Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

West: Butler šokirao Syracuse, Kansas State nakon 2 produžetka

Noæas su u regiji West igrane utakmice polufinala, Butler je šokirao prve nositelje regije, Syracuse koje su pobijedili rezultatom 63:59, dok se u drugoj utakmici nakon velike borbe i dva odigrana produžetka dalje plasirao Kansas State, koji je sa 101:96 bio bolji od Xaviera.

Butler se plasirao dalje zahvaljuæi odlièno odigranom zadnjem dijelu utakmice kada su potpuno zaustavili igraèe Syracusea i napravili odluèujuæu seriju od 11-0, Butler je vodio cijelu utakmicu i Syracuse je uspio povesti samo jednom i to 05:35 prije kraja, ali nakon toga je Butler napravio spomenutu seriju i otišao u finale regije.

U najboljoj utakmici dosadašnjeg dijela turnira Kansas St. je zahvaljujuæi ponajprije Jacobu Pullenu nakon 2 produžetka svladao Xavier. U izjednaèenoj utakmici Xavier je 2 puta spašavao utakmicu i odvodio utakmicu u produžetke, ali su na kraju ostali bez snage i Wildcatsi idu u finale regije gdje æe se susresti sa momèadi Butlera.

West:

Syracuse (1) – Butler (5) 59:63
(Johnson 17p, 9sk, Rautins 15p; Hayward 17p, Mack 14p, Veasley)

Zahvaljujuæi odliènoj obrani u posljednjih 5 minuta utakmice, igraèi Butler Bulldogsa su uspjeli izbaciti sa natjecanja još jedne prve nositelje u nekoj regiji, nakon što je Northern Iowa izbacila Kansas kao prve nositelje u regiji Midwest Kansas, to je sinoæ uspjelo igraèima Butlera koji su izbacili Syracuse kao prve nositelje u regiji West. Utakmica je odluèena u zadnjih 5 minuta kada su igraèi Syracusea postigli prvi koš tek 35 sekundi prije kraja. U tom razdoblju igraèi Butlera su postigli 11 poena u nizu, a najvažnija je bila trica koju je postigao Willie Veasley i to tako da se lopta odbila od obruèa, udarila visoko u tablu, i zatim se spustila ravno kroz obruè za 3 poena i prvi prolaz Bulldogsa u finale regije u povijesti sveuèilišta.

Vraæao sam se u obranu jer sam mislio da æe se lopta odbiti preko obruèa. Meðutim kad sam pogledao vidio sam da je lopta ipak sretno ušla, to je bio šut za H-O-R-S-E natjecanje i nikad do sad nisam tako nešto pogodio.“ Veasley je nakon toga dodao i dvicu i tako je njegovoj momèadi ostala još jedna prepreka do Indianapolisa i susreta najbolje 4 momèadi na March Madnessu, a hoæe li doæi do tamo vidjeti æemo nakon njihove utamice sa Kansas St.

Gordon Hayward je postigao 17 poena, Shelvin Mack je postigao 14, a Veasley je dodao 13 poena za Butler, a kod momèadi Orangea koji nisu igrali finale regije još od 2003. godine kada su bili NCAA prvaci najbolji su bili Wes Johnson (na slici) sa 17 poena i 9 skokova, Andy Rautins sa 15 poena te Scoop Jardine sa 14 poena. Igraèi Syracuse su imali 18 izgubljenih lopti, a i njihova zonska obrana (iako su šutirali samo 6-24 za tri poena) nije uspjela zaustaviti Butler na kraju utakmice.

Kansas St. (2) – Xavier (6) 101:96 (2 produžetka)
(Pullen 28p, Clemente 25p, Kelly 21p, 8sk, 5blk; Crawford 32p, Holloway 26p, 6a)

Peta utakmica koja je otišla u produžetak i druga koja je otišla u dvostruki produžetak je odigrana izmeðu Kansas Statea i Xaviera. Slavili si Wildcatsa rezultatom 101:96 i oni æe se u subotu protiv Butlera za svoj prvi ulazak na Final Four nakon 1964. godine. Kod Kansas St. najbolji su bili Jacob Pullen sa 28 poena (od toga 6 trica), Denis Clemente sa 25 poena, 5 skokova i 5 asistencija, te Curtis Kelly sa 21 poenom, 8 skokova, 5 blokada i 4 asistencije. Pullen je u drugom produžetku postigao 2 trice i odluèio utakmicu, pred kraj regularnog dijela je postigao tricu i 2 slobodna bacanja, ali to nije bilo dovoljno jer se uporni Xavier jednostavno nije htio predati. Pullen je to najbolje objasnio izjavom: “igrale su dvije momèadi koje jednostavno nisu htjele da njihova sezona završi.“

Kod Xaviera koji nije uspio uæi u regionalno finale po treæi put u zadnjih 7 godina najbolji su bili Jordan Crawford sa 32 poena, dok je Terrell Halloway postigao 26 poena i 6 asistencija. Xavier se dva puta vraæao, prvi put na kraju regularnog dijela kada je kod zaostatka od 3 poena Halloway pogodio 3 slobodna bacanja. Drugi put je na kraju prvog produžetka kod zaostatka od 3 poena, Crawford pogodio nevjerojatnu tricu sa 9 metara za novi produžetak, ali su u drugom produžetku ipak ostali bez snage nakon serije trica koje je postigao Pullen (Dante Jackson je imao šansu kod 99 – 96 vodstva Kansas St. meðutim promašio je otvorenu tricu.) Kansas St. je ovako daleko došao zadnji put 1988. godine.

Rezultati 1. kruga
Rezultati 2. kruga

Latest Posts

NE PROPUSTITE