio 24, dok je Wall postigao samo 9 poena, ali je podijelio i 12 asistencija.

Ekipe s najvišim ciljevima ove sezone, Miami, Oklahoma i Golden State došli su do uvjerljivih pobjeda sinoć. Miami je na krilima 30 poena i 7 asistencija LeBrona Jamesa svladao Bobcatse s 97:81, Oklahoma je bila bolja od Milwaukeeja 92:79 predvođena s 26 poena Russella Westbrooka, dok je Golden State na svom terenu svladao Utah Jazzere 102:88 uz 25 poena Klaya Thompsona.

Najuvjerljivija pobjeda večeri pak pripada New Orleans Pelicansima koji su razbili Philadelphiju sa 135:98, a odmah u svojoj prvoj utakmici sezone Ryan Anderson je pokazao koliko znači ovoj momčadi te je sa 6 trica, odnosno 26 poena predvodio Pelicanse do uvjerljive pobjede. Vrlo dobar bio je i Anthony Davis koji je upisao 13 poena, 9 skokova i 8 blokada, dok kod poraženih Sixersa možemo izdvojiti tek 20 poena Dariusa Morrisa.

233 poena vidjeli smo i u dvoboju Houstona i Denvera, a slavili su Rocketsi rezultatom 122:111. Pobjednike je predvodio Dwight Howard s 25 poena, od čega je 17 ubacio s linije slobodnih bacanja. Chandler Parsons upisao je 20 poena, a James Harden 17 uz 9 asistencija. Ty Lawson bio je najbolji kod Denvera s 28 poena i 17 asistencija.

Uvjerljive pobjede upisali su i Timberwolvesi te Hawksi. Minnesota je rezultatom 106:88 svladala Boston, a do pobjede su ih vodili Kevin Love s 23 poena i 12 asistencija, te Kevin Martin i Nikola Peković s po 20 poena. Atlanta je sa 110:90 svladala New York Knickse i tako im zadala peti uzastopni domaći poraz. Kod Hawksa samo dvojica od desetorice koja su igrala nisu postigla dvoznamenkast broj poena, a najviše je ubacio Jeff Teague sa 16 poena. Knickse je predvodio Carmelo Anthony s 23 poena i 12 skokova, no očito je da bez Tysona Chandlera imaju velikih problema u obrani i da se ne mogu nositi s jačim momčadima.

NBA rezultati, 16. studeni:

Charlotte Bobcats – Miami Heat 81:97
Orlando Magic – Dallas Mavericks 100:108
Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 96:103
New York Knicks – Atlanta Hawks 90:110
Chicago Bulls – Indiana Pacers 110:94
Houston Rockets – Denver Nuggets 122:111
Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 106:88
New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers 135:98
Milwaukee Bucks – Oklahoma City Thunder 79:92
Golden State Warriors – Utah Jazz 102:88
Los Angeles Clippers – Brooklyn Nets 110:103

Latest Posts

NE PROPUSTITE