Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Butler u Los Angeles, Prince ostaje u Detroitu?

Usprkos tome što se danima nagaðalo kako bi redove Clippersa mogao na krilnoj poziciji pojaèati Tayshaun Prince, 31-godišnji košarkaš je na kraju dobio ponudu svog sadašnjeg i jedinog kluba u dugogodišnjoj NBA karijeri.

Butler u Clippersima

A Princeov nedolazak u Clipperse ili možda razlog nedolaska je navodno potpisivanje Carona Butlera, aktualnog prvaka lige, ali i košarkaša sklonom ozljedama.

Rijeè je o više nego solidnom krilnom košarkašu, prošle godine uz Nowitzkog i Terryja, jednom od važnijih kotaèiæa u napadu Dallasa, meðutim odigrao je tek treæinu sezone.

Potencijalni dolazak Butler izazvao je burne reakcije u Los Angelesu, mnogi navijaèi su skeptièni da li je potrebno riskirati s tim dolaskom, potrošiti 24 milijuna dolara za naredne tri godine, kada na toj istoj poziciji imaju i mladog Al Farouq-Aminua.

Mnogi smatraju da su time zatvorili moguænost potpisivanja bilo kojeg kvalitetnijeg slobodnog košarkaša.

Inaèe Butler ima iza sebe 9 NBA sezona, a niti u jednoj nije odigrao svih 82 utakmice u regularnom djelu (prosjek 65 utakmica), ali kada je zdrav i igra, to je više nego dobro. Protekle sezone je primjerice bio na prosjeku od 15 poena, 4 skoka i 1,6 asistencija.

Prince ipak ostaje

U proteklim danima kada smo predstavljali statuse momèadi napisali smo kako je za oèekivati da bi se Pistonsi mogli riješiti svoje ikone, meðutim ni Prince, ni èelnici Pistonsa oèito nisu htjeli okonèati tu obostranu ljubav.

Pistonsi su mu ponudili èetverogodišnji ugovor težak 27 milijuna dolara. Tako je Princeu ujedno ponuðena i moguænost da karijeru završi u klubu u kojem je proveo 9 godina.

Dodajmo još kako je Prince protekle sezone bio na prosjeku od 14 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Za kraj dodajmo kako su Pistonsi sve dogovorili s još jednim krilnim košarkašem. Ugovor na 4 godine vrijedan 16 milijuna dolara trebao bi u narednim danima potpisati Jonas Jerebko koji je nakon solidne rookie sezone propustio cijelu prošlu sezonu zbog ozljede Ahilove tetive.

Latest Posts

NE PROPUSTITE