Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi žele razmijeniti Mirotića i Ronda

Nakon što su ovo ljeto napravili pregršt genijalnih poteza poput uzimanja dva veteranska beka koji smanjuju spacing te nimalo ne pripadaju u backcourt koji je dotad već predvodio ne baš sjajan tricaš Jimmy Butler, u front officeu Bullsa shvatili su da moraju malo razmrdati roster ako misle zagaziti u playoff ove sezone, a naročito ako misle proći prvu rundu istog.

Tako je procurila vijest da su temperamentni ciglar Rajon Rondo i crnogorski (španjolski?) snajper Nikola Mirotić dostupni za razmjenu, ali izvori također kažu da generalni menadžer Gar Forman nije zadovoljan onim što mu ekipe nude zauzvrat.

Iako je moguće da su brojne ekipe nudile uvredljivo niske ponude, Gar Forman i John Paxson su dvojac koji ima tendenciju precjenjivati svoje assete, a pogotovo bi to mogao biti slučaj kod Rajona Ronda, kojeg doslovce više nitko ni ne želi.

Gadan temperament i nekompatibilnost s modernim sustavima igre punim šuta za tri poena proteklih sezona znatno su nazadovali ukupnu sliku karijere nekadašnje zvijezde Kelta, pa je tako Rondo ove sezone na prosjecima od 7 poena, 6 skokova te 7 asistencija. Mirotić je ove sezone također nazadovao do te mjere da svoju specijalnost (tricu) šutira s tek 31% uspješnosti, što je prilično loše i djelomično objašnjava loš odaziv franšiza diljem lige na dostupnost ovog dvojca.

Bullsi sjede na osmom mjestu Istoka s omjerom 22-23, a sljedeću utakmicu igraju protiv Magica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE